ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Είσαι αυταρχικός γονιός;

Τι έδειξε έρευνα του New Hampshire Youth Style
24.02.2021
1
'
aftarxikos-gonios-poios-einai

Αν είσαι αυταρχικός γονιός, πρέπει να το προσέξεις αυτό! Σύμφωνα με έρευνα του New Hampshire Youth Style ο πιο επιβαρυντικός για την ψυχολογία ενός παιδιού τύπος γονέα είναι ο αυταρχικός και με υψηλές προσδοκίες. Πιο συγκεκριμένα τα παιδιά που έχουν μεγαλώσει με έναν αυταρχικό γονιό είναι πιο πιθανό να έχουν απότομη και αγενή συμπεριφορά. Αν, λοιπόν, είσαι γονιός κι αυτό σου χτυπάει κάποιο καμπανάκι καιρός να προβληματιστείς.

Τα οφέλη ενός στοργικού γονέα για την υγεία του παιδιού

Από την άλλη, έρευνες της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου της Washington δείχνουν πως τα παιδιά που δέχονται πολύ αγάπη και σωματική εγγύτητα δηλαδή περισσότερες αγκαλιές έχουν μεγαλύτερο ιππόκαμπο, μια δομή σημαντική για τη μάθηση, τη μνήμη και την ανταπόκριση στο στρες. Αυτό που επισημαίνουν, οι επικεφαλής της έρευνας είναι σίγουρα μια σημαντική πληροφορία για τους γονείς καθώς θα ήταν σκόπιμο να αντιληφθούν τα σημαντικά οφέλη της συχνής αγκαλιάς στα παιδιά τους. 

Plus: Σύμφωνα με έρευνα από το University of Cambridge τα παιδιά που έχουν απολαύσει χρόνο για παιχνίδι με τον μπαμπά τους τα πρώτα τρία χρόνια της ζωής τους έχουν καλύτερο αυτοέλεγχο μεγαλώνοντας. Μήπως λοιπόν, σήμερα, να δώσεις την σκυτάλη στον μπαμπά;

Αγαπημένο