ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

5 σημάδια ότι είσαι σε μια τοξική φιλία!

Ποια είναι τα σημάδια ότι ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσεις τον καλό σου φίλο μια για πάντα;
2
'
5 σημάδια ότι είσαι σε μια τοξική φιλία! Τοξική_φιλία

Oι φίλοι είναι μια μικρή οικογένεια έξω από την οικογένειά μας! Είναι άνθρωποι στους οποίους "ακουμπάμε" και απολαμβάνουμε να περνάμε χρόνο μαζί τους. Ωστόσο, πώς ξέρεις ότι θα είναι εκεί για εσένα όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα;

Σύμφωνα με τη μελέτη Whitehall II, όπου πάνω από 10.000 άνθρωποι παρακολουθήθηκαν για περισσότερα από 12 χρόνια, υπάρχει μια πολύ στενή επαφή μεταξύ τοξικών σχέσεων, άγχους και υγείας.

Λοιπόν, πώς θα ξέρεις εάν βρίσκεσαι στη μέση μιας τοξικής κατάστασης με τους φίλους σου; Παρακάτω είναι μερικά από τα κύρια σημάδια που πρέπει να προσέξεις στις φιλίες σου.

Εικόνα
friends

 

Σε καλούν μόνο όταν έρχονται τα δύσκολα

Αυτός ο τύπος του φίλου είναι εύκολα αναγνωρίσιμος. Ποτέ δεν σε προσεγγίζουν όταν τα πράγματα είναι διασκεδαστικά, αλλά τους αρέσει να σε καλούν όταν ξεκινούν τα δύσκολα. Πολλές φορές απλώς σε καλούν για μια χάρη και περιμένουν ότι θα ανταποκρίνεσαι πάντα.

Αισθάνεσαι εξαντλημένος αφού τους βλέπεις

Οι "βρικόλακες της ενέργειας" υπάρχουν ακόμα και έξω από το έπος του Twilight. Είναι ανάμεσά μας. Αναπνέουν τον αέρα σου και στραγγίζουν τη θετική σου ενέργεια. Είναι τα ενεργειακά βαμπίρ. Είναι εύκολο να εντοπίσεις ενεργειακά βαμπίρ από τον τρόπο που αισθάνεσαι αφού τους δεις. Δεν τρέφονται με αίμα αλλά με την ενέργειά σου και ουσιαστικά αισθάνεσαι εξαντλημένος και καταβεβλημένος από το τέλος της βόλτας σας.

Είναι "Gossip Girl" στην πραγματική ζωή

Εικόνα
bff

 

Εάν ο φίλος σου ενδιαφέρεται για κουτσομπολιά, το πιθανότερο είναι να κάνει το ίδιο και πίσω από την πλάτη σου. Το μεγαλύτερο λάθος που μπορείς να κάνεις είναι να υποθέσεις αυτόματα ότι δεν θα σε κουτσομπολεύουν επειδή είστε φίλοι. Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεσαι είναι όλα τα μυστικά σου να κυκλοφορούν στον κύκλο των φίλων σου, οπότε ίσως είναι καιρός να αφήσεις αυτόν που ασχολείται με τους... ψιθύρους.

Τους αρέσει να μιλούν για τον εαυτό τους

Αυτοί οι τύποι φίλων είναι πολύ ναρκισσιστές από τη φύση τους και αγαπούν περισσότερο τον ήχο της δικής τους φωνής. Σε ρωτάνε μόνο «πώς είσαι;» ώστε να μπορέσουν να το ξεπεράσουν και να αρχίσουν να μιλούν για τη ζωή τους. Τους αρέσει να πνίγονται στους δικούς τους ατελείωτους μονολόγους και αν τολμάς να μιλήσεις, συχνά δεν σε αφήνουν να τελειώσεις την πρόταση.

Έχουν οριακή εμμονή μαζί σου

Εικόνα
friend

 

Οι φίλοι που δείχνουν την παραμικρή ποσότητα ζήλιας είναι μια μεγάλη κόκκινη σημαία. Συνήθως απαιτούν να είσαι διαθέσιμος 100% του χρόνου και θυμώνουν αν μιλήσεις ή αποφασίσεις να συναντηθείς με άλλους φίλους σου. Τους αρέσει να ξέρουν όλα όσα κάνεις όταν δεν ήσασταν μαζί και μάλιστα φτάνουν στα άκρα, όπως η αναζήτηση μέσω του τηλεφώνου σου. Φαίνεται ότι ήρθε η ώρα να αποστασιοποιηθείς από αυτόν τον τοξικό φίλο.

Εικόνα
photo

 

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα σημάδια ότι είσαι σε μια "ανθυγιεινή" φιλία. Το πιο σημαντικό όμως είναι αν σκέφτηκες έναν συγκεκριμένο φίλο όταν διάβαζες αυτήν το το άρθρο. Μην ξεχνάς ποτέ ότι οι αληθινοί φίλοι είναι εκεί για εσένα, «όταν δεν ήταν η μέρα σου, η εβδομάδα σου, ο μήνας σου ή ακόμα και η χρονιά σου».

Δες και αυτό: Αυτά είναι τα 5 πράγματα που δεν πρέπει να πεις στην κολλητή σου αν δεν θες να "ραγίσει" η φιλία σας

Αγαπημένο