ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Πότε μπορεί να σε πονέσει το κολύμπι;

Oι 5 πιο συνηθισμένοι τραυματισμοί που προκαλούνται από τα λάθη που μπορεί να κάνουμε στο κολύμπι.
3
'
πότε το κολύμπι μπορεί να σε πονέσει istock

Είναι η Νο1 άσκηση που θα σου συστήσει ο Ορθοπεδικός, ο Ρευματολόγος ή ο Φυσιοθεραπευτής σου αν αντιμετωπίζεις κάποιος μυοσκελετικό πρόβλημα που σε κάνει να πονάς. Την κολύμβηση. Και ιδιαίτερα το καλοκαίρι που μπορεί να συνδυαστεί με διακοπές και ξεκούραση μπορεί πράγματι να δώσει ανακούφιση ή ακόμα και λύση σε προβλήματα που σε πονούν όλον τον χρόνο.

Ακόμα όμως και η φαινομενικά “αθώα” κολύμβηση ενέχει κινδύνους

 Όπως εξηγεί ο Ορθοπαιδικός Δρ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, Διευθυντής Ορθοπαιδικής Κλινικής και Διευθυντής του Τμήματος Αναίμακτης-Μη Μεταγγιστικής Ορθοπαιδικής Χειρουργικής του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών - Κλινική Περιστερίου, η τενοντίτιδα και η ρήξη του στροφικού πετάλου του ώμου, το σύνδρομο πρόσκρουσης ώμου, η ρήξη στον χόνδρο γύρω από την υποδοχή ώμου και η τενοντίτιδα του δικεφάλου είναι μερικοί από τους τραυματισμούς που μπορεί να προκύψουν σε κάθε λουόμενο που δεν έχει προετοιμαστεί κατάλληλα και καταπονεί την άρθρωση με πολύωρη κολύμβηση χωρίς περιόδους ανάπαυσης και χωρίς προηγούμενη ενδυνάμωση των μυών της. 

Μπορεί να σε ενδιαφέρει κι αυτό: Ποδηλασία, πότε βλάπτει τα γόνατα

Κάποιος επομένως που δεν ασκείται όλον τον χρόνο, δεν θα πρέπει να υπερβάλει με το κολύμπι καθώς μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με ανεπιθύμητα συμπτώματα. 

Διάβασε ακόμα: Sup, πόσες θερμίδες καίει το αγαπημένος σπορ του καλοκαιριού

Αγαπημένο