ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

4+1 ασκήσεις σώματος για να ετοιμαστείς πριν από την εγκυμοσύνη

Προετοίμασε το σώμα σου με τις παρακάτω ασκήσεις για το θαύμα της εγκυμοσύνης!!
2
'
Istock

Με τόσες πολλές αβεβαιότητες στη ζωή, το να έχεις τα εργαλεία και τις πληροφορίες που θα βοηθήσουν τον εαυτό σου να προετοιμαστεί για την εγκυμοσύνη και όχι μόνο, σε βοηθά να ελέγχεις τα πράγματα που μπορείς. Είναι σημαντικό να βάζεις τον εαυτό σου σε προτεραιότητα και να φροντίζεις τον εαυτό σου, και όταν το κάνεις αυτό, σου επιτρέπει να φροντίζεις πλήρως κάποιον άλλο και να είσαι ο καλύτερος εαυτός σου. Η παρακάτω 4 ασκήσεις θα  βοηθήσουν το σώμα σου να προετοιμαστεί για το θαύμα της εγκυμοσύνης. 

Κίνηση 1: Ball Lunge

Εικόνα
ball

Σταθείτε στο ένα πόδι, με τον κορμό και το πόδι να κοιτούν ευθεία μπροστά και τοποθετήστε το πάνω μέρος του άλλου σας ποδιού πάνω στη σταθερή μπάλα. Διατηρήστε τη σπονδυλική σας στήλη μακριά και την κορυφή του κεφαλιού σας να φτάνει μέχρι το ταβάνι καθ' όλη τη διάρκεια της άσκησης. Μετακινήστε αργά τον κορμό σας προς τα πίσω ενώ τον κρατάτε όρθιο και όταν το κάνετε αυτό, το πίσω πόδι θα φτάσει πίσω και το μπροστινό γόνατο θα λυγίσει. Η ουρά σας θα κατευθύνεται κατευθείαν προς τα κάτω καθ' όλη τη διάρκεια της άσκησης. Καθώς το πόδι σας φτάνει πίσω, περισσότερο από το βάρος σας θα μετατοπιστεί στο πίσω πόδι. Το μπροστινό σας γόνατο πρέπει να βρίσκεται πάνω από τον αστράγαλό σας και το γόνατό σας δεν πρέπει να πηγαίνει μπροστά από τα δάχτυλα των ποδιών σας. Για να επιστρέψετε στην αρχική θέση, πιέστε το πόδι στην μπάλα και χρησιμοποιήστε την ανύψωση του κορμού σας για να βοηθήσετε να επιστρέψετε και να σηκώσετε το σώμα σας. Επαναλάβετε αρκετές φορές και μετά αλλάξτε πλευρά και επαναλάβετε από την άλλη πλευρά.

Κίνηση 2: Κύλιση της μπάλας

Εικόνα
workout

Ξεκινήστε πίσω από την μπάλα σταθερότητας και κάντε οκλαδόν με την μπάλα μπροστά σας. Τα πόδια σας θα είναι στραμμένα περίπου 45 μοίρες και οι φτέρνες σας θα μείνουν μακριά από το πάτωμα. Τυλίξτε το σώμα σας γύρω από την μπάλα, ακουμπώντας το κεφάλι σας στην μπάλα και κρατώντας τον λαιμό σας χαλαρό. Πιέστε τους κάτω κοιλιακούς σας μέσα στην μπάλα και κυλήστε προς τα εμπρός και προς τα πίσω στην αρχική θέση, επαναλαμβάνοντας πολλές φορές. Πιέζοντας τους κάτω κοιλιακούς σας στην μπάλα, θα ανοίξετε τους γοφούς σας και θα χαλαρώσετε περισσότερο το κάτω μέρος της πλάτης σας. Από την αρχική θέση, μπορείτε επίσης να κάνετε μικρές πλάγιες κινήσεις ξεκινώντας με το πυελικό έδαφος και τους χαμηλούς κοιλιακούς.

Κίνηση 3: Κύκλοι ισχίων

Εικόνα
hips

Καθίστε πάνω σε μια μπάλα σταθερότητας με τα πόδια σας να δείχνουν ευθεία μπροστά. Τραβήξτε τους κάτω κοιλιακούς σας απαλά προς τη σπονδυλική στήλη και νιώστε την ουρά σας να πέφτει προς το πάτωμα, χαλαρώνοντας το κάτω μέρος της πλάτης σας. Κρατήστε το στήθος και τη σπονδυλική στήλη σας να σηκώνονται προς την οροφή. Ξεκινήστε γέρνοντας το ηβικό οστό σας προς τη σπονδυλική σας στήλη και, στη συνέχεια, κάντε κύκλο προς το κάθισμα. Συνεχίστε να κάνετε κύκλους για να φέρετε το ηβικό οστό σας πιο κοντά στη μπάλα, πάνω στο άλλο κόκκαλο και τέλος τελειώνοντας με το ηβικό σας οστό προς την ουρά σας ξανά. Επικεντρωθείτε στην επιμήκυνση και την ανάκαμψη του πυελικού εδάφους προς όλες τις κατευθύνσεις. Κάθε φορά που κάνετε έναν πλήρη κύκλο, αντιστρέψτε την κατεύθυνση και συνεχίστε να επαναλαμβάνετε πολλές φορές.

Κίνηση 4: Pullover με λυγισμένο αγκώνα

Εικόνα
workout2

Ξαπλώστε στην μπάλα ανάσκελα με τους γλουτούς σας κοντά ή ακουμπώντας την μπάλα. Τα πόδια θα είναι σε απόσταση μεταξύ των γοφών και θα δείχνουν ευθεία μπροστά. Χρησιμοποιήστε τους κάτω κοιλιακούς σας για να κρατήσετε τους γοφούς σας στο πάτωμα και στηρίξτε το κεφάλι σας στην μπάλα. Κρατήστε τα βάρη χαλαρά και χαμηλώστε τα βάρη προς το πάτωμα, κρατώντας τα βάρη κοντά στην μπάλα και τους αγκώνες σε απόσταση μεταξύ των ώμων. Μόλις φτάσετε στο πλήρες εύρος της κίνησής σας, εστιάστε στο να χρησιμοποιήσετε την πλάτη σας για να σηκώσετε τα βάρη στην αρχική θέση. Επαναλάβετε αρκετές φορές. Αυτή η κίνηση γίνεται και με ίσιους αγκώνες, αλλά μου αρέσει περισσότερο να χρησιμοποιώ δύο βάρη και λυγισμένους αγκώνες.

Μπορεί ακόμη να σε ενδιαφέρειΕίσαι έγκυος; Ποιο είδος γυμναστικής είναι ιδανικό για εσένα και τι πρέπει να προσέξεις

Αγαπημένο