ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Οι 2 τροφές που καίνε το λίπος χωρίς να κάνετε δίαιτα!

Δεν πρέπει να τρως ελαφριά, πρέπει να τρως υγιεινά.
2
'
Οι 2 τροφές που καίνε το λίπος χωρίς να κάνετε δίαιτα! Photo/Istock

Το φαγητό μπορεί να σε βοηθήσει να κάψεις λίπος και δεν είναι τόσο δύσκολο να τα καταφέρεις. Όταν πρόκειται για την καύση λίπους, το κλειδί είναι να υποστηρίξεις το σάκχαρό σου, καθώς οι ορμόνες συνδέονται άμεσα με τη διατήρηση υγιούς σακχάρου στο αίμα.

Kάθε ορμόνη στο σώμα λειτουργεί για να βοηθήσει στην απομάκρυνση του λίπους από τα λιποκύτταρά σου εκτός από την ινσουλίνη. Έτσι, εάν ανεβάζεις το σάκχαρό κατά τη διάρκεια της ημέρας τρώγοντας τροφές που αυξάνουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα ή/και τρως χωρίς να αφήνεις το σώμα σου να ξεκουραστεί μεταξύ των γευμάτων, τότε εμποδίζεις το σώμα σου να χρησιμοποιήσει το δικό του λίπος για καύσιμο.

Το κόλπο είναι να διατηρήσεις την ινσουλίνη σου σε χαμηλά επίπεδα, να διατηρήσεις σταθερό το σάκχαρο στο αίμα και να επιτρέψεις στο σώμα σου να κάνει τα δικά του κόλπα. Αυτό σημαίνει να τρως τις σωστές τροφές, να τρως πιο έξυπνα -όχι λιγότερο- και να κοιμάσαι αρκετά. Ναι! Ακόμη και ο ύπνος παίζει ρόλο στην ικανότητά μας να καίμε λίπος. 

Ακολουθούν, λοπόν, μερικές τροφές στις οποίες μπορείς να επενδύσεις, οι οποίες θα σου δώσουν ενέργεια και θα σε χορτάσουν, διατηρώντας παράλληλα την ινσουλίνη σου σε χαμηλά επίπεδα!

Μπορεί ακόμη να σε ενδιαφέρει: Οι 5 τροφές που ενισχύουν τη γονιμότητα

Οι 2 τροφές που καίνε το λίπος χωρίς να κάνετε δίαιτα!

Εικόνα
food

Πρωτεΐνη

Η πρωτεΐνη βοηθά το σώμα να παραμένει κορεσμένο για μεγάλα χρονικά διαστήματα και έχει πολύ μικρή επίδραση στα επίπεδα ινσουλίνης. Ένα άλλο πλεονέκτημα που είναι ακόμη πιο αξιοσημείωτο, είναι ότι η πρωτεΐνη έχει υψηλή θερμική επίδραση της τροφής (TEF), η οποία αναφέρεται στον αριθμό των θερμίδων που χρειάζεται το σώμα  για να αφομοιώσει, να απορροφήσει και να επεξεργαστεί τα θρεπτικά συστατικά των γευμάτων.

Χρησιμοποίησε αυτό το προνόμιο αυξάνοντας την πρωτεΐνη σου, αποκομίζοντας τα οφέλη του να αισθάνεσαι χορτασμένη και  δυνατή όλη την ημέρα.

Λάδι MCT

Εικόνα
oil

Τα τριγλυκερίδια μέσης αλυσίδας (MCT oil) περιέχουν λιπαρά οξέα που βρίσκονται φυσικά στο λάδι καρύδας, το φοινικέλαιο, το κατσικίσιο γάλα και το μητρικό γάλα. Λόγω του μικρότερου μήκους τους, τα MCT καίγονται και μεταβολίζονται γρήγορα και μετατρέπονται σε ενέργεια, η οποία συμβάλλει στην αύξηση της αντοχής, ενώ μπορεί ακόμη και να περιορίσει την επιθυμία για φαγητό.

Η χρήση του ελαίου MCT συνιστάται ως το τελευταίο στάδιο στην απώλεια βάρους σου, σε συνδυασμό με μια δίαιτα με πλήρη διατροφή, ελάχιστα επεξεργασμένη, υψηλότερη σε λιπαρά και χαμηλότερους υδατάνθρακες. Σημαντική υπενθύμιση: όταν ξεκινάς με έλαια MCT, πρόσθεσέ το αργά στην διατροφή σου, καθώς η γρήγορη απορρόφηση μπορεί να προκαλέσει χαλαρά κόπρανα.

Η νοοτροπία ότι η κατανάλωση ελαφρύτερων τροφών και λιγότερων θερμίδων θα φέρει τη σωματική διάπλαση που επιθυμούμε είναι επικίνδυνη και ανθυγιεινή. Χρειαζόμαστε τροφές για να τροφοδοτήσουμε τα κύτταρά μας και να λειτουργούμε στο μέγιστο, οδηγώντας τον οργανισμό σε μια ισορροπημένη απώλεια κιλών.

Ρίξε μια ματιά: Τα 4 λάθη που κάνετε και δεν έχει αποτέλεσμα η δίαιτά σας

Αγαπημένο