ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Ποιο συστατικό της διατροφής μειώνει τον κίνδυνο για σάκχαρο

Τι έδειξε έρευνα
11.08.2021
1
'
sakxaro-trofes

Ακόμη μία μελέτη έρχεται να προστεθεί στο σύνολο της επιστημονικής βιβλιογραφίας, που δείχνει πως η αυξημένη κατανάλωση φυτικών ινών συνδέεται με μείωση του κινδύνου εμφάνισης σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ. Στη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Diabetologia, συμμετείχαν περισσότερο από 25.000 εθελοντών, από 8 Ευρωπαϊκές χώρες.

Συνολικά, φάνηκε πως όσοι κατανάλωναν περισσότερα από 26 γραμμάρια φυτικών ινών συνολικά ανά ημέρα, είχαν 18% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη σε διάστημα 11 ετών, συγκριτικά με όσους κατανάλωναν λιγότερα από 19 γραμμάρια. Επίσης τα αποτελέσματα της μετα-ανάλυσης έδειξαν πως για κάθε αύξηση της συνολικής ημερήσιας πρόσληψης φυτικών ινών κατά 10 γραμμάρια, ο κίνδυνος εμφάνισης διαβήτη μειώνεται κατά 9%, ενώ αντίστοιχη αύξηση στην πρόσληψη φυτικών ινών μόνο από δημητριακά, σχετίστηκε με μείωση του κινδύνου εμφάνισης της νόσου κατά 25%.

Διάβασε ακόμα: Πώς το κοιλιακό λίπος αυξάνει τον κίνδυνο διαβήτη

Αγαπημένο