ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Τι δείχνει το αγαπημένο μας χρώμα για την προσωπικότητά μας;

Χρώμα και προσωπικότητα σχετίζονται άμεσα και παρακάτω σας έχουμε τους λόγους!
20.10.2022
1
'
Τι δείχνει το αγαπημένο μας χρώμα για την προσωπικότητά μας; Χρώμα

Οι περισσότεροι από εμάς αγνοούμε τον αντίκτυπο που έχει το αγαπημένο μας χρώμα στις σκέψεις, τα συναισθήματα και τη συμπεριφορά μας.

Εξαιτίας του μπορεί να κάνουμε παρορμητικές αγορές και για αυτό το λόγο οι εταιρείες που επιλέγουμε, συχνά χρησιμοποιούν ειδικά χρώματα για λόγους marketing.

Η ψυχολογία των χρωμάτων χρησιμοποιείται παντού γύρω μας, με κάθε τρόπο. Έρευνες που γίνονται ανά τα χρόνια (2010, 2014, 2015 και πιο πρόσφατα, το 2019) δείχνουν τι αποκαλύπτει το αγαπημένο μας χρώμα για την προσωπικότητά μας.

Μπορεί ακόμη να σε ενδιαφέρει: Με αυτή την ερώτηση μπορείτε να καταλάβετε αμέσως το χαρακτήρα του άλλου σύμφωνα με τους επιστήμονες

Εικόνα
Τι δείχνει το αγαπημένο μας χρώμα για την προσωπικότητά μας;

 

  • Κόκκινο: είναι ένα έντονο χρώμα, το οποίο συνδέεται με τον ενθουσιασμό, το πάθος και τον κίνδυνο.

Πολλές εταιρείες το χρησιμοποιούν στις ιστοσελίδες τους για να τραβήξουν την προσοχή μας και αυτό γιατί μας προκαλεί δυνατά συναισθήματα και μας ενθαρρύνει.

Αν είναι το αγαπημένο σου χρώμα: πιθανότατα είσαι άμεσος, παρορμητικός, λατρεύεις την περιπέτεια και η πρώτη εντύπωση που δίνεις τρομάζει τους άλλους.

  • Πορτοκαλί: Το πορτοκαλί συχνά αναπαριστά τη δημιουργικότητα, την ευτυχία, την ελευθερία, την επιτυχία και την ισορροπία.

Δεν έχει την ένταση του κόκκινου, αλλά μας προϊδεάζει για κάτι ενδιαφέρον.

Αν είναι το αγαπημένο σου χρώμα: πιθανότατα είσαι γεμάτος θετική ενέργεια, κοινωνικός (μάλλον εξωστρεφής), σου αρέσουν οι συζητήσεις με βάθος και οι συγκεντρώσεις σε σπίτια, ενώ όταν έρχεται η ώρα να δουλέψεις, δεν αποσπάται εύκολα η προσοχή σου.

  • Κίτρινο: Ευτυχία, θετικότητα, ζεστός καλοκαιρινός ήλιος – όλα αυτά μας θυμίζει το κίτρινο. Και τον θυμό, φυσικά, αφού είναι το χρώμα του.

Αν είναι το δικό σου αγαπημένο χρώμα: χαρακτηρίζει τη θετική ενέργεια και την αισιοδοξία, την αγάπη για την περιπέτεια και την τάση σου να ηρεμήσεις με τους γύρω σου.

  • Μπλε: Το μπλε δείχνει σταθερότητα και αρμονία, εμπιστοσύνη και ηρεμία.

Αν είναι το αγαπημένο σου χρώμα: πιθανότατα είσαι έμπιστος, ευγενικός, με ενσυναίσθηση και δυναμικός, ήρεμος άνθρωπος που βρίσκει εύκολα τρόπους να ξεπεράσει εμπόδια.

Εικόνα
Τι δείχνει το αγαπημένο μας χρώμα για την προσωπικότητά μας;
  • Πράσινο: Δύο από τα κυρίαρχα στοιχεία του κόσμου σου, έχουν το συγκεκριμένο χρώμα: η φύση και το χρήμα.

Το πράσινο αναπαριστά την υγεία, τον πλούτο, την ευεξία, τη γενναιοδωρία αλλά και τη ζήλεια.

Αν είναι το αγαπημένο σου χρώμα: είσαι πρακτικός και προσγειωμένος, σου αρέσει να δίνεις συμβουλές και να βοηθάς τους άλλους. Λατρεύεις τη φύση και αναλύεις τις καταστάσεις, πριν αποφασίσεις να δράσεις.

  • Μωβ: Το μωβ συχνά συνδέεται με κάτι βασιλικό, δυναμικό και προνομιούχο. Δεν αρέσει σε πολλούς, δίνει την αίσθηση της αλαζονείας.

Αν ωστόσο, είναι το δικό σου αγαπημένο: είσαι ανεξάρτητος, σου αρέσει να απέχεις από το πλήθος και να χαράζεις τον δικό σου δρόμο, ενώ είσαι πολυ δημιουργικός.

  • Ροζ: Το ροζ συνδέεται με τη θηλυκότητα και την αγάπη, ενώ πολλοί το θεωρούν το "χρώμα της ανωριμότητας".

Θεωρείται πιο χαριτωμένο και παιχνιδιάρικο, ενώ αν είναι το αγαπημένο σου, ο χαρακτήρας σου είναι πιο fun και αφελής. Δίνεις εύκολα στους άλλους, εκφράζεις τα συναισθήματά σου χωρίς φόβο και δεν είναι δύσκολο να πληγωθείς.

  • Λευκό: Το λευκό συχνά ταυτίζεται με την αγνότητα και χρησιμοποιείται στο background για να δοθεί σε άλλα χρώματα η ένταση που τους αρμόζει.

Αν είναι το αγαπημένο σου χρώμα: είσαι ήρεμη και αθώα, σου αρέσει η τάξη και η σκέψη μιας "νέας αρχής" σου φαίνεται πάντα ελκυστική.

Εικόνα
Τι δείχνει το αγαπημένο μας χρώμα για την προσωπικότητά μας;
  • Μαύρο: Το μαύρο μπορεί να σημαίνει από ένταση και μυστήριο, μέχρι σκοτάδι και δύναμη. Συνδέεται με τον θάνατο και τον θρήνο, αλλά και την πολυτέλεια.

Αν είναι το αγαπημένο σου χρώμα: πιθανότατα είσαι παρορμητική, σου αρέσει να ρισκάρεις και είσαι διαρκώς σοβαρή. Εμπνέεις την εμπιστοσύνη και η παρουσία σου καθησυχάζει την ομάδα, σε επαγγελματικό επίπεδο.

Δες και αυτό: Ψηλοτάκουνα, flat ή sneakers; Τι δείχνουν τα παπούτσια που επιλέγεις για την προσωπικότητά σου

Αγαπημένο