ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Ανθεκτικότητα: Η αρετή που μας έδωσε απλόχερα ο COVID - 19

Πώς να την καλλιεργήσεις και εσύ!
3
'
ανθεκτικότητα covid 19

Δεν υπάρχει άνθρωπος στον πλανήτη που να μην συμφωνεί σχετικά με το ότι ο COVID - 19, άλλαξε ριζικά την ζωή μας. Ωστόσο, όσα αρνητικά και αν έφερε μαζί της η πανδημία, μας δίδαξε και κάτι πολύ σημαντικό: Το ότι είμαστε περισσότερο ανθεκτικοί από όσο νομίζουμε.

Φυσικά, υπάρχουν και εκείνοι που θεωρούν ότι δεν βγήκαν πιο δυνατοί από όσα περάσαμε τους τελευταίους μήνες και πως θα πρέπει να δουλέψουν για να γίνει η ανθεκτικότητά τους ακόμα μεγαλύτερη. Το Harvard, έκανε σχετική έρευνα και αναλύει πώς ο καθένας από εμάς μπορεί να καλλιεργήσει την ανθεκτικότητά του εν μέσω πανδημίας με 3 πρακτικούς τρόπους. 

Δες τους παρακάτω και πάρε ιδέες...

Αντιστάθμισε τα όσα αρνητικά συμβαίνουν

Ο τρόπος για να αντισταθμίσεις τα όσα αρνητικά συμβαίνουν γύρω σου είναι πολύ πιο πρακτικός και εύκολος από όσο νομίζεις. Βοηθώντας τις αρνητικές συνέπειες της πανδημίας να ελαχιστοποιηθούν, θα νιώσεις ότι είσαι μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος. 

 • Μπορείς να βοηθήσεις οικογένειες που δεν έχουν την δυνατότητα να καλύψουν βασικές ανάγκες τους όπως το φαγητό, την  στέγη ή την υγειονομική τους  περίθαλψη.
 • Μπορείς να βοηθήσεις στην καθοδήγηση ενηλίκων που δεν εργάζονται μέσω αίτησης για οικονομική βοήθεια.
 • Μπορείς να βοηθήσεις στην παροχή πακέτων δραστηριοτήτων για παιδιά που περιλαμβάνουν πράγματα όπως παζλ, βιβλία, είδη χειροτεχνίας κλπ.

Ενίσχυσε τα θετικά της πανδημίας

Σε όλα τα πράγματα στη ζωή υπάρχουν θετικά και αρνητικά στοιχεία και η πανδημία δεν αποτελεί εξαίρεση. Μπορείς να βοηθήσεις στο να ενισχυθούν τα θετικά που έφερε στην ζωή μας ο COVID - 19 με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

 • Μην σταματάς να επικοινωνείς με τους φίλους και την οικογένειά σου, ακόμα και τις μέρες που δε νιώθεις καλά ψυχολογικά.
 • Βοήθησε τους γονείς σου πηγαίνοντάς τους φαγητό ή αγοράζοντάς τους άλλα είδη πρώτης ανάγκης.
 • Ενίσχυσε την επικοινωνία με τα παιδιά σου, παίζοντας μαζί τους ή κάνοντας δραστηριότητες που αγαπούν.
 • Μην παραμελείς το ταίρι σου και προσπάθησε να το ενθαρρύνεις να βλέπει τα πράγματα πιο θετικά.

Καταπολέμησε το άγχος σου

Μια από τις μεγαλύτερες ανησυχίες που έχουμε όλοι, είναι να μη νοσήσουμε με τον ιό εμείς ή τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Με το να μένουμε σπίτι, περιορίζουμε σημαντικά τις πιθανότητες, αλλά ακόμα και έτσι υπάρχουν επιπλέον πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε τον εαυτό μας να παραμείνει υγιής και να καταπολεμήσει αυτό το άγχος.

Θυμήσου πως παραμένεις ασφαλής όταν:

 • Δεν κάνεις άσκοπες μετακινήσεις.
 • Περιορίζεις τις επισκέψεις σου στο σούπερ μάρκετ.
 • Φροντίζεις να ασκείσαι ή έστω να περπατάς.
 • Καθαρίζεις το μυαλό σου από αρνητικές σκέψεις.

Τέλος, έχε υπόψη σου πως δεν είσαι μόνος σε όλο αυτό, αφού η πανδημία έχει «χτυπήσει» όλο το πλανήτη. Αν ωστόσο, δυσκολεύεσαι να διαχειριστείς τις γενικότερες συνέπειες της πανδημίας, υπάρχουν ειδικοί που σίγουρα θα σε κατατοπίσουν.

Αγαπημένο