ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Ενεργός άνθρακας: Θα εκπλαγείς με τα οφέλη που έχει στο πρόσωπο και στην υγεία σου!

Ο " μαύρος χρυσός" του beauty και wellness!
2
'
Ενεργός άνθρακας: Θα εκπλαγείς με τα οφέλη που έχει στο πρόσωπο και στην υγεία σου! Photo/Istock

Έχουμε την τάση να συνδέουμε το πράσινο χρώμα με ό,τι έχει να κάνει με τον τομέα της ευεξίας. Το μαύρο χρώμα, όμως, δεν το έχουμε συνδέσει με την περιποίηση, την υγεία και την ευεξία. Κι όμως, ο μαύρος ενεργός άνθρακας είναι ένα πολύτιμο φυσικό συστατικό που χαρίζει μοναδικά οφέλη τόσο στην φροντίδα της επιδερμίδας σου, όσο και στην υγεία του μυαλού και του σώματός σου.

Ο ενεργός άνθρακας έχει πολλαπλές χρήσεις που είναι ιδανικές από περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης έως μία απλή καθημερινή περιποίηση. Πάμε, λοιπόν, να μάθουμε τι δείχνουν οι έρευνες για τα οφέλη του μαγικού "μαύρου συστατικού" στην ζωή σου.

Μάθετε ακόμη: 6+1 hot τάσεις ομορφιάς που θα δοκιμάσουμε το φθινόπωρο 2022!

Ενεργός άνθρακας: Το οφέλη στην ομορφιά και την υγεία!

Εικόνα
beauty

Μυαλό

Επειδή ο άνθρακας έχει ιδιότητες καθαρισμού τοξινών, μπορεί να βοηθήσει στην καθυστέρηση του ρυθμού με τον οποίο οι τοξίνες επηρεάζουν τη λειτουργία του εγκεφάλου σoυ, καθώς μεγαλώνεις. Συγκεκριμένη μελέτη που έγινε σε πανεπιστήμια, διαπίστωσε ότι η χορήγηση ενεργού άνθρακα σε ποντίκια αύξησε τη διάρκεια ζωής τους και επιβράδυνε την έναρξη των αλλαγών που σχετίζονται με την ηλικία στα όργανα και τους ιστούς τους.

Σώμα

Ο ενεργός άνθρακας έχει πολλά οφέλη για το σώμα, συμπεριλαμβανομένης της ανακούφισης από τους πόνους στο στομάχι και τη βελτίωση της υγείας της καρδιάς. Σε μια κλινική δοκιμή, ο ενεργός άνθρακας μείωσε σημαντικά τα αέρια, το φούσκωμα και τις κοιλιακές κράμπες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει στην απομάκρυνση των τοξινών σε περιπτώσεις τροφικής δηλητηρίασης. Έχει ακόμη αποδειχθεί ότι μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης.

Ομορφιά

Μικροσωματίδια όπως βρωμιά, χημικές ουσίες, βακτήρια και άλλες τοξίνες μπορούν να εισχωρήσουν βαθιά κάτω από την επιφάνεια του δέρματός σου. Ο άνθρακας μπορεί να βοηθήσει να έρθουν αυτά τα σωματίδια που φράζουν τους πόρους στην επιφάνεια, καθιστώντας ευκολότερη την αφαίρεσή τους, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε καθαρότερο δέρμα, μικρότερους πόρους και λιγότερα σπυράκια. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη λεύκανση των δοντιών, χάρη στην ικανότητά του να συνδέεται με την πλάκα και άλλες ενώσεις που λερώνουν τα δόντια.

Μάθετε ακόμη: Hailey Bieber: Tα 7 top συστατικά που χρησιμοποιεί για λαμπερή επιδερμίδα!

Αγαπημένο