ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Ποδηλασία και κράνος: Πόσο μας προστατεύει;

Σε τι ποσοστό μας σώζει από πιθανή πτώση;
3
'
podilasia kranos

70% μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμού στο κεφάλι το ειδικό κράνος του ποδηλάτη. Το επιβεβαιώνει έρευνα από τον University of New South Wales. Φυσικά το νούμερο είναι ιδιαίτερα μεγάλο για να το αγνοήσει κανείς. Αν είσαι, επομένως, λάτρης της ποδηλασίας, μην ξεχνάς να φροντίζεις εκτός από την άσκηση και για την ασφάλειά σου. Και φυσικά μην ξεχνάς να φροντίζεις και για την ασφάλεια των αγαπημένων σου υπενθυμίζοντάς τους να φοράνε το κράνος τους. 

Διάβασε επίσης: Ποδηλασία: Πότε βλάπτει τα γόνατα

Εσύ το ήξερες ότι οι γυναίκες προτιμούν τους ποδηλάτες;

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το UK Cycle Show, οι Βρετανίδες γυναίκες προτιμούν άντρες που κάνουν ποδηλασία ως χόμπι, τους λάτρεις του ποδοσφαίρου, τους λάτρεις του ράγκμπι,  τους παίκτες του γκολφ αλλά και εκείνους που ασχολούνται με το ψάρεμα. Η αύξηση της ελκυστικότητας όμως που προκαλεί  η ποδηλασία στο άλλο φύλο φαίνεται να φτάνει στο 36% ξεπερνώντας όλα τα άλλα. Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι το ποδήλατο ως επιλογή άσκησης ή μεταφορικού μέσου δε βλάπτει το ουροποιητικό σύστημα αλλά ούτε τη σεξουαλική ικανότητα των ανδρών σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of Urology.

Ποδήλατο στατικό ή στο δρόμο;

Με το ποδήλατο, σε ήπιο ρυθμό, καις περίπου 200 θερμίδες ανά μισάωρο, ενώ θα χάσεις περίπου 510 ανά ώρα. Αντίστοιχα, με το στατικό ποδήλατο, καίς από 200 έως 450 θερμίδες. Η διαφορά όσον αφορά τις θερμίδες είναι μικρή μεταξύ των δύο, αλλά είναι πολύ σημαντικό να επιλέξεις ποια μορφή ποδηλασίας σας ταιριάζει περισσότερο σύμφωνα με τις συνήθειες σου. Μην εστιάζεις επομένως στις θερμίδες αλλά στη μορφή άσκησης με την οποία είναι πιο πιθανό να δεσμευτείς.

Διάβασε ακόμα: Τελικά, πόσες θερμίδες καις κάνοντας ποδήλατο;

Αγαπημένο