ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Αγίου Βαλεντίνου: 3 πιάτα για να ετοιμάσετε το ιδανικό δείπνο για τον σύντροφό σας!

Με τις παρακάτω συνταγές είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιάσετε το άλλο σας μισό!
13.02.2023
1
'
Αγίου Βαλεντίνου: 3 πιάτα για να ετοιμάσετε το ιδανικό δείπνο για τον σύντροφό σας! Photo/Istock

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου πλησιάζει και τι καλύτερο από ένα ρομαντικό δείπνο για δύο που θα φτιάξεις με τα χεράκια σου με σκοπό να εντυπωσιάσεις το σύντροφό σου.

Ωραία τα δώρα, τα λουλούδια και τα αρκουδάκια, αλλά η πιο όμορφη στιγμή είναι αυτή που θα περάσεις εποικοδομητικό χρόνο με το άλλο σου μισό, για να φάτε και να αναπολήσετε στιγμές του παρελθόντος ή ακόμα και να κάνετε πλάνα για το μέλλον σας!

Παρακάτω λοιπόν σου έχουμε αναλυτικά τις συνταγές για το ιδανικό δείπνο για δύο!

 

Εικόνα
Αγίου Βαλεντίνου: 3 πιάτα για να ετοιμάσετε το ιδανικό δείπνο για τον σύντροφό σας!

1ο πιάτο (Ορεκτικό): Καροτόσουπα βελουτέ

Χρόνος μαγειρέματος: 35 λεπτά

Υλικά:

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
  • μέτρια τρυφερά καρότα (700 γραµ.)
  • 1 γλυκοπατάτα κόκκινη (ή μια μεγάλη πατάτα)
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1 τρυφερό πράσο
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 1 ζωμό λαχανικών (ή κότας)
  • 1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
  • 1 πρέζα/ες κύμινο
  • 1 πρέζα/ες μοσχοκάρυδο
  • 1 φλούδα πορτοκαλιού (μικρό κομμάτι)
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • λίγο σχοινόπρασο για το σερβίρισμα
Εικόνα
Αγίου Βαλεντίνου: Συνταγές για το Ιδανικό δείπνο για δύο!

Εκτέλεση:

  1. Καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά και τα ψιλοκόβουμε.
  2. Σε μία μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο ή το βούτυρο να ζεσταθεί. Σοτάρουμε τo ψιλοκομμένα πράσο, κρεμμύδι, σέλερυ για 3 λεπτά.
  3. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τη γλυκοπατάτα και τα καρότα σε μικρά καρέ.
  4. Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
  5. Σοτάρουμε για 3 λεπτά μέχρι να γυαλίσουν και στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό.
  6. Αφήνουμε την καροτόσουπα να βράσει για 25 λεπτά.
  7. Βγάζουμε τη σούπα από τη φωτιά αφού μαλακώσουν τα λαχανικά και τα πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ. Έτσι, γίνεται η καροτόσουπα βελουτέ.
  8. Ξαναβάζουμε την καροτόσουπα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τα μπαχαρικά και αφήνουμε να βράσει για άλλα 5 λεπτά. Αφαιρούμε τη φλούδα πορτοκαλιού.
  9. Προσθέτουμε λίγο χυμό πορτοκάλι και ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι.
  10. Σερβίρουμε την καροτόσουπα με κρουτόν και λίγο γιαούρτι γιαούρτι ή ταχίνι στην vegan εκδοχή της!

Δοκίμασε επίσης: Παπουτσάκια με γλυκοπατάτα

2ο πιάτο (Κυρίως): Μοσχαρίσια ταλιάτα με τραγανές πατάτες

Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά

Υλικά:

Για το μοσχάρι:

  • 700-800 γρ. περίπου κόντρα σπαλομπριζόλα μοσχαρίσια χωρίς κόκαλο
  • Άνθος αλατιού
  • Πιπέρι
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κλων. φρέσκο δεντρολίβανο
  • 2-3 κ.σ. λευκό βαλσαμικό ξίδι
  • σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι μικρό κομμένο σε χοντρές φέτες

Για τις πατάτες:

  • Ελαιόλαδο
  • Άνθος αλατιού
  • Ρίγανη

Για το σερβίρισμα:

  • Φύλλα ρόκας
  • 1 κομμάτι/ια παρμεζάνα
Εικόνα
Αγίου Βαλεντίνου: Συνταγές για το Ιδανικό δείπνο για δύο!

Εκτέλεση:

-Για τη μοσχαρίσια ταλιάτα:

  1. Σε μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
  2. Αλείφουμε με ένα πινέλο τη μοσχαρίσια μπριζόλα, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σπασμένο σκόρδο και την αφήνουμε τυλιγμένη στο ψυγείο για λίγες ώρες.
  3. Βγάζουμε στον πάγκο το κρέας 1 ώρα και 30 λεπτά πριν το ψήσουμε, ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Μπορούμε να μαρινάρουμε και από το προηγούμενο βράδυ.
  4. Ζεσταίνουμε τη γκριλιέρα ή το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και όταν κάψει καλά ψήνουμε την ταλιάτα για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά-ανάλογα την προτίμηση μας.

-Για τις πατάτες φούρνου:

  1. Πλένουμε τις μικρές πατάτες και τις βράζουμε με την φλούδα τους για 15 λεπτά.
  2. Μία μία τις σπάμε και τις τσακίζουμε ελαφρά με βαρύ αντικείμενο. Να ανοίξουν στα πλάγια.
  3. Τις βάζουμε σε ταψί, πασπαλίζουμε με αλάτι και βότανα και ραντίζουμε με μπόλικο λάδι.
  4. Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο μέχρι να ροδίσουν και να τραγανίσουν σαν τις τηγανητές.

Δες ακόμα: Λαχταριστή ρευστή σοκολατόπιτα με 5 υλικά

3ο πιάτο (Γλυκό): Cheesecake Nutella

Υλικά:

  • 300 γρ. μπισκότα digestive
  • 125 γρ. βούτυρο
  • 1 συσκ. μικρή πουράκια σοκολάτας
  • 450 γρ. Nutella σε θερμοκρασία δωματίου
  • 600 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 50 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
Εικόνα
Αγίου Βαλεντίνου: Συνταγές για το Ιδανικό δείπνο για δύο!

Εκτέλεση:

  1. Σπάμε πρώτα με τα χέρια τα μισά πουράκια σοκολάτας.
  2. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα. Τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  3. Λιώνουμε σε σιγανή φωτιά το βούτυρο και το ρίχνουμε στα μπισκότα.
  4. Προσθέτουμε 1 πρέζα αλάτι, 2 κ.σ. από τη Nutella και τα πουράκια.
  5. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
  6. Βάζουμε λαδόκολλα σε φόρμα δαχτυλίδι με 23 εκ διάμετρο.
  7. Πιέζουμε τη βάση μπισκότου στην φόρμα.
  8. Βάζουμε κατάψυξη για 10′.
  9. Σε μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα την άχνη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε.
  10. Προσθέτουμε την Nutella και με σπάτουλα ανακατεύουμε.
  11. Αδειάζουμε την κρέμα στην παγωμένη βάση.
  12. Το παγώνουμε για 4 περίπου ώρες για να σφίξει στο ψυγείο.

Καλή απόλαυση!

Φωτογραφικά Πρακτορεία: iStock

Αγαπημένο