ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Άνδρες VS Γυναίκες: Έρευνα αποκαλύπτει ποιος έχει περισσότερο χιούμορ σε μια σχέση

Ποιος τελικά κάνει περισσότερο τον άλλον να γελάει σε μια σχέση;
12.09.2022
1
'
Άνδρες VS Γυναίκες: Έρευνα αποκαλύπτει ποιος έχει περισσότερο χιούμορ σε μια σχέση Άνδρες VS Γυναίκες

Μια σχέση για να έχει διάρκεια θα πρέπει να αποτελείται από πηγαία και αμοιβαία συναισθήματα, κατανόηση και σεβασμό και από τις δύο πλευρές.

Ένας ακόμη παράγοντας μάλιστα είναι το χιούμορ και το γέλιο που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στο ζευγάρι για να περνούν και οι δύο όμορφες και ευχάριστες στιγμές μεταξύ τους. Ποιος κάνει όμως τα πιο πετυχημένα αστεία; Ποιος καταφέρνει να κάνει τους άλλους να γελούν συχνότερα; Οι άνδρες ή οι γυναίκες;

Μια ομάδα ερευνητών μελέτησε τη συγκεκριμένη κατάσταση, με δεδομένο ότι το χιούμορ παίζει καθοριστικό ρόλο στις ανθρώπινες σχέσεις γενικότερα και τους ερωτικούς δεσμούς ειδικότερα.

Μπορεί ακόμη να σε ενδιαφέρει: Πώς θα καταλάβεις ότι το διαδικτυακό σου φλερτ σου λέει ψέματα

Εικόνα
Άνδρες VS Γυναίκες: Έρευνα αποκαλύπτει ποιος έχει περισσότερο χιούμορ σε μια σχέση

 

Δεν υπάρχουν, όμως, αρκετά στοιχεία για το πώς λειτουργεί το χιούμορ στις ήδη παγιωμένες, μακροχρόνιες ερωτικές σχέσεις. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Silesia της Πολωνίας μελέτησαν 149 ετεροφυλόφιλα ζευγάρια, που διατηρούσαν σχέση για ένα διάστημα 7 ετών κατά μέσο όρο.

Οι συμμετέχοντες αξιολογήθηκαν ως προς το χιούμορ τους, συμπεριλαμβανομένου του πόσο συχνά αστειεύονταν με το ταίρι τους, πόσο τακτικά έκανε ο σύντροφός τους αστεία, αλλά και κατά πόσο θεωρούσαν όντως αστεία αυτά που έλεγε ο σύντροφός τους. Οι ψυχολόγοι αξιολόγησαν το χιούμορ των συμμετεχόντων ζητώντας τους, για παράδειγμα, να γράψουν μια διασκεδαστική λεζάντα που να συνοδεύει την εικόνα ενός καρτούν.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως: Οι άνδρες έκαναν περισσότερα αστεία από τις γυναίκες, ενώ αξιολογούσαν μάλιστα τα δικά τους αστεία ως πιο επιτυχημένα. Δεν παρατηρήθηκε, ωστόσο, διαφορά μεταξύ των δύο φύλων ως προς το πόσο συχνά γελούσαν με τα αστεία των συντρόφων τους.

Ως προς το είδος του χιούμορ που χρησιμοποιούσαν τα δύο φύλα, παρατηρήθηκε ότι οι άνδρες έκαναν πιο επιθετικά και αυτοβελτιωτικά αστεία από τις γυναίκες. «Τα δύο φύλα χρησιμοποιούν παρόμοια αστεία όταν προσπαθούν να χτίσουν τις κοινωνικές τους σχέσεις. Ωστόσο, στο πλαίσιο του ενδοφυλικού ανταγωνισμού, τα αστεία των ανδρών γίνονταν πιο επιθετικά και αυτοενισχυτικά», επεσήμαναν οι ερευνητές.

Η έρευνα κατέληξε και σε ένα ακόμη ενδιαφέρον συμπέρασμα: Οι άνδρες ήταν πιο ευτυχισμένοι στη σχέση τους εάν οι σύντροφοί τους θεωρούσαν τα δικά τους αστεία καλύτερα από αυτά που έκαναν οι ίδιες.

Να αναφέρουμε μάλιστα πως η δημοσίευση της μελέτης έγινε λίγο μετά από μια άλλη έρευνα, σύμφωνα με την οποία οι άνδρες φαίνεται σε γενικές γραμμές να έχουν περισσότερο χιούμορ από τις γυναίκες. Οι μελετητές διευκρίνισαν, ωστόσο, πως τα συμπεράσματά τους σε καμία περίπτωση δεν ανάγονται σε γενικότητα: Δεν είναι όλοι ανεξαιρέτως οι άνδρες πιο αστείοι από όλες τις γυναίκες.

Ρίξε μια ματιά: Μηνύματα και νέοι: Γιατί πρέπει να αφήσετε το κινητό στην άκρη;

Αγαπημένο