ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Μύθος ή αλήθεια: Οι υδατάνθρακες τελικά σε παχαίνουν;

Όλες οι απαντήσεις που ψάχνεις για τα αγαπημένα σου φαγητά είναι εδώ!
2
'
Μύθος ή αλήθεια: Οι υδατάνθρακες τελικά σε παχαίνουν; Photo/Istock

Οι υδατάνθρακες συνεχίζουν να έχουν κακή φήμη όσον αφορά την υγεία και τη διατροφή, αλλά ανταποκρίνεται η πραγματικότητα με αυτούς τους μύθους;

Η σύντομη απάντηση είναι όχι, η μεγαλύτερη όμως απάντηση; Συνέχισε να διαβάζεις, και μάθε ότι χρειάζεσαι για την πιο αγαπημένη - και απαγορευμένη- τροφή όλων μας!

Mάθετε ακόμη: Βιταμίνη C, E, A: Τα απίστευτα οφέλη τους σε υγεία και ομορφιά- Ποιες τροφές τις περιέχουν;

Μύθος ή αλήθεια: Οι υδατάνθρακες τελικά σε παχαίνουν;

Εικόνα
pasta
  • Οι υδατάνθρακες προκαλούν αύξηση βάρους

Αυτό το μήνυμα είναι υπερβολικά απλοποιημένο και συχνά τροφοδοτεί τον φόβο για τους υδατάνθρακες που βιώνουν τόσοι πολλοί άνθρωποι. Οι υδατάνθρακες δεν είναι κακοί ή παχυντικοί. Είναι οι θερμίδες και όχι οι υδατάνθρακες που οδηγούν στην αύξηση βάρους.

Έτσι, οι υδατάνθρακες δεν προκαλούν αύξηση βάρους, και αν η απώλεια βάρους είναι ο στόχος σου, πρέπει να εστιάσεις στην επίτευξη ελλείμματος θερμίδων με μια ισορροπημένη διατροφή, συμπεριλαμβανομένων όλων των ομάδων τροφίμων.

  • Οι υδατάνθρακες δεν είναι σημαντικοί για μια υγιεινή διατροφή
Εικόνα
bread

Ενώ πολλοί από εμάς έχουμε σκεφτεί τη μείωση της ποσότητας των ελεύθερων σακχάρων στη διατροφή μας, οι υδατάνθρακες παίζουν κεντρικό ρόλο σε μια ισορροπημένη διατροφή, καθώς είναι η προτιμώμενη πηγή καυσίμου του σώματος (και του εγκεφάλου!).

Πολλά τρόφιμα που περιέχουν υδατάνθρακες είναι επίσης πολύ θρεπτικά, συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες όπως τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα φρούτα και τα λαχανικά.

  • Δεν πρέπει να τρως υδατάνθρακες το βράδυ
Εικόνα
bread

Δεν υπάρχει χρονόμετρο στο σώμα σου που να σημαίνει ότι η κατανάλωση υδατανθράκων μετά τις 6 το απόγευμα είναι επιβλαβής ή οδηγεί σε αύξηση βάρους. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές περισσότερες έρευνες που εξετάζουν τις επιπτώσεις του φαγητού (γενικά) τη νύχτα και πώς επηρεάζει το μεταβολισμό του σώματος και τη μακροπρόθεσμη υγεία μας.

  • Οι "καφέ" υδατάνθρακες είναι πάντα η καλύτερη επιλογή
Εικόνα
pasta

Σε όλους μας έχουν πει ότι είναι πάντα καλύτερο να επιλέγουμε ολικής αλέσεως εκδοχές τροφών που περιέχουν υδατάνθρακες, λαμβάνοντας υπόψη την υγεία μας. Ο κύριος λόγος για αυτήν τη σύσταση είναι επειδή η «καφέ» έκδοση τείνει να είναι υψηλότερη σε φυτικές ίνες, ένα θρεπτικό συστατικό που τείνουμε να υποκαταναλώνουμε.

Αυτή είναι λοιπόν μια καλή συμβουλή, αλλά για μερικούς ανθρώπους, οι λευκές εκδόσεις υδατανθράκων μπορεί να είναι καλύτεροι για την υγεία του σώματός τους.

Μάθετε ακόμη: Χριστίνα Μπόμπα: Οι τροφές που δεν καταναλώνει και η διατροφή της για να χάσει τα κιλά της εγκυμοσύνης

Αγαπημένο