ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Γιατί οι άνδρες που έχουν σκύλο θεωρούνται “μαγνήτης” για τις γυναίκες;

Τι έδειξε σχετική έρευνα;
17.02.2023
1
'
Γιατί οι άνδρες που έχουν σκύλο θεωρούνται “μαγνήτης” για τις γυναίκες; Photo/Istock

Μπορεί να μην το ήξερες αλλά υπάρχει ένας τρόπος που λειτουργεί ως "μαγνήτης" και βοηθάει τους άνδρες να βρουν πιο εύκολα σύντροφο.

Αυτή είναι η κατηγορία των ανδρών με κατοικίδια που μέσα από δημοσκόπηση 1000 Βρετανών, αποκαλύφθηκε πως όταν η φωτογραφία κάποιου που έχει προφίλ σε εφαρμογή γνωριμιών περιλάμβανε έναν σκύλο, είχε αυξημένες πιθανότητες να βρει ταίρι.

Πιο συγκεκριμένα το ποσοστό αυτό ανέρχεται στα δύο τρίτα των ανθρώπων!

Μάθε επίσης: 10 σημάδια που δείχνουν ότι έχει τελειώσει η σχέση σας

Έξι στους δέκα υποστηρίζουν ότι η κηδεμονία ενός σκύλου αποτελεί ένα αποδεικτικό στοιχείο ότι το άτομο είναι σε θέση να συνάψει μία σταθερή και μακροχρόνια σχέση. Οι συμμετέχοντες θεωρούσαν ότι οι ιδιοκτήτες σκύλων είναι πιο κοινωνικοί, δραστήριοι και με μεγαλύτερη ενσυναίσθηση.

Αίσθηση επίσης έχει προκαλέσει το γεγονός ότι οι μισοί από αυτούς που συμπεριλήφθηκαν, δήλωσαν ότι θα δανειζόταν το σκύλο της οικογένειας ή ακόμα και ενός φίλου για να φωτογραφηθούν μαζί του για το προφίλ τους. Αφορμή σε αυτό υπήρξε μία συζήτηση που είχε ξεκινήσει και εν τέλη προχώρησε σε μία γνωριμία.

Εικόνα
https://bestofyou.gr/cat/psyhologia/sheseis/poia-einai-telika-i-kalyteri-ora-gia-sex

«Η υιοθεσία ενός σκύλου μπορεί να προσφέρει μεγάλη αίσθηση συναισθηματικής ευεξίας χάρη στην ανιδιοτελή αγάπη που δίνουν, γι’ αυτό και είναι επίσης εξαιρετική παρέα και παρηγοριά για τους ανθρώπους όταν χτίζουν νέες σχέσεις» εξηγεί ο Paul Martin από τον οργανισμό Guide Dogs, που ανέλαβε τη μελέτη.

Από την άλλη, μία έρευνα αποκάλυψε ότι ο σκύλος αποτελεί και τον καλύτερο σύμβουλο σχέσεων καθώς σχεδόν οι μισοί ιδιοκτήτες σκύλων, δεν θα έμπαιναν στη διαδικασία να βγούνε ραντεβού με κάποιον που δεν έχει ιδιαίτερη συμπάθεια στα σκυλιά.

Η συγκεκριμένη έρευνα διεξήχθη από το Kannel Club, το παλαιότερο κυνοκομείο στο Ηνωμένο Βασίλειο και διαπιστώθηκε ότι το 59% των ιδιοκτητών, δεν θα συνέχιζε καμία σχέση με κάποιον που δεν αγαπάει αρκετά τα σκυλιά.

Τα αποτελέσματα αυτά έρχονται να δέσουν με αυτά των ευρημάτων από το πανεπιστήμιο του Jean στην Ισπανία, που έφτασε στο συμπέρασμα ότι οι άνδρες θεωρούνται λιγότερο απειλητικοί όταν συνοδεύονται από έναν μικρό σκύλο, σε σύγκριση με το όταν βρίσκονται μόνοι τους.

Εικόνα
https://bestofyou.gr/cat/psyhologia/sheseis/poia-einai-telika-i-kalyteri-ora-gia-sex

Διάβασε ακόμα: Ποια είναι τελικά η καλύτερη ώρα για σeξ;

«Αυτό είναι το βασικό μήνυμα που λαμβάνουν οι γυναίκες όταν βλέπουν έναν άνδρα με σκύλο: ότι είναι ικανός να φροντίζει αυτόν που αγαπάει, να δίνει χωρίς να παίρνει πολλά και να νοιάζεται για τον άλλον» συνοψίζει η δρ. Helen Fisher, ανώτερη ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Kinsey στην Ιντιάνα και επικεφαλής σύμβουλος του Match.com.

Φωτογραφικά πρακτορεία: iStock

Αγαπημένο