ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Τι πρέπει να ξέρεις πριν δοκιμάσεις να κάνεις θαλάσσιο σκι

Είτε πρώτη φορά είτε δεύτερη είτε πολλοστή υπάρχει μια πληροφορία που χρειάζεται να ξέρεις για το συναρπαστικό αλλά αρκετά επικίνδυνο αυτό σπορ του καλοκαιριού.
3
'
οι κίνδυνοι του θαλάσσιου σκι shutterstock

Χαζεύεις κι εσύ τους σκιερ θαλάσσης από την παραλία και αναρωτιέσαι: Μήπως να δοκιμάσεις κι εσύ; Όχι και τόσο καλή ιδέα αν είσαι αγύμναστος ή αγύμανσης. Ακόμα όμως κι αν είσαι σε καλή φυσική κατάσταση το όλο εγχείρημα αν το τολμήσεις χρειάζεται προσοχή. Το νερό μπορεί να μοιάζει περισσότερο ασφαλές, αλλά οι σέρφερ, αυτοί που κάνουν wakeboard και σκι θαλάσσης μπορούν να υποστούν τους ίδιους τύπους τραυματισμών με τους αθλητές της ξηράς.

Διάβασε ακόμα: πότε μπορεί να σε πονέσει το κολύμπι

Οι λάτρεις του σκι μάλιστα διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να υποστούν κάποιον τραυματισμό στο κάτω άκρο, συγκριτικά με όσους ασχολούνται με το wakeboard, ή διασκεδάζουν μπαίνοντας σε σαμπρέλες ή μπανάνες εξηγεί ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός Dr Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, Διευθυντής Ορθοπαιδικής Κλινικής και Διευθυντής του Τμήματος Αναίμακτης-Μη Μεταγγιστικής Ορθοπαιδικής Χειρουργικής του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών - Κλινική Περιστερίου. Και συνεχίζει λέγοντας: Οι επιβαίνοντες σε αυτά είναι πιθανότερο να υποστούν τραυματισμούς του δέρματος, δηλαδή  γρατζουνιές, γδαρσίματα και μελανιές, συγκριτικά με τους σκιέρ, οι οποίοι συνήθως τραυματίζουν μαλακούς ιστούς (μυς, τένοντες κλπ). Όπως είναι αναμενόμενο, οι wakeboarders και οι σκιέρ είναι πιο επιρρεπείς σε κατάγματα, κατά την αναγραφόμενη σειρά, ακολουθούμενοι από εκείνους που επιβαίνουν σε σαμπρέλα. Έχει βρεθεί ότι το ήμισυ αυτών των καταγμάτων αφορούν στα κάτω άκρα, ενώ ένα ποσοστό που πλησιάζει το 40% προκύπτει στο ισχίο και στο μηριαίο οστό. Το windsurfing και το kitesurfing είναι αθλήματα που μπορεί να προκαλέσουν ευκολότερα κατάγματα στο πόδι, στο χέρι και στον ώμο.

Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό όσοι ασχολούνται με τα θαλάσσια σπορ παρέα πάντα με κάποιον φίλο και ποτέ μόνοι τονίζει ο Dr Τριανταφυλλόπουλος.

Διάβασε ακόμα: Sup, πόσες θερμίδες καίει το αγαπημένο σπορ του καλοκαιριού.

Αγαπημένο