ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Τα 5 σημεία στο σώμα σου που δεν ξέρεις ότι εφαρμόζεται η λιποαναρρόφηση

Μάθε τα πάντα για το δημοφιλές θέμα!
5
'
lipoanarofisi

Τα ψωμάκια στους γλουτούς και στο εσωτερικό των μηρών καθώς και η κοιλιά, είναι μερικά από τα πιο συνηθισμένα σημεία, που δηλώνει «παρών» το αντιαισθητικό λίπος, από το οποίο τόσο πολύ θέλεις να απαλλαγείς, ειδικά αυτή την εποχή του χρόνου. Τα καλά νέα είναι ότι αυτές οι περιοχές μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά με την λιποαναρρόφηση. Όπως και πολλές άλλες που ίσως δεν ήξερες και στις οποίες το λίπος έχει την τάση να κάνει εμφανή την παρουσία του.

Με τη συνεργασία του Απόστολου Γαϊτάνη MD CCST, μέλους της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, συνεργάτη Ιατρικού Κέντρου Αθηνών σου λύνουμε όλες τις απορίες!

Το λίπος είναι επίμονο σε κάποιες περιοχές στο σώμα και είναι δύσκολο να χαθεί μόνο με δίαιτα και με γυμναστική, όσο κι αν το προσπαθείς.

«Το καλό με τη λιποαναρρόφηση είναι ότι αφαιρούμε μόνιμα την περίσσεια λίπους από την «προβληματική» περιοχή ή ακόμη αφαιρούμε και ολόκληρες περιοχές, που επιθυμεί ο ασθενής, με αποτέλεσμα το σώμα να σμιλεύεται, να δείχνει καλλίγραμμο και να έχει μία πιο νεανική εμφάνιση», εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, συνεργάτης Ιατρικού Κέντρου Αθηνών).

«Όσο υπάρχει καλή ελαστικότητα στο δέρμα, η λιποαναρρόφηση από μόνη της είναι μια πολύ καλή επιλογή. Αν, τώρα, το δέρμα εμφανίζει μεγάλη χαλάρωση, τότε θα πρέπει να συνδυαστεί με πλαστική», τονίζει ο ειδικός.

Διάβασε επίσης: The Zoom Effect: Ποια πλαστική αυξήθηκε σε ζήτηση λόγω Zoom και COVID - 19

 

lipoanarofisi-perioxes

 

Οι περιοχές που ήξερες ότι εφαρμόζεται η λιποαναρρόφηση

Ορισμένα σημεία στο σώμα θεωρούνται πιο δημοφιλή για λιποαναρρόφηση από άλλα. Οι περισσότεροι γνωρίζουν επομένως ότι η λιποαναρρόφηση είναι η λύση για να απαλλαγείς από το λίπος στα τρία πιο κάτω σημεία:

Κοιλιακή χώρα

Η λιποαναρρόφηση στην άνω και στην κάτω περιοχή της κοιλιάς συνήθως εκτελείται μαζί. «Στην κάτω κοιλιακή χώρα χρειάζεται μία πιο προσεκτική εξέταση ως προς τον βαθμό της χαλάρωσης. Ο λόγος είναι ότι αυτή η περιοχή είναι πιο επιρρεπής σε χαλάρωση του δέρματος, οπότε στις περιπτώσεις που, όντως, υπάρχει μεγάλη χαλάρωση, συνίσταται συνδυασμός λιποαναρρόφησης με (μίνι) κοιλιοπλαστική», τονίζει ο κύριος Απόστολος Γαϊτάνης.

Γλουτοί

Οι γλουτοί είναι μία πολύ δημοφιλής περιοχή θεραπείας και γίνεται για να δώσει ένα ωραίο σχήμα σε αυτούς, εξαλείφοντας το τοπικό λίπος.

«Στην ουσία επανατοποθετούμε το λίπος, δηλαδή το αφαιρούμε από το κάτω μέρος των γλουτών και το τοποθετούμε υψηλότερα, δίνοντας, έτσι, ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα», υπογραμμίζει ο Απόστολος Γαϊτάνης.

Διάβασε επίσης: Ποιες γυναίκες θέλουν μικρότερο στήθος και γιατί 

Έσω, έξω και εμπρόσθιοι μηροί

«Η λιποαναρρόφηση έσω μηρών εφαρμόζεται για να μειωθεί το λίπος στην περιοχή, ώστε να μην δημιουργεί πρόβλημα κατά τη βάδιση, όταν οι επιφάνειες τρίβονται μεταξύ τους. Ομοίως, η λιποαναρρόφηση στο εξωτερικό μέρος του μηρού μειώνει την ποσότητα λίπους στην περιοχή, δημιουργώντας μια πιο λεπτή και καλλίγραμμη σιλουέτα. Τέλος, η λιποαναρρόφηση στο μπροστινό τμήμα του μηρού τυπικά εκτελείται για να εξισορροπήσει οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση στον έσω ή στον έξω μηρό».

lipo-anarofisi-kostos

Και οι περιοχές που δεν ήξερες πως μπορείς να κάνεις λιποαναρρόφηση

Δεν είναι όμως μόνο οι κοιλιά και οι γλουτοί οι περιοχές που μπορεί να εφαρμοστεί η λιποαναρρόφηση. Υπάρχουν και άλλες περιοχές στο σώμα που μπορεί να βελτιωθούν με αυτή τη μέθοδο.

Στήθος

Για τις γυναίκες, η λιποαναρρόφηση στο στήθος μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση του περιγράμματος στην περιοχή. «Η μείωση ενός μεγάλου στήθους προσφέρει ένα φυσικό και αρμονικό αποτέλεσμα, ως προς το υπόλοιπο σώμα», λέει ο γιατρός. Δεν μπορεί ωστόσο να επιτευχθεί σε όλες τις περιπτώσεις η προσδοκούμενη μείωση του

στήθους. Σε κάποιες περιπτώσεις που χρειάζεται σημαντική μείωση του μαστού θα πρέπει να γίνει επέμβαση μειωτικής στήθους.

Στους άνδρες, από την άλλη, η λιποαναρρόφηση μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση του στήθους, όταν λόγω ηλικίας έχει χαθεί μυϊκή μάζα, οπότε το στήθος δείχνει να «σακουλιάζει», αλλά και να λύσει το αρκετά συχνό πρόβλημα τις γυναικομαστίας. Και σε αυτή την περίπτωση, όμως, όταν το πρόβλημα είναι έντονο μπορεί να χρειαστεί επέμβαση.

Βραχίονες

Η λιποαναρρόφηση στους βραχίονες, με την εξάλειψη του επίμονου λίπους, κάνει τα χέρια να δείχνουν καλλίγραμμα και τονισμένα ιδιαίτερα το καλοκαίρι που αποκαλύπτονται με τα κοντομάνικα και αμάνικα ρούχα ή στην παραλία με το μαγιό.

Μέση

Η περιοχή της μέσης έχει συνήθως μεγάλη ελαστικότητα. Οι ασθενείς, που υποβάλλονται σε λιποαναρρόφηση στην συγκεκριμένη περιοχή, μπορούν να περιμένουν αξιοσημείωτα αποτελέσματα, με σίγουρα μικρότερο μέγεθος μέσης εξηγεί ο Δρ. Γαϊτάνης. Ιδιαίτερα τα πλαινά της μέσης είναι είναι μία, ακόμη, περιοχή με πολύ καλή ελαστικότητα. Η λιποαναρρόφηση στα πλαϊνά της μέσης πραγματοποιείται συχνά μαζί με την αφαίρεση περιττού λίπους, σε ολόκληρη την περιοχή γύρω από τη μέση.

Πλάτη

Η λιποαναρρόφηση εφαρμόζεται στην πλάτη, όταν υπάρχει προεξοχή λίπους, το οποίο και αφαιρείται, σμιλεύοντας το σώμα σε μόνιμη βάση.

Πρόσωπο και λαιμός

Η λιποαναρρόφηση μπορεί, τέλος, να εφαρμοστεί στο πρόσωπο και στον λαιμό και να προσφέρει νεότερη όψη σε άνδρες και γυναίκες. Μην ξεχνάς ότι ο λαιμός είναι συνήθως αυτός που προδίδει τη βιολογική ηλικία. Εφαρμόζεται σε περιοχές με περίσσεια λίπους, όπως το διπλοσάγονο (προγούλι), τα μάγουλα και ο λαιμός.

Διάβασε ακόμα: Τα σημεία που δε φαντάζεσαι ότι προδίδουν την ηλικία σου

Αγαπημένο