ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

2+1 έξυπνοι τρόποι για περισσότερη ενέργεια και καλύτερη ψυχολογία στο γραφείο!

Βάλε τέλος στην κακή απογευματινή διάθεση και την ατονία!
3
'
2+1 έξυπνοι τρόποι για περισσότερη ενέργεια και καλύτερη ψυχολογία στο γραφείο! Ψυχολογία

Το να θέλεις να ενισχύσεις την απογευματινή σου ενέργεια είναι πολύ λογικό, αφού μπορείς να επηρεάσεις θετικά την παραγωγικότητα και την απόδοσή σου στην εργασία. Οι πέντε παρακάτω συνήθειες μπορούν να αξιοποιηθούν για να επιτευχθεί ακριβώς αυτό.

Η κάθε μία χρησιμοποιεί διαφορετική δράση για να μετριάσει τις απογευματινές μεταπτώσεις και να σταθεροποίησει το σακχάρο στο αίμα, ώστε να έχεις πλέον την ενέργεια που χρειάζεσαι.

 Χωρίς υδατάνθρακες στο μεσημεριανό γεύμα (κράτησε τους για αργότερα)

Εικόνα
mask

Ο όγκος του φαγητού, ο χρόνος του φαγητού και τα είδη των τροφίμων που καταναλώνονται στο μεσημεριανό γεύμα είναι όλα παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την ενέργειά σου.

Για όσους αγωνίζονται να διατηρήσουν την ενέργειά τους και να εστιάσουν σε δουλειές κατά τις απογευματινές ώρες, μια από τις πρώτες μεταβλητές που πρέπει να αφαιρέσουν είναι οι υδατάνθρακες. Αυτή η μικρή αλλαγή μπορεί να είναι αρκετή για να κάνει τη διαφορά.

Προγραμμάτισε τις δουλειές σου ανάλογα με την βιολογία σου

Αυτή είναι μια συνήθεια που υποτιμάται και σπάνια συζητείται.  Οι εργασίες και ο φόρτος εργασίας μπορούν να ευθυγραμμιστούν με την βιολογία του σώματος και τις εγγενείς διακυμάνσεις στον κιρκάδιο ρυθμό κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Είναι φυσιολογικό η εγρήγορσή σου να πέφτει στα μέσα του απογεύματος, συνήθως κάπου στις 12-3 μ.μ. Δεδομένης αυτής της προβλεψιμότητας, βάλε ευκολότερες εργασίες κατά τη διάρκεια της «βουτιάς».

Εστίασε στον έλεγχο της αναπνοής σου

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν διάφοροι τρόποι αναπνοής για να αυξηθεί η ενέργεια του ανθρώπου! Μια τέτοια μέθοδος είναι η τεχνική αναπνοής που περιλαμβάνει κυκλικό υπεραερισμό που ακολουθείται από κατακράτηση αναπνοής.

Για να επωφεληθείς πλήρως από αυτήν την αναπνευστική τεχνική, εξέτασε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσεις ένα καθοδηγούμενο βίντεο για να επαναλάβεις τον συνιστώμενο χρόνο και τρόπο.

Εικόνα
mask

 Βαθιά ανάπαυση χωρίς ύπνο 

Εάν η ενέργειά σου είναι τόσο χαμηλή που κυριολεκτικά δεν μπορείς να λειτουργήσεις, τότε δεν αξίζει καν να πιεις έναν διπλό εσπρέσο το απόγευμα . Αυτό είναι απλώς μια προσπάθεια να παρακάμψεις αυτό που πραγματικά χρειάζεται το σώμα σου.

Καλύτερα να κάνεις ένα διάλειμμα 20 λεπτών (στο σπίτι ή στο γραφείο) για να ξαπλώσεις. Αν όντως αποκοιμηθείς κατά τη διάρκεια αυτών των 20 λεπτών, τότε έχεις εξασφαλίσει περισσότερη δύναμη για εσένα.

Ακόμα καλύτερα, ορισμένες έρευνες έχουν βρει ότι ο σύντομος απογευματινός/ μεσημεριανός ύπνος, μπορούν να ενισχύσουν τη νευροπλαστικότητα και την μνήμη.

Άλλαξε περιβάλλον και κάνε το αίμα σου να ρέει

Η αλλαγή του περιβάλλοντος είναι ένας απλός και αποτελεσματικός τρόπος για να αναζωογονηθείς για το υπόλοιπο μισό του απογεύματος. Αυτό σημαίνει να βγεις έξω για να κινηθείς. Εάν ο χρόνος είναι περιορισμένος, ένας σύντομο γρήγορο περπάτημα 10 έως 15 λεπτών είναι το μόνο που χρειάζεται για να ξεπεράσεις την απογευματινή ατονία.

Δείτε επίσης: Με ποιο άτομο είναι πιο πιθανό να σας απατήσει ο σύντροφός σας; Έρευνα απαντά

Αγαπημένο