ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Έλλη Κοκκίνου: Ένα πράγμα έχει κόψει τελείως από τη διατροφή της για να μην παίρνει κιλά

Οι διατροφικές συνήθειες της Έλλης Κοκκίνου!
1
'
Έλλη Κοκκίνου: Ένα πράγμα έχει κόψει τελείως από τη διατροφή της για να μην παίρνει κιλά NDP photo agency

Η Έλλη Κοκκίνου είναι αρκετά πειθαρχημένη σε θέματα που αφορούν τη διατροφή της και το πρόγραμμα άσκησης που ακολουθεί. Εδώ και πολλά χρόνια, η αγαπημένη τραγουδίστρια έχει υιοθετήσει έναν υγιεινό τρόπο ζωής, ώστε να παραμένει σε φόρμα, αλλά και για να έχει έναν υγιή οργανισμό.

Στα 52 της, η Έλλη Κοκκίνου δείχνει πιο εντυπωσιακή από ποτέ, γεγονός που αποδεικνύει ότι η διατροφή και η γυμναστική είναι οι πυλώνες της ευεξίας.

Αν θέλετε λοιπόν να μάθετε τι έχει κόψει τελείως από τη διατροφή της για να μην παίρνει κιλά, συνεχίστε να διαβάζετε!

Έλλη Κοκκίνου: Η διατροφή και οι κανόνες που ακολουθεί

Η Έλλη Κοκκίνου πολλές φορές έχει αναφέρει πως ακολουθεί ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής και προσέχει αρκετά τις τροφές που επιλέγει.

Στο παρελθόν, είχε σημειώσει μάλιστα πως έχει κόψει τελείως τη γλουτένη, η οποία βρίσκεται σε πολλά τρόφιμα που καταναλώνουμε καθημερινά.

Συγκεκριμένα, η γλουτένη είναι μια ομάδα πρωτεϊνών που βρίσκεται στα δημητριακά, όπως στο σιτάρι, στη σίκαλη και στο κριθάρι. Είναι μια σύνθεση των πρωτεϊνών γλουτενίνη και γλιαδίνη. Η γλουτένη προσδίδει την κολλώδη υφή όταν αναμειγνύεται το αλεύρι με το νερό, μια ιδιότητα που κάνει τη ζύμη ελαστική και δίνει στο ψωμί την ικανότητα να φουσκώνει κατά το ψήσιμο. Λόγω αυτών των ιδιοτήτων της χρησιμοποιείται και σε πολλά τρόφιμα ως πρόσθετο.

Πολλές μελέτες έχουν δείξει πως η γλουτένη είναι «εχθρός» της ζυγαριάς και ευθύνεται για την αύξηση των κιλών, με αποτέλεσμα αρκετοί να επιλέγουν τροφές ελεύθερες από γλουτένη.

Ανάμεσα σε αυτούς είναι και η Έλλη Κοκκίνου, η οποία ακολουθεί μια διατροφή που βασίζεται στην κατανάλωση αποκλειστικά και μόνο τροφίμων που δεν την περιέχουν ως συστατικό τους.

  • Απαγορεύονται λοιπόν το πλιγούρι, το αλεύρι, η φαρίνα, το σιμιγδάλι, το σιτάρι και ό,τι παρασκευάζεται από αυτά, ορισμένα τυριά, κατεργασμένα κρέατα και αλλαντικά που δεν αναφέρουν τη σύστασή τους.
  • Επίσης το κανονικό ψωμί, τα μακαρόνια που περιέχουν γλουτένη, τα διάφορα σνακ που κυκλοφορούν στα ράφια των σούπερ μάρκετ αλλά και αλκοολούχα ποτά όπως η μπύρα, το ουίσκι και η βότκα.
  • Επίσης το λευκό ξίδι, ορισμένα μπαχαρικά και καρυκεύματα κατεργασμένα, έτοιμες σάλτσες αλλά και κάθε είδους επιδόρπιο και γλυκά εμπορίου.

«Μπορεί να ακούγεται δύσκολο όλο αυτό το διατροφικό πλάνο, αλλά πλέον δεν το κάνω μόνο για την εμφάνισή μου αλλά και για λόγους υγείας», επισημαίνει η Έλλη Κοκκίνου.

Δείτε επίσης: Ελένη Ράντου: Οι 4 τροφές που έκοψε και κατάφερε να χάσει πάνω από 10 κιλά

Έλλη Κοκκίνου: Η ημερήσια δίαιτά της

Πρωινό:

2 αβγά και 1 ολόκληρο ασπράδι, 150 γρ. ντομάτα, 40 γρ. τυρί light ή 30 γρ. Κουάκερ χωρίς γλουτένη, 200 γρ. γάλα με λιγότερη λακτόζη (ή σόγιας) και 15 γρ. σταφίδες

Δεκατιανό:

1 τοστ με γαλοπούλα και τυρί χαμηλών λιπαρών ή 20 γρ. ξηρούς καρπούς ανάλατους με γιαούρτι 2%.

Μεσημεριανό: Μακαρόνια μόνο με λάδι και λίγη σάλτσα ντομάτας ή ψητό κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι με πατάτες στον ατμό ή με σαλάτα

Βραδινό:

150 γρ. μήλο και 200 γρ. γάλα με λιγότερη λακτόζη (ή σόγιας) ή 2 φρυγανιές με τυρί ή κράκερ ή γιαούρτι 2% με 2 κράκερ

Μάθετε ακόμα: Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Τα 4 μυστικά της διατροφής της για να διατηρεί skinny το κορμί της

Αγαπημένο