ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

4 πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνεις αφού ανακαλύψεις την απιστία του συντρόφου σου

Αυτές είναι οι 4 λάθος κινήσεις και συμπεριφορές μετά από μια απιστία!
1
'
4 πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνεις αφού ανακαλύψεις την απιστία του συντρόφου σου Απιστία_Σχέσεις

Η διαχείριση της απιστίας είναι μια εξαιρετικά πολύπλοκη διαδικασία. Τα συναισθήματα εναλλάσσονται συνεχώς και δυσκολεύεσαι να δεχτείς αυτό που συνέβη, ενώ νιώθεις καθημερινά έντονη απογοήτευση.

Ο δεσμός με το σύντροφό σου σπάει και χάνεις την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του, αλλά και ίσως παροδικά και προς τις ανθρώπινες σχέσεις.

Η πορεία προς την επούλωση του συναισθηματικού αυτού τραύματος απαιτεί χρόνο, αλλά και σωστές κινήσεις, ώστε να απελευθερωθείς από τον πόνο και το θυμό.

Απιστία: Πώς να τη διαχειριστώ 

Εικόνα
απιστια λαθη

1. Μη σκέφτεσαι να τον εκδικηθείς

Για να ξεπεράσεις την απιστία, θα πρέπει να επικεντρωθείς σε εσένα και όχι στο πώς θα πληγώσεις το σύντροφό σου. Με το να απατήσεις και εσύ, δε θα νιώσεις καλύτερα και ίσως μάλιστα, να έχεις το αντίθετο αποτέλεσμα. Απομακρύνσου από τον πόνο και από το γεγονός και θα αρχίσεις να νιώθεις αισθητά καλύτερα.

2. Μην κατηγορείς τον εαυτό σου

Η απιστία σίγουρα έχει τη ρίζα της σε γενικευμένα προβλήματα που υπάρχουν στη σχέση και αφορούν και τους δύο. Ωστόσο, η πράξη της απιστίας βαραίνει αποκλειστικά τον έναν, που δεν κατάφερε να μιλήσει για τα όσα νιώθει πριν προβεί στη συγκεκριμένη συμπεριφορά.

Εικόνα
απιστια λαθη

Μάθετε ακόμα: Αυτό είναι το νούμερο 1 πιο ελκυστικό χαρακτηριστικό σε γυναίκες και άνδρες!

3. Μη ρωτάς τους άλλους για το αν θα μείνεις ή θα φύγεις από τη σχέση

Μπορείς φυσικά να μιλήσεις για την απιστία και για τα συναισθήματα που βιώνεις με τα κοντινά σου πρόσωπα, αλλά μην επηρεάζεσαι από τη γνώμη τους. Ο καθένας έχει τη δική του κρίση, η οποία συνδέεται με διαφορετικούς παράγοντες. Μην ξεχνάς λοιπόν ότι η επιλογή είναι προσωπική και θα πρέπει να βασίζεται αποκλειστικά και μόνο σε όσα πιστεύεις εσύ.

4. Μη βιάζεσαι να μπεις σε μια άλλη σχέση

Μην προσπαθήσεις να νιώσεις καλύτερα κάνοντας μια νέα σχέση. Πέρασε το στάδιο του «πένθους», νιώσε ξανά καλά με τον εαυτό σου και στη συνέχεια αναζήτησε τον επόμενο σύντροφο. Μια νέα σχέση χρειάζεται προσπάθεια και στην περίπτωση που είσαι ήδη καταβεβλημένη συναισθηματικά, θα νιώσεις απλά πίεση, ενώ οι συγκρίσεις και τα ξεσπάσματα θα είναι δεδομένα.

Δείτε επίσης: Ποιος είναι ο ιδανικός σύντροφος για σένα; Κάνε το κουίζ και μάθε!

Αγαπημένο