ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

4 μύθοι για το φαγητό των Χριστουγέννων που δεν ισχύουν σύμφωνα με τους ειδικούς!

Το να παραλείπεις γεύματα για να φας μελομακάρονα είναι καλό τελικά;
2
'
4 μύθοι για το φαγητό των Χριστουγέννων που δεν ισχύουν σύμφωνα με τους ειδικούς! diet_christmas

Η εορταστική περίοδος είναι μια περίοδος γιορτής και απόλαυσης, αλλά μπορεί επίσης να είναι μια περίοδος άγχους για πολλούς ανθρώπους. Μια κοινή πηγή ανησυχίας κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου είναι το φαγητό και η μειωμένη σωματική δραστηριότητα.

Kαι έτσι οδηγούμαστε στο αιώνιο ερώτημα: βάζουμε κιλά τα Χριστούγεννα τελικά ή είναι ένας μύθος; Αυτό το άρθρο εξηγεί μύθους γύρω από το φαγητό και τη γυμναστική των Χριστουγέννων που μπορεί να σου δημιουργήσουν περιττές ανησυχίες και άγχος, για να καταφέρεις να απολαύσεις ανενόχλητη τις φετινές γιορτές.

4 μύθοι για το φαγητό των Χριστουγέννων που δεν ισχύουν σύμφωνα με τους ειδικούς!

Εικόνα
food

Μάθετε ακόμη: Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα γλυκά των Χριστουγέννων;

Εξοικονόμησε θερμίδες παραλείποντας γεύματα

Μπορεί να είναι δελεαστικό να «εξοικονομήσεις» θερμίδες παραλείποντας γεύματα για να αντισταθμίσεις ένα μεγάλο γεύμα, αλλά δεν είναι πρακτικό. Το πρόβλημα με αυτό τον μύθο είναι ότι η παράλειψη γευμάτων συχνά οδηγεί σε αυξημένη πείνα και λιγούρες, και όταν πρόκειται για τα γεύματα, θα είναι πιο πιθανό να φας περισσότερες θερμίδες από ό,τι αν είχες λάβει ένα υγιεινό ισορροπημένο γεύμα ή σνακ εκ των προτέρων. Αντίθετα, λοιπόν, απ' όσα πιστεύεις συνέχισε στα κανονικά σου γεύματα ακόμη και στις γιορτές!

Ένα detox 2ημερο ή η αποτοξίνωση του Ιανουαρίου είναι ο καλύτερος τρόπος για να αντισταθμίσεις τη χριστουγεννιάτικη διατροφή

Η ιδέα να περάσεις ένα detox Σαβ/ κο για να " καθαρίσεις" το σώμα σου από τα χριστουγεννιατικά γλυκά, είναι λάθος. Πρώτα απ 'όλα, το σώμα κάνει εξαιρετική δουλειά στην αποτοξίνωση από μόνο του, χρησιμοποιώντας τα νεφρά, το συκώτι, τους πνεύμονες, το έντερο και το δέρμα για να απομακρύνει τα απόβλητα και τις τοξίνες. Συνεπώς, μη πιέζεσαι με περιορισμένες διατροφές και detox συνταγές.

Κάνε έντονη γυμναστική για να κάψεις το χριστουγεννιάτικο φαγητό σου

Μια έρευνα του εξωτερικού παρακολούθησε μια ομάδα ανθρώπων, εκ των οποίων οι μισοί ήταν ενεργοί και οι μισοί όχι, για 6 εβδομάδες. Τελικά, διαπίστωσαν ότι και οι δύο ομάδες πήραν περίπου το ίδιο βάρος. Ας μην ξεχνάμε ότι οι θερμίδες, από το φαγητό, είναι αυτές που μας κρατούν ζωντανούς και μας δίνουν ενέργεια για όλες τις δραστηριότητές μας.

Η παράλειψη του γυμναστηρίου κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων μπορεί να καταστρέψει την πρόοδό σου

Το να κάνεις ένα διάλειμμα από την άσκηση μπορεί πραγματικά να είναι ευεργετικό για τη συνολική σου φυσική κατάσταση. Είναι σημαντικό να δώσεις στο σώμα σου την ευκαιρία να ξεκουραστεί και να αναρρώσει από το τακτικό άγχος της άσκησης. Η κατανάλωση επιπλέον φαγητού κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου είναι απίθανο να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην πρόοδό σου και, στην πραγματικότητα, αυτές οι επιπλέον θερμίδες, ειδικά από πρωτεΐνη, μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση της μυϊκής ανάπτυξης και αποκατάστασης σου.

Μάθετε ακόμη: Οι 3 υγιεινές συνήθειες που θα σας βοηθήσουν στην απώλεια βάρους την περίοδο των γιορτών! 

Αγαπημένο