ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Χριστόφορος Πέσκιας: Οι δύο τροφές που έκοψε και η δίαιτα που ακολούθησε για να χάσει 35 ολόκληρα κιλά

Πώς ο Χριστόφορος Πέσκιας έχασε 35 κιλά και έγινε αγνώριστος;
2
'
Χριστόφορος Πέσκιας: Οι δύο τροφές που έκοψε και η δίαιτα που ακολούθησε για να χάσει 35 ολόκληρα κιλά Χριστόφορος_Πέσκιας

Ο Χριστόφορος Πέσκιας είναι ένας από τους κορυφαίους σεφ της χώρας μας. Τα πιάτα του συνδέουν τις παραδοσιακές και μοντέρνες γεύσεις και το αποτέλεσμα ξετρελαίνει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Αν και η δουλειά του απαιτεί την καθημερινή επαφή με τις λιχουδιές και τις γευστικές «αμαρτίες», ο ίδιος κατάφερε να χάσει τα περιττά κιλά. Συγκεκριμένα, έχασε 35 ολόκληρα κιλά και άλλαξε την εικόνα του πλήρως.

Αν θέλετε λοιπόν να μάθετε ποιες τροφές έκοψε και ποια δίαιτα τον έκανε να χάσει 35 ολόκληρα κιλά, συνεχίστε να διαβάζετε!

Χριστόφορος Πέσκιας: Η δίαιτα που τον έκανε να χάσει 35 κιλά

Εικόνα
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΕΣΚΙΑΣ ΚΙΛΑ

Ο σεφ κατάφερε να χάσει 35 κιλά και συνεχίζει ακάθεκτος να ακολουθεί έναν υγιεινό τρόπο ζωής που πέρα από την απώλεια βάρους, του προσφέρει και ευεξία.

Συγκεκριμένα, όπως έχει εξηγήσει ο ίδιος, κάνει διατροφή και επίσης περπατά 6 χλμ. την ημέρα, ενώ έχει κόψει από τη διατροφή του τα γλυκά και τα τηγανιτά.

«Ήταν και τα δύο σημαντικά. Ένα που το έραψα κι ένα που περπάταγα. Έχω χάσει 35 και θέλω να χάσω ακόμα 10.», ανέφερε στην εκπομπή, «Happy Day».

Ενώ, σε άλλη συνέντευξή του στην εκπομπή, «Το Πρωινό», είχε εξομολογηθεί πως ακολουθεί τη διαλειμματική δίαιτα, η οποία είναι ιδιαίτερα δημοφιλής τα τελευταία χρόνια. Ο σεφ είχε εξηγήσει ότι δεν ακολουθεί τις οδηγίες κάποιου ειδικού, αλλά έχει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα καθημερινά.

Εικόνα
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΕΣΚΙΑΣ ΚΙΛΑ

Ποιο είναι λοιπόν το πρόγραμμα που διατηρεί;

Μένει νηστικός για 16 ώρες περίπου -μαζί με τις ώρες του ύπνου- και τρώει τις υπόλοιπες 8, με προσοχή πάντα στην επιλογή των τροφίμων που καταναλώνει. Επίσης, διανύει καθημερινά γύρω στα 6 -7 χιλιόμετρα περπατώντας, γεγονός μεγιστοποιεί τα αποτελέσματα της δίαιτας.

 

Να τονίσουμε βέβαια πως ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και πως θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιον διατροφολόγο αν θέλετε να χάσετε βάρος.

Εικόνα
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΕΣΚΙΑΣ ΚΙΛΑ

Δείτε επίσης: Σοφία Βόσσου: Τι είναι η δίαιτα Άτκινς που την έκανε να χάσει 32 κιλά και πλέον να μπορεί να τρώει ό,τι θέλει

Διαλειμματική δίαιτα: Τι είναι και πόσο βοηθά στην απώλεια βάρους

Η διαλειμματική δίαιτα είναι ένα διατροφικό μοντέλο, σύμφωνα με το οποίο την κατανάλωση τροφής διαδέχονται περίοδοι νηστείας, γνωστοί και ως κύκλοι νηστείας. Δεν εστιάζει στο ποιες τροφές καταναλώνονται, ούτε στην επιλογή τροφίμων με τις λιγότερες θερμίδες, αλλά στο πότε αυτές οι τροφές πρέπει να καταναλώνονται.

Οι μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα καταδεικνύουν ότι η διαλειμματική νηστεία μπορεί να είναι αποτελεσματική όσον αφορά στην απώλεια βάρους. Υπάρχουν, μάλιστα, ενδείξεις ότι η διαλειμματική δίαιτα οδηγεί στη μικρότερη απώλεια μυϊκής μάζας και στην αύξηση του μεταβολισμού, επιταχύνοντας, κατά αυτό τον τρόπο, την απώλεια λίπους.

Λίγα λόγια για τον Χριστόφορο Πέσκια

Εικόνα
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΕΣΚΙΑΣ ΚΙΛΑ
  • Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κύπρο.
  • Σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων στο πανεπιστήμιο της Βοστόνης, αλλά γρήγορα ανακάλυψε το πάθος του για τη μαγειρική.
  • Επέστρεψε στην Αθήνα το 1992 και δούλεψε για 3 χρόνια στο “Dush” στην Κηφισιά.
  • Το 1995 ταξίδεψε στο Σικάγο για να εργαστεί δίπλα στον Charlie Trotter, τον οποίο θεωρεί μέντορά του.
  • Εργάστηκε επίσης στο εστιατόριο «Γεύσεις με ονομασία προελεύσεως» και έπειτα στο “Rock&Roll” και στο “Balthazar”.
  • Στη συνέχεια ταξίδεψε στην Ευρώπη, για να εκπαιδευτεί δίπλα στους Ferran Andria και Mark Menaux πριν επιστρέψει στην Αθήνα για να αναλάβει το εστιατόριο «48», το οποίο από την πρώτη στιγμή θεωρήθηκε ένα από τα καλύτερα ελληνικά εστιατόρια και έλαβε διεθνή αναγνώριση, ιδίως το 2007 και το 2008 που ήταν στην λίστα με τα 100 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου στο περιοδικό «Restaurant Magazine».
  • Συνεργάστηκε επίσης με την Creta Farm για την ανάπτυξη των εστιατορίων “Dakos” και έφτιαξε την κάρτα για το εστιατόριο “Scala Vinoteca”.
  • Το 2009 βραβεύτηκε ως σεφ της χρονιάς από το «Αθηνόραμα» και από τον Ιούνιο του 2008 συνεργάζεται με το περιοδικό «Γαστρονόμος».

Φωτογραφίες: Instagram 

Μάθετε ακόμα: Σμαράγδα Καρύδη: Οι 4 τροφές που έχει αποκλείσει από τη διατροφή της ώστε να διατηρείται σε φόρμα

Αγαπημένο