ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Είναι τελικά το φλερτ απιστία;

Οι ειδικοί απαντούν!
2
'
Είναι τελικά το φλερτ απιστία; Φλερτ

Τι θεωρείται ως απιστία και ποια είναι τα όρια που δεν πρέπει να ξεπερνάμε όταν βρισκόμαστε σε σχέση; Οι απόψεις διίστανται και την πραγματική απάντηση θα βρείτε μόνο μέσω μιας συζήτησης με το σύντροφό σας. Η κάθε σχέση είναι μοναδική και κάθε ζευγάρι πρέπει να επικοινωνεί ανοιχτά, προκειμένου να θέσουν και οι δύο, ξεκάθαρα όρια στη σχέση και να αποφευχθούν οι παρεξηγήσεις.

Οι ειδικοί βέβαια έχουν προσπαθήσει να δώσουν τις δικές τους απαντήσεις σχετικά με την απιστία ορίζοντας τους διαφορετικούς τύπους της.

Δείτε επίσης: 4+1 SOS σημάδια που δείχνουν ότι βρίσκεσαι σε σχέση εξάρτησης!

Τύποι απιστίας

Εικόνα
απιστία

Micro-cheating:

Το micro-cheating περιγράφει μια σειρά από μικρές πράξεις και κινήσεις που δείχνουν ότι ένας άνθρωπος δείχνει συναισθηματικό ή σωματικό ενδιαφέρον για κάποιον άλλο, εκτός της σχέσης του. Μερικά παραδείγματα είναι τα μηνύματα στο κινητό χωρίς τη γνώση του συντρόφου, η αποθήκευση μιας επαφής με ψεύτικο όνομα ή το ψέμα για το στάδιο της σχέσης.

Συναισθηματική απιστία:

Πρόκειται για μια πιο περίπλοκη έννοια που αναφέρεται στη συναισθηματική οικειότητα και σεξουαλική χημεία που νιώθει κανείς για κάποιον άλλον, ενώ παράλληλα διατηρεί σχέση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ενώ υπάρχει το στοιχείο της έλξης, το άτομο δεν έχει προβεί σε κάποια πράξη.

Εικόνα
απιστία

Σωματική απιστία:

Σημαίνει πως ένας σύντροφος έχει σεξουαλικές επαφές με ένα άλλο άτομο, αλλά δεν έχει συναισθηματική ή προσωπική σχέση μαζί του. Οι συναντήσεις περιορίζονται στη σεξουαλική απόλαυση και όχι στην κάλυψη των συναισθηματικών αναγκών.

Σωματική-συναισθηματική απιστία:

Αυτό το είδος απιστίας περιλαμβάνει και τη σεξουαλική και τη συναισθηματική απιστία. Το άτομο διατηρεί στην ουσία μια παράλληλη σχέση, την οποία κρατά κρυφή από το σύντροφό του.

Μάθετε ακόμα: 3 φανερά σημάδια που δείχνουν ότι είναι καλύτερα να χωρίσετε!

Αγαπημένο