ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Be fit με τη Μάντη Περσάκη

15+1 πράγματα που χρειάζεται να ξέρεις για τη γυμναστική από τη Μάντη Περσάκη.
22.04.2021
Remote video URL
See the video
Μάντη Περσάκη

Η καθηγήτρια φυσικής αγωγής Μάντη Περσάκη αναλύει τα οφέλη της γυμναστικής στην υγεία και την ευεξία μας και μας δίνει χρήσιμες συμβουλές για να την εντάξουμε στη ζωή μας!

Γιατί πρέπει να βάλουμε την άσκηση στη ζωή μας

Η τακτική άσκηση είναι ένα από τα σημαντικότερα δώρα που μπορούμε να κάνουμε στον εαυτό μας, γι΄αυτό και είναι σημαντικό να έχουμε ένα πρόγραμμα. Εξίσου σημαντικό για να εντάξουμε τη γυμναστική στη ζωή μας αποτελεσματικά είναι να βρούμε ένα είδος άσκησης που μας αρέσει να κάνουμε αλλά και να έχουμε ένα gym buddy ώστε να παρακινεί ο ένας τον άλλο. 

Μάθε ακόμα: 7 λόγους για τους οποίους η άσκηση σε εξωτερικούς χώρους είναι απαραίτητη.

Η τηλεάσκηση ήρθε για να μείνει; 

Αυτήν την περίοδο που τα γυμναστήρια είναι κλειστά η καλύτερη εναλλακτική είναι η γυμναστική μέσω διαδικτύου πάντα όμως υπό την επίβλεψη κάποιου εξειδικευμένου καθηγητή φυσικής αγωγής. Αν δεν έχουμε τον απαραίτητο εξοπλισμό άσκησης μπορούμε να γυμναστούμε με διάφορα αντικείμενα όπως μπουκάλια με νερό, πετσέτες, μαξιλάρια, ζώνη κτλ. ή εναλλακτικά να περπατήσουμε στη φύση. 

Διάβασε ακόμα: Pilates Online - Η νέα τάση γυμναστικής που ήρθε για να μείνει

Η τηλεάσκηση είναι σίγουρα ένας εναλλακτικός τρόπος γυμναστικής που παρότι δεν μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως τη γυμναστική δια ζώσης είναι σίγουρα μια νέα συνήθεια που ήρθε για να μείνει. Πρέπει όμως να δείξουμε προσοχή και να παρακολουθούμε μαθήματα μόνο από εξειδικευμένους καθηγητές φυσικής αγωγής ώστε να αποφύγουμε τους κινδύνους τραυματισμών. 

Πόσο συχνά πρέπει να γυμναζόμαστε

Στην ερώτηση ποια είναι η ιδανική συχνότητα άσκησης η Μάντη Περσάκη συστήνει τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδομάδα αλλά ακόμα και αν δεν έχουμε τον χρόνο έστω και 10 λεπτά ημερησίως ή ακόμα και 1 φορά την εβδομάδα είναι προτιμότερο από το καθόλου. 

Διάβασε επίσης την έρευνα: Ποια αθλήματα ωφελούν περισσότερο την ψυχική μας υγεία

Ποιο είναι το κίνητρο για να σηκωθούμε από τον καναπέ

Αν ακόμα το σκέφτεσαι και ψάχνεις το κίνητρο για να σηκωθείς από τον καναπέ η Μάντη Περσάκη σου υπενθυμίζει όχι μόνο τα οφέλη της στο σώμα και τη διάθεσή σου, λόγω των ενδορφινών που παράγει ο οργανισμός μας μετά την άσκηση, αλλά το σημαντικότερο που είναι η ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας και η βελτίωσης της σωματικής και ψυχικής μας ευεξίας. 

Διάβασε ακόμα: 7 fitness tips για να κινητοποιηθείς άμεσα.

Τα παιδιά πόσο συχνά πρέπει να γυμνάζονται

Όσον αφορά στα παιδιά η άσκηση είναι απαραίτητη τουλάχιστον3 φορές την εβδομάδα για την υγιή και σωστή ανάπτυξη του σώματός τους καθώς και για την ψυχική τους ηρεμία και οι γονείς πρέπει να αποτελούν το πρότυπό τους. 

Άσκηση και στην εγκυμοσύνη; 

Η γυμναστική μόνο οφέλη μπορεί να προσφέρει σε μία έγκυο, αρκεί να της το επιτρέψει ο γιατρός της βέβαια. Στις μανούλες που ανησυχούν για τις αλλαγές στο σώμα τους και τα παραπανίσια κιλά που αφήνει μια εγκυμοσύνη συστήνει ηρεμία, επιμονή και υπομονή. Χωρίς άγχος και με τον συνδυασμό της άσκησης και της σωστής διατροφής όλα θα βελτιωθούν σταδιακά. 

Διάβασε ακόμα: Πόσα κιλά μπορεί να πάρει μία έγκυος; 

Η σημασίας της διατροφής στην επιτυχία ενός προγράμματος γυμναστικής

Ο ρόλος της διατροφής είναι επίσης πολύ σημαντικός στην επιτυχία του πλάνου της γυμναστικής μας καθώς το να τρεφόμαστε σωστά μας εξασφαλίζει εκτός από ένα επιθυμητός βάρος πάνω από όλα μια καλή υγεία. 

Μάθε επίσης: Γιατί δεν βλέπεις αποτελέσματα ενώ κάνεις δίαιτα και γυμνάζεσαι; 

Η άσκηση είναι ωφέλιμη σε όλες τις ηλικίες

Τέλος, στην ερώτηση αν οι ηλικιωμένοι μπορούν και πρέπει να γυμνάζονται η απάντηση είναι σαφώς και "ναι" αφού η άσκηση, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού τους και την καθοδήγηση ενός εξειδικευμένου γυμναστή, η γυμναστική εξασφαλίζει σε όλους τους ανθρώπους κάθε ηλικίας γερό ανοσοποιητικό και δυνατό σώμα. 

Διάβασε ακόμα: Η άσκηση είναι ο φυσικός τρόπος για να μειώσεις την χοληστερόλη σου.

 

 

Αγαπημένο