ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Πόσο κακό κάνει στην ψυχική υγεία η ανάγκη για απώλεια βάρους;

Νιώθεις εμμονή με τα κιλά σου; Σταμάτα αμέσως
15.06.2022
1
'
Πόσο κακό κάνει στην ψυχική υγεία η ανάγκη για απώλεια βάρους; Ψυχική υγεία

Η απώλεια βάρους και η εμφάνιση είναι ένα θέμα που βασανίζει καθημερινά πολλούς ανθρώπους και κυρίως τις γυναίκες ειδικά τώρα που το καλοκαίρι είναι εδώ και ετοιμαζόμαστε να βγούμε στην παραλία.

Πόσο κακό κάνει όμως στην ψυχική μας υγεία η ανάγκη να χάσουμε κιλά και να έχουμε το «τέλειο» σώμα;

Μπορεί ακόμη να σε ενδιαφέρει: Cocktails: Ποια έχουν τις περισσότερες και ποια τις λιγότερες θερμίδες;

Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, κάθε μέρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, σχεδόν το 20% των ενηλίκων αναφέρει ότι κάνει δίαιτα. Υπολογίζεται μάλιστα ότι 45 εκατομμύρια Αμερικανοί θα προσπαθήσουν να χάσουν βάρος μέσω διατροφής και άσκησης σε ένα συγκεκριμένο έτος.

Εικόνα
Πόσο κακό κάνει στην ψυχική υγεία η ανάγκη για απώλεια βάρους;

 

Μπορεί μια δίαιτα να σου προσφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα που θες για το σώμα σου, όμως μη ξεχνάς πως η ψυχολογία παίζει σημαντικό ρόλο για την υγεία σου και το να πετύχεις την τέλεια εικόνα θα σε γεμίσει με στρες και άγχος συνεπώς και με σημαντικότερα προβλήματα υγείας.

Έρευνες έδειξαν ότι πολλοί άνθρωποι που κάνουν μια δίαιτα και δεν βλέπουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, νιώθουν ενοχές, ότι κάτι δεν κάνουν σωστά, ότι δεν είναι ικανοί να πετύχουν το στόχο τους, και έτσι αμφιβάλλουν για τις ικανότητες τους, ενώ χάνουν και την αυτοπεποίθηση τους.

Επιπλέον πολλοί άνθρωποι που ενώ έχουν ολοκληρώσει τη δίαιτά τους και έχουν χάσει τα κιλά που είχαν βάλει στόχο, μετά από καιρό τα ξαναπήραν. Έτσι νιώθουν, ότι ο κόπος τους πήγε χαμένος και συχνά παρατάνε το σώμα τους, και βιώνουν έντονα βουλιμικά επεισόδια.

Το χειρότερο συναίσθημα είναι βέβαια αυτό της εμμονής που νιώθουν αρκετά άτομα για τα κιλά τους και καταφεύγουν σε σκληρές δίαιτες, οι οποίες μπορούν να βλάψουν ανεπανόρθωτα το σώμα.

Αν λοιπόν σκέφτεσαι συνέχεια την εξωτερική σου εμφάνιση, θυμήσου πως κανείς δεν είναι τέλειος και ξεκίνα να αγαπάς το σώμα σου!

Ρίξε μια ματιά: 5 διάσημες Ελληνίδες με ατέλειες που αγαπούν το σώμα τους και την κυτταρίτιδά τους

Αγαπημένο