ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Επιστροφή στο γραφείο! Πως θα αντιμετωπίσεις το άγχος μετά τις καλοκαιρινές διακοπές;

Tips και προτάσεις για μία ομαλή μετάβαση στην καθημερινότητα της πόλης!
2
'
Επιστροφή στο γραφείο! Πως θα αντιμετωπίσεις το άγχος μετά τις καλοκαιρινές διακοπές; Επιστροφή στο γραφείο

Το άγχος για την επιστροφή στη δουλειά μετά τις διακοπές στοιχειώνει τους πάντες, καθώς σκέφτεσαι τη χιονοστιβάδα των εργασιών και των email που σε περιμένουν. Συνήθως, δύο ή τρεις μέρες πριν την επιστροφή, θα αρχίσεις να νιώθεις την πίεση και τις αρνητικές σκέψεις.

Δεν είναι απαραίτητο ότι δεν αγαπάς τη δουλειά που κάνεις, αλλά το γεγονός ότι γεύτηκες την αμελειά του καλοκαιριού και την έλειψη ωραριών κάνει δύσκολο την μετάβασή σου στο παλιό καθημερινό σου πρόγραμμα.

Πάμε, λοιπόν, να δούμε πως μπορείς να νιώσεις καλύτερα κατά την επιστροφή στη δουλειά και να μειώσεις το άγχος μετά το πέρας των καλοκαιρινών διακοπών σου.

Μπορεί ακόμη να σε ενδιαφέρει: Πώς η ακαταστασία επηρεάζει την ψυχική μας υγεία;

Εικόνα
work

Καθάρισε τον χώρο εργασίας σου: Σύμφωνα με το Association for Psychological Science, η δημιουργία ενός τακτοποιημένου και πιο προσωπικού χώρου εργασίας μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή σου. Δοκίμασε να προσθέσεις απλές πινελιές, όπως μια πολύτιμη φωτογραφία (ίσως ένα στιγμιότυπο από τις πρόσφατες διακοπές σου) ή φυτά που θα σε βοηθήσουν να φτιάξεις τη ψυχολογία σου.

Εστίασε σε αυτό που απολαμβάνεις στη δουλειά: Είτε είναι ο καταιγισμός ιδεών με τους συναδέλφους σου, η συντροφικότητα, η συγκίνηση της σύναψης μιας συμφωνίας ή η χαρά της ανακάλυψης επικεντρώσου σε αυτό που αγαπάς στη δουλειά σου και θα αρχίσεις να ερωτεύεσαι ξανά τη δουλειά σου για άλλη μια φορά.

Δώσε προτεραιότητα στον εαυτό σου: Να είσαι επιεικής με τον εαυτό σου όταν επιστρέφεις στη δουλειά. Βεβαιώσου ότι δεν μιλάς αρνητικά στον εαυτό σου, ότι λαμβάνεις τα μεσημεριανά σου διαλείμματα με συναδέλφους και να φεύγεις από τη δουλειά σου σε εύλογο χρόνο, ώστε να μπορείς να απολαύσεις το χρόνο σου εκτός δουλειάς. Βεβαιώσου, επίσης, ότι κοιμάσαι αρκετά, ασκείσαι και τρως όσο το δυνατόν πιο υγιεινή διατροφή.

Βάλε προτεραιότητες και θέσε στόχους: Αποφάσισε μερικά πράγματα που θέλεις να πετύχεις πριν τελειώσει η εβδομάδα. Αφιέρωσε χρόνο για να φτιάξεις μια λίστα που θα σε βοηθήσει να διαχειριστείς τις προτεραιότητες για τις επόμενες ημέρες.

Ασκήσεις αναπνοής: Οι ασκήσεις αναπνοής μπορούν να σε βοηθήσουν να διαχειριστείς το άγχος σου μετά τις διακοπές.

Σχεδιασμός διακοπών μετά τις διακοπές: Αυτό μπορεί να φαίνεται ανόητο, αλλά ο προγραμματισμός των επόμενων διακοπών σου μπορεί στην πραγματικότητα να είναι κάτι πολύ θετικό για την ψυχολογία σου. Σου δίνει κάτι να περιμένεις και μπορεί να βοηθήσει με το άγχος μετά τις διακοπές.

Δες και αυτό: Πώς θα καταλάβεις ότι το διαδικτυακό σου φλερτ σου λέει ψέματα

Αγαπημένο