ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Τα σύκα και τα κεράσια παχαίνουν; Δες πόσες θερμίδες έχουν

Είναι καλύτερο να τα επιλέξεις σε αποξηραμένη μορφή;
23.05.2021
1
'
sika-thermides

Αποφεύγεις να τρως σύκα επειδή πιστεύεις ότι είναι παχυντικά; Κι όμως η συγκεκριμένη πεποίθηση αποτελεί μύθο. Αν και παίρνεις 75 περίπου θερμίδες καταναλώνοντας δύο περίπου σύκα, το συγκεκριμένο φρούτο μπορείς να το απολαύσεις ακόμα κι αν είσαι σε δίαιτα επειδή είναι εξαιρετικά πλούσιο σε φυτικές ίνες πράγμα που μπορεί να σε βοηθήσει στην προσπάθεια απώλεια βάρους. Βασικό φυσικά δεδομένο είναι να μην υπερβάλλεις στην κατανάλωση. Δύο τρία σύκα αρκούν.

Τι ισχύει για τις θερμίδες από τα κεράσια

Έρευνα που διεξήχθη από το University of Tasmania έδειξε ότι τα σκουρόχρωμα κεράσια μπορεί να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους. Φυσικά αν είσαι σε δίαιτα φρόντισε να ακολουθείς το διαιτητικό μενού που σου έχει υποδείξει ο διαιτολόγος σου με συνέπεια.

Η αλήθεια για τα αποξηραμένα φρούτα

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι είναι ένα πολύ καλό όχημα για να πάρεις εύκολα και γρήγορα βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Άλλοι ότι είναι φορτωμένο με ζάχαρη και σιρόπι καλαμποκιού. Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση και το καλύτερο που μπορεί να κάνει κανείς είναι να ελέγχει τα συστατικά τους. Αξίζει, ωστόσο, να τονίσουμε ότι σύμφωνα με το Logodiatrofis.gr η έρευνα δείχνει ότι όσοι καταναλώνον αποξηραμένα φρούτα έχουν την τάση να διατηρούνται στο ιδανικό βάρος.
 

Αγαπημένο