ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Είσαι vegetarian; Σου έχουμε τις ιδανικές συνταγές για να γιορτάσεις την Τσικνοπέμπτη

Για εσένα που θες να απολαύσεις το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης χωρίς κρέας!
16.02.2023
1
'
Είσαι vegetarian; Σου έχουμε τις ιδανικές συνταγές για να γιορτάσεις την Τσικνοπέμπτη Photo/Istock

Μπορεί η παράδοσή την ημέρα της Τσικνοπέμπτης να επιβάλει κρέατα και κοψίδια, όμως η αλήθεια είναι ότι ένα μενού χωρίς αυτά, είναι εξίσου απολαυστικό!

Ποιος είπε άλλωστε ότι η Τσικνοπέμπτη αναφέρεται μόνο στους λάτρεις του κρέατος; Αν είσαι vegetarian και δεν θέλεις να χαλάσεις την παρέα, τότε είσαι στο σωστό άρθρο αφού σου έχουμε κάποιες λύσεις που είναι εξίσου γευστικές με τα παιδάκια και τις μπριζόλες για να απολαύσεις και εσύ αυτή την ημέρα.

Αυτό είναι το μενού Τσικνοπέμπτης για vegetarian

Σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια

Υλικά:

  • 500 γρ. μαυρομάτικα φασόλια
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. κόκκινο ξίδι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
  • 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες (δαχτυλίδια)
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης στο λάδι τους (έτοιμες) ψιλοκομμένες
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι
Εικόνα
black-eyed peas

Μάθε επίσης: Οι 4 συνήθειες που πρέπει να κόψεις για να εξαφανίσεις το περιττό λίπος στην κοιλιά!

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε πρώτα σε μια κατσαρόλα τα μαυρομάτικα φασόλια.
  2. Τα αφήνουμε να βράσουν για 5΄.
  3. Τα στραγγίζουμε και πετάμε το νερό.
  4. Τα βράζουμε με καθαρό νερό για άλλα 20΄.
  5. Προσθέτουμε αλάτι την ώρα που βράζουν.
  6. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  7. Τα βάζουμε σε σαλατιέρα για να φτιάξουμε τη σαλάτα.
  8. Ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι τα κρεμμύδια και τις πιπεριές.
  9. Τα προσθέτουμε μαζί με τα δαχτυλίδια κρεμμυδιού στη σαλατιέρα.
  10. Χτυπάμε το λάδι και το ξίδι με μπόλικο αλατοπίπερο, να γίνει κρέμα.
  11. Περιχύνουμε και ανακατεύουμε.
  12. Πασπαλίζουμε με μπόλικο μαϊντανό.
  13. Ανακατεύουμε 2-3 φορές τη σαλάτα με ένα κουτάλι και τη σερβίρουμε.

Vegan Chinese noodles

Υλικά:

  • 200 γραμμάρια noodles από ρύζι
  • 300 γραμμάρια ανατολίτικα μανιτάρια, όπως στρείδι, shitake και enoki,
  • 2 καθαρισμένες σκελίδες σκόρδο
  • 1 φρέσκο ​​κόκκινο τσίλι
  • 5 εκατοστά τζίντζερ
  • 200 γραμμάρια κολοκύθια
  • ½ μάτσο φρέσκο ​​κόλιανδρο
  • 6 κρεμμυδάκια
  • Φυτικό έλαιο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι καλαμποκιού
  • 2 κουταλιές σάλτσα σόγιας χαμηλής περιεκτικότητας σε αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας σιρόπι αγαύης
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σεσαμέλαιο
  • ½ κουταλιά της σούπας ρύζι κρασί ή ξηρό σέρι
  • 100 g baby σπανάκι
  • 2 λάιμ, για σερβίρισμα
  • καυτή σάλτσα τσίλι, για σερβίρισμα
Εικόνα
black-eyed peas

Εκτέλεση

  1. Μαγειρέψτε τα noodles, στραγγίξτε καλά, ξεπλύνετε με κρύο νερό και στη συνέχεια αφήστε τα στην άκρη.
  2. Ψιλοκόψτε τα μανιτάρια, ξεφλουδίστε το σκόρδο και αφαιρέστε τα τσίλι. Στη συνέχεια ψιλοκόψτε.
  3. Ξεφλουδίστε το τζίντζερ και κόψτε τα κολοκύθια.
  4. Διαλέξτε τα φύλλα κόλιανδρου και στη συνέχεια ψιλοκόψτε τους μίσχους.
  5. Ψιλοκόψτε τα κρεμμυδάκια, διατηρώντας το πράσινο μέρος για αργότερα.
  6. Ζεσταίνουμε μια κούπα λάδι σε ένα μεγάλο γουόκ σε υψηλή φωτιά και μετά προσθέτουμε τα μανιτάρια και τηγανίζουμε για 3 έως 4 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  7. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο, τσίλι, τζίντζερ, κολοκυθάκι, κόλιανδρο και το άσπρο μέρος των κρεμμυδιών.
  8. Τηγανίζουμε για άλλα 3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρά.
  9. Παράλληλα συνδυάστε το αλεύρι καλαμποκιού με 2 κουταλιές της σούπας νερό, αναμείξτε στη σόγια, το σιρόπι αγαύης, το σησαμέλαιο και το κρασί ρυζιού.
  10. Ανακατέψτε το μείγμα στο τηγάνι και μαγειρέψτε για άλλα 3 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει.
  11. Ψιλοκόψτε και προσθέστε το σπανάκι μαζί με τα ζυμαρικά και τέλος αναμείξτε το με τα φύλλα κόλιανδρου.

Special Vegan Κεφτέδες

Υλικά:

  • 1 κιλό κιμά για κεφτέδες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σπόροι κύμινου
  • 5 cm κομμάτι τζίντζερ
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ελαιόλαδο
  • 2 κολοκύθια
  • 1 μεγάλη δέσμη φρέσκο ​​κόλιανδρο, (60g)
  • 1 x 400 g κασσίτερου ρεβίθια
  • 40 γραμμάρια ψωμιού
Εικόνα
black-eyed peas

Εκτέλεση:

  1. Ψήνετε το κόλιανδρο και το κύμινο σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 2 έως 3 λεπτά, στη συνέχεια τα ρίχνουμε στο γουδί και χτυπάμε εώς ότου γίνει μια χονδροειδής σκόνη.
  2. Ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε το τζίντζερ και το σκόρδο και, στη συνέχεια, προσθέστε στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά με ένα λάδι. Τηγανίζουμε για 2 έως 3 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν, μετά βάζουμε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων με τα ψημένα μπαχαρικά.
  3. Τρίψτε χονδροειδώς τα κολοκυθάκια, τοποθετήστε το σε ένα σουρωτήρι στο νεροχύτη και, στη συνέχεια, πασπαλίστε με μια καλή πρέζα λεπτό θαλασσινό αλάτι.
  4. Πιέστε το μείγμα μαζί με τα χέρια σας για να απαλλαγείτε από την υπερβολική υγρασία και, στη συνέχεια, προσθέστε στον επεξεργαστή.

Διάβασε ακόμα: Τι θα συμβεί αν δεν καταναλώσεις ζάχαρη για έναν ολόκληρο μήνα;

    5. Διαλέξτε τα φύλλα κόλιανδρου και αφήστε τα στην άκρη, στη συνέχεια προσθέστε τους μισούς μίσχους κορίανδρου στον επεξεργαστή με στραγγισμένα ρεβίθια, ψίχουλα και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι.

    6. Ανακατεύετε έως ότου συνδυαστεί, αλλά όχι εντελώς- θέλετε να διατηρήσετε λίγο υφή. Στη συνέχεια, μεταφέρετε σε μια καθαρή επιφάνεια, με βρεγμένα χέρια, χωρίστε και διαμορφώστε το μείγμα σε οκτώ μικρά κομματάκια.

   7. Τοποθετήστε σε ένα δίσκο και στη συνέχεια βάλτε το στο ψυγείο για να κρυώσει για περίπου 20 λεπτά.

Τιπ: Για έξτρα γεύση φτιάξτε ένα ντιπ γιαουρτιού με μέντα!

Φωτογραφικά πρακτορεία: iStock

Αγαπημένο