ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Ανέβα στο ελλειπτικό και κάψε 400 θερμίδες σε 30 λεπτά!

Δες πώς θα αναβαθμίσεις το... «ελλειπτικό» πρόγραμμά σου για να κάψεις 400 θερμίδες, σύμφωνα με τις οδηγίες του ειδικού.
3
'
γυναίκα σε ελλειπτικό καίει θερμίδες istockphoto

Το ελλειπτικό μηχάνημα γυμνάζει όλο το σώμα, καίει απίστευτες θερμίδες, βελτιώνει την ισορροπία σου, την κινητικότητά σου, «μιμείται» πολλούς και διαφορετικούς τύπους ασκήσεων, αυξάνει την αντοχή και την αεροβική σου ικανότητα επειδή βασίζεται στις ελλειπτικές κινήσεις ενώ ενδυναμώνει τα οστά. Επιπλέον ενεργοποιεί το μεταβολισμό και τονώνει μεγάλες μυϊκές ομάδες, χωρίς να προκαλεί κραδασμούς και περιττή ένταση στις αρθρώσεις και στους συνδέσμους. Αυτό που χρειάζεσαι είναι οι 5 παρακάτω κινήσεις που σου προτείνει ο Μηνάς Μαλάτος, Pro Cycling, Fitness Coach, Personal Trainer, Pro Athletes Preparation & Training.

Διάβασε ακόμη: Fit & Famous: Οι συνήθειες άσκησης των εξαιρετικά επιτυχημένων ανθρώπων

Άφηνε τις λαβές σου

Κάθε λίγα λεπτά άφηνε τις λαβές του ελλειπτικού και σφίγγε τα χέρια σου, όπως κάνεις όταν τρέχεις. Αυτή η τακτική θα δυναμώσει τον μέσο κορμό σου. Το να μη χρησιμοποιείς τις λαβές σημαίνει ότι δίνεις περισσότερη έμφαση focus στους μυς του πυρήνα σου. 

Κάνε καθίσματα

Ρύθμισέ το στο υψηλό επίπεδο αντίστασης και κάνε καθίσματα για 1 λεπτό. Έπειτα συνέχισε με πιο ήπια ένταση και επανάλαβε. Επίσης έχε υπόψη σου ότι όσο υψηλότερη είναι η κλίση στο ελλειπτικό, τόσο πιο πολύ δουλεύεις τους γλουτιαίους μυς σου. 

Δες κι αυτό: Οι καλύτερες ασκήσεις για την οστεοπόρωση

Κάνε στροφές

Κάνε στροφή του κορμού σου προς τα αριστερά, αφήνοντας και πάλι τις λαβές και φτάσε με το δεξί σου χέρι την αριστερή λαβή. Έπειτα κάνε περιστροφή προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Μάθε κι αυτό: Τι να κάνεις για να χάσεις εύκολα 200 θερμίδες χωρίς να κάνεις γυμναστική!

Πήγαινε ανάποδα

Κάνε ανάποδο πετάλι κάθε λίγα λεπτά. Αυτό θα δώσει έμφαση στους οπίσθιους μηριαίους σου, οι οποίοι είναι συνήθως αδύναμοι στους περισσότερους ανθρώπους. 

Κάνε διαλειμματική (HIIT)

Κάνε 30 δευτερόλεπτα ελλειπτικό με υψηλή αντίσταση, μετά ξεκουράσου κάνοντας ελλειπτικό χαλαρά για 1 λεπτό. Επανέλαβε για 10 με 20 λεπτά αυτό το μοτίβο και θα διαπιστώσεις ότι η καύση θερμίδων είναι απίστευτη! 

Δες ακόμη: Διαλειμματικό περπάτημα για καύση λίπους

Αγαπημένο