ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Κόκκινο Κρέας: Ποιες είναι οι τροφές που θα σε βοηθήσουν να το κόψεις μια για πάντα

Μάθε τις ιδανικές τροφές για να σταματήσεις την κατανάλωση κρέατος χωρίς όμως να χάνεις τα θετικά του στοιχεία
12.05.2022
1
'
Κόκκινο Κρέας : Ποιες είναι οι τροφές που θα σε βοηθήσουν να το κόψεις μια για πάντα meat

Στις μέρες μας έχουν δημιοργηθεί διάφορες διατροφικές κατηγορίες θα λέγαμε, στις οποίες μπορεί το άτομο να εντάξει τον εαυτό του. Οι vegan, οι vegeterian, οι pescetarian ενώ η κάθε μία έχει τα δικά της διατροφικά χαρακτηριστικά. Όλες όμως έχουν έναν κοινό παρανομαστή. Την κατάργηση του κόκκινου κρέατος! Όχι από θέμα νεοτερισμόυ και άποψης αλλά από φιλοσοφία. Ωστόσο μπορεί εσύ να μην ανήκεις σε καμία από τις παραπάνω ομάδες αλλά να θέλεις να αφαιρέσεις το κόκκινο κρέας από τη διατροφή σου. 

Οι ειδικοί έχουν αρχίσει ήδη να νιώθουν ανησυχία και να επισημαίνουν τον κίνδυνο σχετικά με το πόσο βλαβερή είναι η αλόγιστη κατανάλωση ζωικών τροφών και ειδικά αυτών που έχουν υποστεί επεξεργασία. Μάλιστα, οι γιατροί συνιστούν για το καλό της υγείας μας να προτιμάμε τις τροφές φυτικής προέλευσης αποφεύγοντας συστηματικά ή κόβοντας εντελώς το κρέας.

Πως όμως εσύ θα προσαρμόσεις έναν οργανισμό που έχει συνηθίσει να τρέφεται με κόκκινο κρέας να τρέφεται με φυτικά τρόφιμα; Αν δεν ξέρεις πως να ξεκινήσεις και πως να το κάνεις, αυτό το άρθρο είναι για σένα. Μάθε λοιπόν πως θα αντικαταστήσεις το κόκκινο κρέας με άλλες τροφές αλλά και ποιες είναι αυτές. 

Δείτε επίσης : Tι είναι η "μειωτική δίαιτα"; Mάθε όσα χρειάζεται για την νέα διατροφική πρόταση

Τροφές που θα σε βοηθήσουν να κόψεις το κρέας: 

Εικόνα
protein

Πρωτείνη και Κορεσμός: 

Η λήψη επαρκούς ποσότητας πρωτεΐνης και των απαραίτητων βιταμινών και μετάλλων είναι δυσκολότερη για όσους δεν τρώνε κρέας ή γενικά ζωικά προϊόντα διότι τα φυτικά τρόφιμα δεν περιέχουν τόση πρωτεΐνη ώστε να επιτευχθεί κορεσμός. Όμως ορισμένες τροφές φυτικής προέλευσης παρέχουν πλήρεις πρωτεΐνες και περιέχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται ο οργανισμός.

-Τοφού

-Φασόλια edamame 

- Σπόροι Chia 

-Αμύγδαλα 

Εικόνα
protein

- Κινόα 

-Σπυρουλίνα

-Φιστίκια

- Φασόλια

Δείτε επίσης : Πώς η διατροφή σου επηρεάζει την ψυχολογία σου - Έρευνα από το Harvard

Πρωτείνη και Συμπληρώματα: 

Τα ζωικά προϊόντα είναι πλήρεις πρωτεΐνες, άρα περιέχουν όλα τα αμινοξέα. Κάθε οργανισμνός χρειάζεται μια ποσότητα πρωτείνης για την ακλή λειτουργία του. Η κατανάλωση μιας ευρύτερης ποικιλίας θρεπτικών συστατικών πλούσιων σε πρωτεΐνες είναι συνήθως ο καλύτερος τρόπος για να πάρετε την ποσότητα πρωτεΐνης που χρειάζεστε καθημερινά.

Πως όμως θα πάρεις την πρωτείνη που χρειάζεσαι χωρίς να καταναλώσεις κρέας; Μάντεψε, υπάρχουν κάποια προιόντα που περιέχουν την πρωτείνη που αναζητά ο οργανισμός σου. 

- Αβγά 

-Γάλα 

Ωστόσο αν θες να ακολουθήσεις μια vegan διατροφή και δεν θες να καταναλώσεις καθόλου ζωικά προιόντα μπορείς να τραφείς με φυτικά προιόντα πλούσια σε πρωτείνη.

Διάβασε εδώ : Κόκκινο κρέας & υγεία: Πόσο μας βλάπτει τελικά;

 -Φασόλια σόγιας 

- Κινόα 

 

Εικόνα
kinoa

Συμπερασματικά, ένα άτομο που ακολουθεί μια χορτοφαγική, ή vegan διατροφή, πρέπει να έχει ένα διαιτολόγιο με μεγάλη ποικιλία σε φυτικές τροφές για να μπορεί να λαμβάνει όλα τα αμινοξέα που χρειάζεται καθημερινά χωρίς να καταναλώνει κόκκινο κρέας αλλά ταυτόχρονα να καλύπτει τις βασικές ανάγκες του οργανισμού. 

 

Αγαπημένο