ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Εντσιλάδας με κοτόπουλο και τυρί κρέμα

Μια λαχταριστή συνταγή που θα λατρέψετε!
28.03.2023
1
'
See the video
Εντσιλάδας με κοτόπουλο και τυρί κρέμα

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος ετοιμάζει στην εκπομπή «Γειτονιές στο πιάτο», εντσιλάδας με κοτόπουλο και τυρί κρέμα.

Υλικά

  • 50 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 πιπεριά τσίλι
  • 500 γρ. κοτόπουλο στήθος
  • 1 κ.γ. τσίλι
  • αλάτι
  • 2 κρεμμύδια φρέσκα
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 σκελίδες σκόρδο
  • 2 πράσινες πιπεριές κέρατο
  • 50 γρ. φρέσκο κόλιανδρο
  • 3 ντομάτες τριμμένες
  • 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
  • 100 γρ. φασόλια κόκκινα
  • 100 γρ. καλαμπόκι
  • 1 κ.σ. λεμόνι χυμό
  • 150 ml ζωμό κότας
  • 2 τορτίγιες
  • 100 γρ. cheddar τριμμένο
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • cheddar τριμμένο
  • φρέσκο κόλιανδρο

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά τοποθετούμε το ελαιόλαδο μαζί με μια πιπεριά τσίλι και τη σοτάρουμε μαζί με το κοτόπουλο που έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες. Προσθέτουμε το τσίλι, το αλάτι, λεπτές φέτες από κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμύδι σε φέτες, το κύμινο, το σκόρδο, την πιπεριά κέρατο, το φρεσκοκομμένο κόλιανδρο, τη φρέσκια ντομάτα και τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε καλά.

Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τα κόκκινα φασόλια, το καλαμπόκι και τον χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε υγρασία με λίγο ζωμό κότας και αφήνουμε 5-7 λεπτά να μαγειρευτούν όλα μαζί.

Παράλληλα, ετοιμάζουμε τις τορτίγιες σε ένα πάγκο, τις απλώνουμε και βάζουμε μέσα το τριμμένο τυρί cheddar, μια κουταλιά arla cheese cream και δυο κουταλιές τις σούπας από το μείγμα κοτόπουλου και την κλείνουμε. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τις υπόλοιπες τορτίγιες. Σε ένα ταψάκι βάζουμε λίγο σάλτσα από το τηγάνι και τοποθετούμε τις τορτίγιες. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα, πασπαλίζουμε από πάνω λίγο cheddar και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 10 λεπτά.

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παραπάνω βίντεο!

Ρίξτε μια ματιά: Χταπόδι στιφάδο με κριθαράκι

Αγαπημένο