ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Ελένη Μενεγάκη: Το γλυκό που ετοιμάζει κάθε Χριστούγεννα με τις κόρες της μπορείς να το φτιάξεις με 1 μαγειρικό σκεύος

Το εύκολο και γρήγορο γλυκό που φτιάχνει η παρουσιάστρια μπορείς να το φτιάξεις με ένα μόνο σκεύος!
1
'
Ελένη Μενεγάκη: Το γλυκό που ετοιμάζει κάθε Χριστούγεννα με τις κόρες της μπορείς να το φτιάξεις με 1 μαγειρικό σκεύος Photo/Instagram

Η Ελένη Μενεγάκη ενόψει των γιορτών συνηθίζει να περνά χρόνο με την οικογένεια της, να απολαμβάνουν όλοι μαζί εξορμήσεις σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας αλλά και να τιμούν τα έθιμα των Χριστουγέννων.

Ανάμεσα σε αυτά, η παρουσιάστρια μπαίνει κάθε χρόνο στην κουζίνα με τις κόρες της και ετοιμάζουν διάφορες λιχουδιές για το χριστουγεννιάτικο αλλά και το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι.

Αν θέλεις λοιπόν να μάθεις ποιο είναι το γλυκό που η Ελένη Μενεγάκη ετοιμάζει κάθε Χριστούγεννα με τις κόρες της και μπορείς να το φτιάξεις με ένα μαγειρικό σκεύος, τότε συνέχισε να διαβάζεις.

Μπορεί ακόμη να σε ενδιαφέρει: Ελένη Μενεγάκη: Αυτή είναι η πρωτοχρονιάτικη παράδοση που έχει ο Μάκης Παντζόπουλος και την εντυπωσίασε

 

 

Ελένη Μενεγάκη: Το εύκολο γλυκό που φτιάχνει κάθε Χριστούγεννα με τις κόρες της

Η Ελένη Μενεγάκη λατρεύει να μπαίνει στην κουζίνα και να ετοιμάζει μαζί με τις κόρες της, διάφορα αγαπημένα της φαγητά, όχι όμως γλυκά.

Ωστόσο όπως έχει αποκαλύψει η ίδια μέσα από την εκπομπή της «Ελένη», κάθε Χριστούγεννα επιλέγει να φτιάξει ένα απλό και εύκολο γλυκό, που χρειάζεται λίγα υλικά και μπορούμε να το απολαύσουμε όλο τον χρόνο.

Εικόνα
Ελένη Μενεγάκη: Το γλυκό που ετοιμάζει κάθε Χριστούγεννα με τις κόρες της μπορείς να το φτιάξεις με 1 μαγειρικό σκεύος

 

Ο λόγος για τα νόστιμα τρουφάκια, που δεν θεωρούνται ένα παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο γλυκό, όμως είναι γρήγορα στην παρασκευή και φτιάχνονται με ένα μαγειρικό σκεύος.

Θα χρειαστείς λοιπόν λίγα υλικά, αρκετή τρούφα και ένα μεγάλο μπολ στο οποίο θα μπει όλο το μείγμα.

Για να σε διευκολύνουμε σου βρήκαμε μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για τα τρουφάκια που φτιάχνει κάθε Χριστούγεννα η Ελένη Μενεγάκη, για να μπεις και εσύ σε εορταστικό mood.

Ρίξε μια ματιά: Ελένη Μενεγάκη: Δείτε τον πατριό της και πατέρα του αδερφού της- Οι σχέσεις μεταξύ τους

Συνταγή για νόστιμα και εύκολα τρουφάκια από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά για τα τρουφάκια της Αργυρώς

  • 200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 1 συσκ. γάλα ζαχαρούχο (400 γραμ.)
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 4 κ.σ. κακάο
  • 1 φλ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
  • 1 συσκ. μπισκότα πτι μπερ (225γραμ.)
  • 2-3 κ.γ. κονιάκ (ή ρούμι ή άλλο λικέρ της αρεσκείας σας)
  • Χαρτάκια για τρουφάκια
Εικόνα
Ελένη Μενεγάκη: Το γλυκό που ετοιμάζει κάθε Χριστούγεννα με τις κόρες της μπορείς να το φτιάξεις με 1 μαγειρικό σκεύος

 

Για την επικάλυψη

  • Λίγη Τρούφα σοκολάτας
  • Λίγο Τριμμένο φιστίκι Αιγίνης
  • Λίγη Τριμμένο καρύδι
  • Λίγη Τριμμένη καρύδα (ινδοκάρυδο)
  • Λίγη Λιωμένη κουβερτούρα
Εικόνα
Ελένη Μενεγάκη: Το γλυκό που ετοιμάζει κάθε Χριστούγεννα με τις κόρες της μπορείς να το φτιάξεις με 1 μαγειρικό σκεύος

 

Για τα τρουφάκια

  1. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα, το ζαχαρούχο, τη σοκολάτα, το βούτυρο και το κακάο.
  2. Σε πολύ χαμηλή φωτιά, αφήνουμε τα υλικά να λιώσουν, ανακατεύοντας τακτικά.
  3. Μόλις το μίγμα για τρουφάκια με ζαχαρούχο και πτι μπερ γίνει ομοιογενές, το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. 
  4. Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια με το χέρι μας, τρίβοντάς τα μέσα στο μείγμα.
  5. Προσθέτουμε το καρύδι και το κονιάκ και ανακατεύουμε πολύ καλά. 
  6. Αφήνουμε το μείγμα για τα τρουφάκια να κρυώσει στο ψυγείο για λίγο.
  7. Αφού κρυώσει και μπορούμε να το πλάσουμε, παίρνουμε κουταλιές και πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια. 
  8. Τα κυλάμε σε όποια επικάλυψη προτιμάμε.
  9. Τα βάζουμε σε χαρτάκια, και τα διατηρούμε στο ψυγείο. 

Διάβασε ακόμη: Μελομακάρονα vs Kουραμπιέδες: Ποιο γλυκό των Χριστουγέννων έχει τις περισσότερες θερμίδες και πώς μπορούμε να τα κάνουμε πιο διαιτητικά;

Αγαπημένο