ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Ήξερες ότι υπάρχουν 6 βασικές νότες αρωμάτων; Μάθε ποια σου ταιριάζει περισσότερο

Ένας mini οδηγός με τις βασικές νότες αρωμάτων, ίσως τελικά είναι αυτό που χρειάζεσαι για να επιλέξεις την επόμενη μυρωδιά που θα σε συντροφεύει.

10.10.2021
2
'
ποιο άρωμα σου ταιριάζει istock

Μπορεί η αγορά ενός αρώματος να είναι θεωρητικά μια εύκολη υπόθεση, αλλά για πολλές από εμάς όσον αφορά την επιλογή της κολόνιας μας, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Άλλοτε ένα άρωμα μας μυρίζει βαριά, άλλοτε η μυρωδιά δεν μένει στην επιδερμίδα μας. Όπως καταλαβαίνεις, λοιπόν, πριν κατασταλλάξουμε στο άρωμά μας, είναι καλό να κάνουμε μια μικρή έρευνα πρώτα. Ωστόσο, επειδή οι επιλογές που υπάρχουν εκεί έξω είναι πραγματικά πολλές, εμείς αποφασίσαμε να σου συστήσουμε- αν δεν τις γνωρίζεις ήδη- τις έξι πιο συνηθισμένες βάσης αρωμάτων.

Μusk

To musk είναι μία από τις πιο αρωματικές νότες. Είναι δύσκολο να περιγράφει με λόγια, αλλά σκεφτείτε το musk ως μια πολύ φυσική μυρωδιά που υπάρχει και μας παραπέμπει στο φυσικό περιβάλλον, στα ξύλα και στην γη. Αυτή η νότα κάνει τα πάντα να μυρίζουν κομψά και εκπέμπει έναν αισθησιασμό.

Διάβασε επίσης: Γυναικεία αρώματα: Ποιες μυρωδιές ελκύουν περισσότερο τους άνδρες

Amber- Κεχριμπάρι

Το κεχριμπάρι δεν είναι ένα πραγματικό συστατικό, αλλά ένα όνομα που δίνεται σε μια κατηγορία αρωμάτων. Χρησιμοποιείται για να περιγράψει το μείγμα βανίλιας, βενζοΐνης και λαβδανίου.Το μείγμα ambler συνδυάζει νότες που είναι ζεστές, πλούσιες, γλυκές και λίγο πικάντικες. Είναι ένας συνδυασμός που τείνει να μυρίζει ελαφρώς ανάμεσα σε μόσχο, μπαχαρικά και ξυλώδεις νότες .

Βανίλια

Παρόλο που η βανίλια μπορεί να αφήσει μια έντονη γλυκιά μυρωδιά, στην πραγματικότητα, όταν χρησιμοποιείται σωστά, είναι μια από τις πιο λεπτές και δημοφιλής νότες βάσης. Δημιουργεί μια γλυκιά και ντελικάτη μυρωδιά που ταιριάζει  καλά με άλλες οικογένειες αρωμάτων όπως είναι οι εσπεριδοειδή, φρουτώδη και ξυλώδη νότες.

Μάθε ποιες είναι οι υπόλοιπες βασικές νότες αρωμάτων και ανακάλυψε αυτή που σου ταιριάζει περισσότερο στο elle.gr

Αγαπημένο