ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Γιατί δεν βλέπεις αποτελέσματα ενώ κάνεις δίαιτα και γυμνάζεσαι;

Βρες τα λάθη που μπορεί να κάνεις και διόρθωσέ τα!
5
'
γυμναστική και δίαιτα

Το σώμα μας ανταποκρίνεται διαφορετικά σε δεδομένες συνθήκες. Mερικές λοιπόν από τις εξαιρετικά δημοφιλείς συνήθειες διατροφής και άσκησης μπορεί να είναι ο λόγος για τον οποίο ένα άτομο δεν βλέπει πρόοδο, παρά τη δίαιτα, την άσκηση ή και τα δύο.

Πολλές φορές, ο φόβος της αύξησης βάρους και η έλλειψη αποτελεσμάτων κάνει τους ανθρώπους, αντί να δοκιμάσουν μία νέα προσέγγιση, να δοκιμάζουν να τρώνε ακόμα λιγότερο ή να προπονούνται ακόμα περισσότερο. Θέτουν νέους περιορισμούς και νέους κανόνες στις δίαιτες, συνήθως ακόμη πιο αυστηρούς από τους τελευταίους. Αυτό, αντί να φέρνει καλύτερα αποτελέσματα, απλώς τονίζει τα στοιχεία που ήδη δεν λειτουργούσαν.

Ακολουθεί, λοιπόν, μια γρήγορη αναλυτική περιγραφή του τρόπου με τον οποίο μπορείς να εγκαταλείψεις κάποιες συνήθειες, εάν δεν εξυπηρετούν πλέον εσένα και την υγεία σου, και τι πρέπει να κάνεις.

Μετράς θερμίδες ή χρησιμοποιείς μια εφαρμογή παρακολούθησης των γευμάτων σου.  

Μόλις καταλάβεις πώς μπορείς να εφαρμόσεις στη ζωή σου μια υγιεινή διατροφή, διοχέτευσε την προσπάθεια και την ενέργειά σου για να κάνεις τις σωστές επιλογές, και όχι απαραίτητα να τις παρακολουθείς. Ανακάλυψε τι σημαίνει υγιεινή διατροφή. Αφαίρεσε τα επεξεργασμένα τρόφιμα από τη διατροφή σου και εστίασε σε φρέσκα λαχανικά, φρούτα, δημητριακά ολικής αλέσεως, ξηρούς καρπούς και άπαχο κρέας. Φάε προσεκτικά. Όταν πεινάς, φάε αλλά μάθε να αναγνωρίζεις πότε νιώθεις χορτάτος και σταμάτα προτού αισθανθείς δυσφορία. Τέλος μην ξεχνάς να πίνεις πολύ νερό.

Χρησιμοποιείς εφαρμογή μέτρησης θερμίδων, άσκησης ή βηματομετρητή

Είτε το πιστεύεις είτε όχι, οι μύες θα εξακολουθούν να δουλεύουν και το λίπος θα συνεχίζει να καίγεται ακόμα κι αν δεν φοράς τη συσκευή παρακολούθησης ως «μάρτυρα» στις προπονήσεις σου. Σημασία έχει να είσαι παρών, να ωθείς τον εαυτό σου και να νιώθεις ωραία με αυτό που κάνεις. Δεν χρειάζεσαι μια συσκευή παρακολούθησης για να ξέρεις ότι έχεις ωθήσει τον εαυτό σου ή ότι έχεις προπονηθεί σκληρά. Εάν χρησιμοποιείς αυτό το είδος τεχνολογίας για μήνες και δεν βλέπεις αποτελέσματα, εξέτασε το ενδεχόμενο να εγκαταλείψεις αυτή την τεχνολογία και να επικεντρωθείς στις προπονήσεις σου και γενικά να προσπαθήσεις να είσαι ενεργός στην καθημερινότητά σου. (χρησιμοποίησε τις σκάλες, περπάτα όταν μιλάς στο τηλέφωνο, κάνε διατάσεις στα διαλείμματα από τη δουλειά κ.λπ.).

Μάθε ακόμα: Ναι ή όχι στο πρωτεϊνικό σκεύασμα μετά την άθληση;

Ζυγίζεσαι καθημερινά ή εβδομαδιαία 

Το θέμα είναι ότι το σωματικό βάρος ενός ατόμου κυμαίνεται συνεχώς και η ζυγαριά δεν είναι ο πιο αξιόπιστος τρόπος παρακολούθησης της υγείας σου, της προόδου σου ή της φυσικής κατάστασης του σώματός σου. Έχουμε ακούσει τόσο πολλές ιστορίες με το πριν και το μετά από ανθρώπους που μπορεί να φαίνονται 20 κιλά λιγότεροι αλλά στην πραγματικότητα έχουν αποκτήσει 10 κιλά μυς και φαίνονται πιο λεπτοί και πιο σφιχτοί. Αν λοιπόν ζυγίζεσαι τακτικά και δεν βλέπεις τα αποτελέσματα που θέλεις, σκέψου το ενδεχόμενο να αφαιρέσεις τη ζυγαριά από τη ζωή σου! Πολλοί άνθρωποι που είχαν μια μακροχρόνια συνήθεια να ζυγίζονται βλέπουν άμεση βελτίωση στο σώμα τους μόλις πάψουν να το κάνουν.

Διάβασε ακόμα: Τα 8 φαγητά "σύμμαχος" στη δίαιτά σου - Χάσε βάρος εύκολα και γρήγορα

Κάνεις γυμναστική για περισσότερες από 8 ώρες ή από 6 ημέρες την εβδομάδα

Όταν πρόκειται για άσκηση, ισχύει η φράση «τα περισσότερα δεν είναι απαραίτητα και καλύτερα». Εάν έχεις αφιερώσει πάνω από 8 ώρες ή περισσότερες από 6 ημέρες την εβδομάδα σε έντονες προπονήσεις και δεν βλέπεις αποτελέσματα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην το κάνεις με τον σωστό τρόπο. Το πιο συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι άνθρωποι είναι να κάνουν πάρα πολύ cardio workout ή πολύ HIIT με αποτέλεσμα αυτό να έχει αρνητικό αντίκτυπο στον μεταβολισμό τους. Αυτά τα είδη άσκησης δεν πρέπει να γίνονται περισσότερο από 3 φορές την εβδομάδα, γιατί μπορεί να οδηγήσουν σε τραυματισμούς ή/και να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία.   Το επόμενο πράγμα που πρέπει να λάβεις υπ’ όψιν είναι η διάρκεια των προπονήσεών σου. Σαράντα λεπτά, 3 έως 5 φορές την εβδομάδα, είναι πραγματικά αρκετά, είτε είναι 3 έως 5 συνεδρίες της μίας ώρας, ή 5 έως 6 συνεδρίες των 30 λεπτών. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μπορείς να χωρίσεις τις προπονήσεις σου. Όμως, όσον αφορά τη συχνότητα, εάν κάνεις 6-7 ημέρες κάθε εβδομάδα και δεν βλέπεις αποτελέσματα, μπορεί να επωφεληθείς από την προσθήκη μίας ή δύο ημερών ξεκούρασης ή πολύ ελαφρών προπονήσεων (όπως το περπάτημα ή το stretching). Η διάρκεια έχει επίσης σημασία. Εάν προπονείσαι για μία ώρα ή περισσότερο, 5 φορές την εβδομάδα, και δεν βλέπεις αποτελέσματα, η ένταση, ο τύπος προπόνησης ή η διάρκεια μπορεί να επιβραδύνουν ή να σε εμποδίζουν να δεις αποτελέσματα.

Διάβασε ακόμα: Βαριέσαι το γυμναστήριο; 7 λόγοι για να ξεκινήσεις κολύμπι

Ακολουθείς μια αυστηρή δίαιτα με μείωση των θερμίδων

Πιστεύεις ότι το να τρως πολύ λίγο μπορεί να προκαλέσει σίγουρα μείωση βάρους; Όπως και με τα υπόλοιπα στοιχεία αυτής της λίστας, είναι περίπλοκο και εξαρτάται από πολλoύς παράγοντες. Γενικά, όμως, δεν χρειάζεται πραγματικά να πεινάς για να χάσεις βάρος και στην πραγματικότητα κάτι τέτοιο μπορεί να εμποδίσει την πρόοδό σου και κυρίως να κάνει κακό στην υγεία σου. Μια δραστική μείωση των θερμίδων μπορεί να κάνει το σώμα σου να συγκρατήσει πεισματικά το λίπος, επιβραδύνοντας δυνητικά τον μεταβολισμό σου. Ποια είναι η λύση; Παρόμοια με τις συμβουλές στο σημείο # 1 σε αυτό το άρθρο. Επικεντρώσου στο φαγητό για καλή υγεία, για ενέργεια και για να αισθάνεσαι ωραία. Εάν κάνεις έξυπνες επιλογές φαγητού και αντιλαμβάνεσαι τα σημάδια που σου δίνει το σώμα σου, δεν είναι απαραίτητο να μετράς ή να περιορίζεις τις θερμίδες, να αποκλείεις ολόκληρες ομάδες τροφίμων ή να ακολουθείς οποιαδήποτε άλλη αυστηρή δίαιτα που έχει πολλούς «κανόνες». Η αλήθεια είναι, πάντως, ότι απαιτείται ειλικρινής αυτοεξερεύνηση για να μάθεις τι ακριβώς λειτουργεί στον εαυτό σου. Αλλά αν θέλεις ένα υγιές σώμα που διατηρείται εύκολα με την πάροδο των ετών, μια έξυπνη, μέτρια προσέγγιση τόσο στη διατροφή όσο και στην άσκηση είναι αυτό που πρέπει να στοχεύσεις. Να θυμάσαι ότι θα πρέπει να τρως καλά και να αθλείσαι με στόχο να δημιουργήσεις μια καλύτερη ζωή για τον εαυτό σου, και όχι να επικεντρώσεις ολόκληρη τη ζωή σου στο πώς θα δείχνει η εικόνα σου ή τι αριθμό θα δείχνει η ζυγαριά σου.

Μάθε ακόμα πώς θα κάψεις θερμίδες έως και 48 ώρες μετά την προπόνησή σου

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΜΙΑ ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΒΑΡΟΥΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ.

ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΘΕΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΠΙΟ ΠΑΝΩ. ΩΣΤΟΣΟ, ΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΕ ΔΙΑΙΤΑ ΚΑΙ, ΠΑΡ’ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΒΑΡΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ, ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΜΙΑ Η ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΘΕΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.
Αγαπημένο