ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Αυτά είναι τα σνακ που “κολλάνε” το μυαλό σου- Ποια βοηθούν να καταπολεμήσεις το άγχος

Με αυτές τις τροφές θα καταπολεμήσεις το άγχος
19.07.2022
1
'
Αυτά είναι τα σνακ που “κολλάνε” το μυαλό σου- Ποια βοηθούν να καταπολεμήσεις το άγχος Snacks

Το άγχος της καθημερινότητας είναι ένα συναίσθημα που αντιμετωπίζουμε όλοι είτε σε μεγάλο βαθμό, είτε λιγότερο. Υπάρχουν μάλιστα τροφές που μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την ψυχολογία μας, ενώ καταναλώνοντας κάποιες άλλες μπορεί να μας φτιάξει η διάθεση.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα από το Κολέγιο Υγείας και Επιστημών Ζωής του Πανεπιστημίου Aston, η μεγαλύτερη κατανάλωση φρούτων ενισχύει την ψυχική ευημερία και μειώνει τις πιθανότητες καταθλιπτικών συμπτωμάτων. Ωστόσο τα αποτελέσματα για τα αλμυρά σνακ δεν ήταν τόσο αισιόδοξα.

Μπορεί ακόμη να σε ενδιαφέρει: Οι 5 τροφές sos που δημιουργούν πρήξιμο το καλοκαίρι και πρέπει να αποφύγεις

Για τη μελέτη που δημοσιεύεται στο British Journal of Nutrition, οι επιστήμονες διερεύνησαν τη σχέση της κατανάλωσης φρούτων, λαχανικών, γλυκών και αλμυρών σνακ με την ψυχική υγεία σε 428 ενήλικες από το Ηνωμένο Βασίλειο, συνεκτιμώντας δημογραφικούς και άλλους παράγοντες όπως η ηλικία, η συνολική υγεία και η σωματική άσκηση. Τα ευρήματα έδειξαν ότι:

  • τόσο τα φρούτα με αφθονία σε θρεπτικά στοιχεία όσο και τα φτωχά σε θρεπτικά συστατικά αλμυρά σνακ συσχετίστηκαν με την ψυχική υγεία, όχι όμως και λαχανικά
  • όσο συχνότερη ήταν η κατανάλωση φρούτων τόσο χαμηλότερη ήταν η βαθμολογία στις κλίμακες εκτίμησης της κατάθλιψης, ενώ  υψηλότερα σκορ καταγράφονταν για την ψυχική ευεξία, ανεξάρτητα από τη συνολική ποσότητα των φρούτων που καταναλώνονταν.

Συμπερασματικά τα αλμυρά σνακ όπως τα πατατάκια μπορεί να “κολλήσουν” το μυαλό και να δημιουργήσουν άγχος και στρες. Αντίθετα τα φρούτα εξασφαλίζουν καλύτερη ψυχική υγεία και εγκεφαλική λειτουργία.

Δες και αυτό: Σταφίδα: Η μεγάλη επιστροφή ενός παραδοσιακού super food

Αγαπημένο