ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Πόσα είδη φιλιού υπάρχουν και τι σημαίνει το καθένα από αυτά;

Τι υποδηλώνει το κάθε φιλί;
1
'
Πόσα είδη φιλιού υπάρχουν και τι σημαίνει το καθένα από αυτά; istock

Το φιλί είναι ένας από τους τρόπους που εκφράζουμε τα συναισθήματά μας και αυτός είναι και ο λόγος που έχει τόση μεγάλη αξία. Ένα φιλί μπορεί να αλλάξει τη μέρα μας, να μας γεμίσει χαρά και να μας φέρει πιο κοντά με το αγαπημένο μας πρόσωπο.

Κάποιες φορές, ξεχνάμε τη σημασία που έχει για τις μεταξύ μας σχέσεις, αλλά και για την ψυχολογία μας. Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Northwestern του Σικάγο, σε κάθε φιλί απελευθερώνεται τόση κορτιζόλη, όση χρειάζεται για να εξουδετερώσει το άγχος μίας ολόκληρης μέρας.

Πόσα λοιπόν είδη φιλιού υπάρχουν και τι σημαίνει το κάθενα;

Τι σημαίνει το κάθε φιλί

Εικόνα
φιλι ειδη

Φιλί στο μέτωπο

Είναι το φιλί που δείχνει τρυφερότητα και θαλπωρή, ωστόσο κάποιοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι είναι ένα σημάδι υπεροχής και εξουσίας σε σχέση με τον άλλον.

Φιλί στο μάγουλο

Είναι το κλασικό φιλί που δίνουμε προκειμένου να χαιρετήσουμε κάποιον, είτε πρόκειται για οικείο πρόσωπο είτε όχι. Είναι το φιλί που δίνουμε με τους φίλους, τα παιδιά μας, τους γονείς μας, τους γνωστούς μας.

Φιλί στη μύτη

Είναι ένα από τα πιο γλυκά φιλιά! Κρύβει μια παιδικότητα και τρυφερότητα και είναι σίγουρο πως θα μας γεμίσει όμορφα συναισθήματα.

Φιλί στο χέρι

Δείγμα ευγένειας και ιπποτισμού. Οι άντρες που φιλούν το χέρι μιας γυναίκας, ανέκαθεν σήμαινε ότι τη σέβονται και την εκτιμούν. Αν το κάνει ο σύντροφος σου, τότε είναι απλά μια πολύ ρομαντική κίνηση.

Φιλί στον ώμο

Είναι ένα ρομαντικό φιλί που θα σου δώσει ο σύντροφος σου όταν μαγειρεύεις ή χαζεύεις στον υπολογιστή ή απλά ξαπλώνετε στο κρεβάτι. Βέβαια, πρόκειται για ερωτογενή ζώνη. Επομένως, μπορεί να είναι η αρχή για ένα παθασιασμένο φιλί.

Εικόνα
φιλι ειδη

Το φιλί των Εσκιμώων

Γνωστό και ως «μύτη με μύτη». Στην Ελλάδα συμβαίνει κυρίως ανάμεσα σε μαμάδες με παιδί και όχι τόσο ανάμεσα στο ζευγάρι. Παρόλα αυτά είναι ένδειξη αγάπης και ζεστασιάς.

Πεταχτό φιλί

Είναι το φιλί της βιασύνης και της συνήθειας. Το δίνουμε συνήθως καθημερινά πριν φύγουμε για τη δουλειά. Προσοχή ωστόσο, γιατί δε θα πρέπει να δίνουμε αποκλειστικά και μόνο αυτό το γρήγορο φιλί.

Παθιασμένο φιλί

Είναι το φιλί που θα σε συνεπάρει με την έντασή του και θα σταματήσει για λίγο το χρόνο. Θα πρέπει λοιπόν να το δίνουμε συχνά με το σύντροφό μας, ώστε να διατηρήσουμε τον έρωτα ζωντανό.

Δείτε επίσης: Γιατί κάποιες γυναίκες επιλέγουν να κρύψουν την ηλικία τους;

Εικόνα
φιλι ειδη

Στο λαιμό/στο λοβό του αυτιού

Είναι ερωτογενείς ζώνες και τα φιλιά σε αυτά τα σημεία δημιουργούν αμέσως έντονα συναισθήματα και προμηνύουν μια εξίσου παθιασμένη συνέχεια.

Γαλλικό φιλί (φιλί με γλώσσα)

Πρόκειται για ένα παθιασμένο φιλί που υποδηλώνει ότι θέλεις έντονα το άλλο άτομο και τίποτα δεν πρέπει να σας χωρίζει.

Αργό και με μεγάλη διάρκεια φιλί

Ρομαντικό, συναισθηματικό και η καλύτερη έκφραση συναισθημάτων και για τους δύο. Αυτό είναι το αργό και με μεγάλη διάρκεια φιλί! Ίσως πρόκειται για το πιο απολαυστικό και ουσιαστικό φιλί, που έχεις απόλυτη συνείδηση της κάθε κίνησης.

Εικόνα
φιλι ειδη

Φιλί με δάγκωμα

Παιχνιδιάρικο, έντονο, με πολύ πάθος και άγριο συναίσθημα. Το σίγουρο είναι πως το φιλί με δάγκωμα θα αναζωπυρώσει τον έρωτα και θα σας οδηγήσει σε μια απολαυστική βραδιά.

Φιλί στα βλέφαρα

Δείγμα τρυφερότητας και βαθιάς αγάπης. Το πρόσωπο που σε φιλάει κατ΄αυτόν τον τρόπο δείχνει ότι σε νοιάζεται πολύ και ουσιαστικά.

Μάθετε ακόμα: 6+1 σημάδια που δείχνουν ότι είσαι συναισθηματικά ΜΗ διαθέσιμη!

Αγαπημένο