ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Θυμώνεις εύκολα; 4+1 βήματα για να διαχειριστείς καλύτερα τα συναισθήματά σου!

Ναι, ο θυμός είναι κάτι το απολύτως φυσιολογικό!
2
'
Θυμώνεις εύκολα; 4+1 βήματα για να διαχειριστείς καλύτερα τα συναισθήματά σου! Θυμός

Έχουμε μάθει να θεωρούμε τον θυμό ως μια εντελώς αρνητική εμπειρία, ενώ στην πραγματικότητα είναι μια φυσική αντίδραση. Όταν αισθανόμαστε άσχημα με την ύπαρξή του τότε καταπιεζόμαστε, νιώθουμε ενοχές ή τον συσσωρεύουμε μέσα στο σώμα μας.

Η αποδοχή του θυμού ως ένα φυσιολογικό ανθρώπινο συναίσθημα είναι το πρώτο βήμα στο πώς να τον διαχειριζόμαστε και να τον απελευθερώνουμε. Θα πρέπει να αγκαλιάσουμε τον θυμό ως συναίσθημα, ώστε να μπορέσουμε να τον επεξεργαστούμε - να τον αφομοιώσουμε και να τον βιώσουμε σωστά.

Ακολουθούν, λοιπόν, μερικοί τρόποι για να αναγνωρίσεις τον θυμό και να βρεις τον τρόπο να τον αντιμετωπίσεις.

Πρώτα, εντόπισέ τον.

Όταν είμαστε συναισθηματικά ευάλωτοι, μια φυσική αντίδραση για πολλούς είναι να κλαίμε. Αυτό μπορεί να μας παραπλανήσει και να μας κάνει να νιώθουμε ότι η θλίψη είναι το συναίσθημα που έχουμε. Θα πρέπει πρώτα να "καθίσουμε" με το συναίσθημα και να αποφασίσουμε πώς μας επηρεάζει.

Μας προκαλεί εκνευρισμό, βία, άγχος; Και πού στο σώμα το νιώθουμε περισσότερο; Στο στομάχι; Αυτό είναι συνήθως άγχος. Στο στήθος; Αυτό είναι συνήθως θλίψη. Αν είναι στο λαιμό ή στο κεφάλι, αυτό είναι ένδειξη απογοήτευσης ή θυμού.

Εικόνα
anger

Δεύτερον, αποδέξου τον.

Αντί να αρνείσαι τα συναισθήματα θυμού σου - ή χειρότερα, να ντρέπεσαι για την αυθεντική άφιξή τους – αποδέξου τα. Πες στον εαυτό σου φωναχτά, «Είμαι θυμωμένη». Κλείσε τα μάτια σου και άφησε τον εαυτό σου να θυμώσει για λίγο.

Δείτε επίσης: Μύθος ή αλήθεια: Πόσο καλό κάνει η άσχημη φρασεολογία για την ψυχική και σωματική σου υγεία;

Προσδιόρισε την πηγή.

Τώρα είναι η ώρα να αναρωτηθείς γιατί είσαι θυμωμένη. Ήταν κάτι που είπε κάποιος ή ο τρόπος που το είπε; Ίσως ήταν η πρόθεση πίσω από κάτι ή η έλλειψή της.

Εικόνα
anger

Τώρα αναρωτήσου γιατί.

Προσδιόρισε γιατί αυτή η συγκεκριμένη περίσταση ή περιστατικό σε έκανε να θυμώσεις τόσο πολύ. Από πού προέρχεται ο πόνος; Είναι από μακροχρόνιο φόβο; Είναι κάτι πιο απλό και ξεκάθαρο; Μόλις καταλάβεις γιατί σου προκαλεί τόσο θυμό μπορείς να καταλάβεις πώς να προχωρήσεις.

Βγάλτο από το σώμα.

Χωρίς ποτέ να ασκήσεις βία σε ένα άλλο πρόσωπο ή στον εαυτό σου, είναι καλό να βγάζεις τον θυμό από το σώμα σου. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει το χτύπημα του μαξιλαριού ή ακόμη καλύτερα ένα τρέξιμο ή μια προπόνηση HIIT.

Μάθετε ακόμη: Tα 4+1 στάδια της σχέσης- Σε ποιο βρίσκεσαι εσύ;

Αγαπημένο