ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Πείνασες; Φάε "αλλιώς" γιατί σου κάνει καλό!

Σκοπός μας ένας πιο υγιεινός τρόπος διατροφής!
4
'
πείνα τρόπος φαγητού

Πολλές φορές κάνουμε λάθη στη διατροφή μας καθημερινά είτε επηρεασμένοι από μύθους είτε λόγω της αγχώδους καθημερινότητας μας. Αυτές οι κακές διατροφικές συνήθειες μας οδηγούν  στην αύξηση του Σωματικού Βάρους ή στην αλλοίωση της εικόνας του σώματος. Πρέπει να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε τα καθημερινά απλά πραγματάκια που κάνουμε μέσα στην ημέρα και τελικά μας χαλάνε όλο το διατροφικό μας πλάνο. Πώς μπορούμε λοιπόν να  αλλάξουμε τις αρνητικές διατροφικές μας συνήθειες  και να δημιουργήσουμε θετικές,  με σκοπό ένα υγιεινότερο πλάνο διατροφής;

Μην παραλείπεις το πρωινό

Το πρωινό γεύμα είναι πολύ σημαντικό γιατί μας βοηθάει να ξυπνήσουμε το μεταβολισμό μας και να αυξήσουμε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα προκειμένου ο οργανισμός μας να είναι σε θέση να «διαχειριστεί» τα επόμενα γεύματα που θα ακολουθήσουν. Πολλές φορές ακούω από πελάτες μου ότι τις ημέρες που παίρνουν πρωινό πεινάνε συχνότερα και αυτό το θεωρούν κακό. Στην ουσία όμως αυτό είναι θεμιτό και έτσι μαθαίνουμε τον οργανισμό μας να πραγματοποιεί επιτυχώς πέψη και απορρόφηση των κεντρικών γευμάτων. Ξεκίνα λοιπόν την ημέρα σου με ένα πρωινό όπως το γάλα με δημητριακά πρωινού, το οποίο αποτελεί μία λύση γρήγορη και σωστή μιας και περιλαμβάνει όλες τις ομάδες μακροθρεπτικών συστατικών (πρωτείνες, υδατάνθρακες, λιπαρά).

Διάβασε επίσης: Αυτά είναι τα πρωινά των διάσημων Ελληνίδων

Κατανάλωσε καθημερινά φρούτα

Τα φρούτα αποτελούν μία διατροφική ομάδα η οποία είναι πολύ πλούσια με βιταμίνες και μέταλλα ενώ παράλληλα συστήνεται να καταναλώνονται καθημερινά. Βάλε λοιπόν κάθε πρωί στην τσάντα σου δύο από τα εποχιακά φρούτα και σίγουρα θα μπορέσεις να εξοικονομήσεις  5 λεπτά μέσα στην ημέρα προκειμένου να τα καταναλώσεις!

frouto_milo

Μην κάνεις υπερκατανάλωση στα light φαγητά

 Η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων έχει εξελιχθεί αρκετά προκειμένου να μας δίνεται η δυνατότητα να μειώνουμε σε κάποια γεύματα τις θερμίδες μας μέσω την κατανάλωσης Light προιόντων. Αυτό δεν θα πρέπει όμως σε καμία περίπτωση να συνεπάγεται ότι η διατροφή μας να αποτελείται μόνο από light φαγητά, τα οποία και ως επί το πλείστον θα υπερκαταναλώνουμε. Μέτρον άριστον είναι η λύση , ενώ παράλληλα θα συμβούλευα να μην ξεχνάμε την γεύση στη διατροφή. Οπότε, μία μικρή υποκατάσταση κάποιων τροφών με τις αντίστοιχες light επιλογές τους δεν είναι κακό αρκεί να μην καταλήγει να αποτελεί αποκλειστική επιλογή δίχως μέτρο.

Μη παραλείπεις γεύματα και σνακ

Παρότι πλέον ακούμε πολύ συχνά το πόσο σημαντικό είναι να τρώμε συχνά και μικρά γεύματα, πολλοί επιμένουν να πιστεύουν ότι η αποφυγή κάποιου γεύματος ή σνακ θα βοηθήσει να χάσουν, ενδεχομένως, πιο γρήγορα κιλά. Αυτό είναι μεγάλο λάθος γιατί μετά από μεγάλες περιόδους  νηστείας ο οργανισμός θα δυσκολευτεί να μεταβολίσει σωστά την τροφή και πιο πιθανό είναι να επιλέξει να την αποθηκεύσει με τη μορφή λίπους. Καταλήγουμε λοιπόν και να πεινάμε αλλά και να παχαίνουμε.

Διάβασε ακόμα: Αυτά είναι τα 4 snacks που θα σε βοηθήσουν στην αποτοξίνωση 

Δε χρειάζεται να πεινάσεις για να αδυνατίσεις

Η απώλεια βάρους προϋποθέτει  οργάνωση στα γεύματα αλλά και μικρό περιορισμό θερμίδων. Τον περιορισμό αυτό ο οργανισμός τον αντιλαμβάνεται ως πείνα. Η πείνα όμως αυτή δεν διαρκεί πολύ μιας και μία σωστά οργανωμένη διατροφή θα «αντιμετωπίσει» την πείνα που αισθανόμαστε μέσω ενός γεύματος ή ενδιάμεσου που θα ακολουθήσει.

Μη τρως πολύ επειδή ότι γυμνάζεσαι

Πολλοί πιστεύουν λανθασμένα  ότι μπορούν να φάνε μεγάλες  ποσότητες φαγητού δεδομένου ότι γυμνάζονται και καίνε αρκετές θερμίδες. Πρέπει να έχεις μία ορθά δομημένη διατροφή με πολλά ενδιάμεσα και 3 γεύματα, την οποία να ακολουθείς πιστά μιας και η υπερπροπόνηση δεν αποτελεί πανάκεια ενός γεύματος υπερκατανάλωσης.

diatrofi_gymnastiki_geymata

Απόφυγε τη συναισθηματική πείνα

Με άλλα λόγια προσπάθησε να μην επηρεάζεται  η διατροφή σου από το συναίσθημα. Η τροποποίηση των διατροφικών μας συνηθειών, είτε αυξάνοντας είτε μειώνοντας την πρόσληψη τροφής, κάθε φορά που αισθανόμαστε λύπη, χαρά ή άγχος, ορίζεται ως συναισθηματική διατροφή. Δυστυχώς, αυτό το κομμάτι έχει κατά βάση ψυχολογικό υπόβαθρο αλλά η εκπαίδευση αυτών των ατόμων πάνω στις αρχές της σωστής διατροφής μόνο να τα βοηθήσει μπορεί μιας και θα πρέπει να καταλάβουν ότι ένα επεισόδιο υπερκατανάλωσης λόγω συναισθηματικής φόρτισης θα πρέπει να ακολουθείται από συνέχιση του ορθού διατροφικού μοντέλου που έχουν, ενώ η τιμωρία μέσω της μείωσης της ποσότητας των επόμενων γευμάτων απλά συνεχίζει αυτό το φαύλο κύκλο της συναισθηματικής υπερφαγίας.

Διάβασε και αυτό: Συναισθηματική βουλιμία: Ποιο κενό καλύπτεις τρώγοντας;

Αγαπημένο