ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Γάλα: η super τροφή!

Το γάλα είναι μια σουπερ τροφή!
2
'
gala

Το γάλα είναι μια πολύ πλούσια υψηλής θρεπτικής αξίας, τροφή. Περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά, μερικά από τα οποία είναι τόσο σπάνια, ώστε δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στη φύση.

Γιατί είναι η ιδανική τροφή;

Νομίζουμε ότι το γάλα είναι απλώς και μόνο πηγή ασβεστίου όμως στην πραγματικότητα:

1. Εμπεριέχει όλα τα βασικά θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ένα παιδί για την ανάπτυξή του: λίπος, υδατάνθρακες, πρωτεΐνη, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.  Παρόλο που μπορούν να πάρουν αυτά τα συστατικά από άλλες πηγές όπως λαχανικά, όσπρια, θαλασσινά το γάλα τα παρέχει όλα μαζί σε ένα επαρκή πακέτο.

2. Μπορεί το γάλα να μην είναι ο μόνος τρόπος για να πάρει ένα παιδί ασβέστιο είναι όμως ο πιο πρακτικός. Σκέψου το λίγο: είναι δύσκολο έως ακατόρθωτο να απορροφήσει το απαραίτητο ασβέστιο από το μπρόκολο ή τις σαρδέλες σε καθημερινή βάση.

3. Το γάλα είναι η τροφή με την οποία το παιδί είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένο και πρόθυμα θα δεχτεί να την καταναλώσει σε καθημερινή βάση.

4. Χάρη στην πόσιμη μορφή του καταναλώνεται γρήγορα από το παιδί ενώ είσαι σίγουρη ότι με το λιγότερο με δύο ποτήρια γάλα έχει εξασφαλίσει σημαντικό μέρος των θρεπτικών συστατικών που έχει ανάγκη. 

5. Το ασβέστιο στο γάλα απορροφάται πολύ πιο εύκολα από τον παιδικό οργανισμό απ’ ότι από τις άλλες πηγές.

Γιατί είναι απαραίτητο;

Είναι η κυριότερη πηγή απορροφήσιμου ασβεστίου λόγω:

της υψηλής περιεκτικότητας του σε ασβέστιο
της καλής βιοδιαθεσιμότητας του ασβεστίου που περιέχει, δηλαδή της δυνατότητάς του να αφομοιώνεται από τον οργανισμό πιο εύκολα απ’ ότι από τις άλλες πηγές.

Η περιεκτικότητα του φρέσκου γάλακτος σε ασβέστιο και η ευκολία με την οποία απορροφάται από τον οργανισμό, βοηθούν :

·    στο "χτίσιμο" του σκελετού, 

·    στην προστασία των δοντιών,

·    στην ισορροπία του νευρικού συστήματος,

·    στην εγκεφαλική λειτουργία,

·    στη συνεργασία εγκεφάλου και μυών.

Είναι πλούσιο σε βιταμίνες. Το γάλα περιέχει βιταμίνες, βασικότερες των οποίων είναι η βιταμίνη Α που βοηθά στην υγεία του δέρματος και των ματιών, και οι βιταμίνες Β2 και Β12.

Είναι η κυριότερη πηγή της βιταμίνης D που παίζει κύριο ρόλο στην ανάπτυξη του παιδιού καθώς βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου από το έντερο και τα νεφρά και στη μεταφορά του στα οστά.

Περιέχει σε μεγάλες ποσότητες ανόργανα στοιχεία όπως φώσφορο, κάλιο, ιώδιο και μαγνήσιο που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη και πνευματική λειτουργία.

Είναι βασική πηγή πρωτεΐνης που βοηθά στο χτίσιμο του οργανισμού και τον σχηματισμό των μυών και των υπόλοιπων οργάνων. Επίσης προσφέρει στον οργανισμό τα ένζυμα που χρειάζεται διευκολύνοντας την μεταφορά οξυγόνου και τις βιοχημικές λειτουργίες.

Αγαπημένο