Ο Γιώργος Τσούλης φτιάχνει γύρο λαχανικών με ταχινοσαλάτα και κυπριακές πίτες
Θα ξετρελαθείτε!
13.03.2023
1
'Λαχταριστή η σημερινή συνταγή που ετοιμάζει ο σεφ Γιώργος Τσούλης στην κουζίνα της «Ελένης».
Υλικά
- Κυπριακές πίτες
- 9 γρ. μαγιά ξερή
- 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 230 ml νερό, χλιαρό
- 260 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 1/4 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- Γύρος λαχανικών
- 500 γρ. χαλούμι, κομμένο σε φέτες πάχους 1 εκ.
- 200 ml ελαιόλαδο
- 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 κ.γ. ρίγανη ξερή
- 1 κόκκινη πιππεριά, κομμένη στα 4
- 1 κίτρινη πιππεριά, κομμένη στα 4
- 1 πορτοκαλί πιππεριά, κομμένη στα 4
- 1 μελιτζάνα, κομμένη σε ροδέλες
- 1 κολοκύθι, κομμένο σε ροδέλες
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ταχινοσαλάτα
- 300 γρ. ταχίνι
- 2 σκ. σκόρδο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 240 ml νερό
- Χυμό από 1 λεμόνι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παραπάνω βίντεο!
Δείτε και αυτό: Πεντανόστιμα κανελόνια με κιμά