ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Γιατί είναι καλύτερο να μην επιδεικνύεις τη σχέση σου στα social media

Γιατί τα πραγματικά ευτυχισμένα ζευγάρια αποφεύγουν τις αναρτήσεις, ενώ τα ζευγάρια που ανεβάζουν φωτογραφίες τους στα κοινωνικά δίκτυα είναι πιο πιθανό να χωρίσουν.
3
'
Η επίδειξη της σχέσης στα social είναι επικίνδυνη για την έκβασή της shutterstock

Και τι κακό δηλαδή υπάρχει στο να αναρτήσεις μια ευτυχισμένη στιγμή με τον σύντροφό σου από τις διακοπές ή τη μικρή σας απόδραση ή την απλή σας καθημερινότητα. Μια στιγμή που δείχνει πόσο ταιριαστοί είστε και πόσο πολύ αγαπάτε ο ένας τον άλλον; Μια φωτογραφία που επιβεβαιώνει στον εικονικό κόσμο των social ότι είστε και θα είστε, καλώς εχόντων των πραγμάτων, μαζί.

Αν θες την προσωπική που άποψη, θα σου πω το εξής: πιστεύεις πραγματικά ότι ενδιαφέρεται κανείς από το αδηφάγο κοινό των κοινωνικών δικτύων για το αν είσαι σε σχέση και πόσο επιτυχημένη είναι αυτή; Η άποψή μου είναι ότι περισσότερο τη ζήλια κάποιων εντείνεις παρά την αποδοχή τους. Όμως, ας αφήσουμε στην άκρη τη δική μου άποψη κι ας δούμε τι έχουν να πουν εκείνοι που έχουν μελετήσει εκτενέστερα αυτό το φαινόμενο.

Πιο συγκεκριμένα, η ειδικός στις σχέσεις Nikki Goldstein υποστηρίζει ότι τα ζευγάρια που εμφανίζονται περισσότερο ερωτευμένα στις αναρτήσεις τους στα κοινωνικά δίκτυα είναι πιο πιθανό στην πραγματικότητα να αντιμετωπίζουν προβλήματα στη σχέση ή να είναι περισσότερο ανασφαλείς, όχι μόνο ως σύντροφοι αλλά κι ως χαρακτήρες.

Θέλεις και μία ακόμα παραπάνω πληροφορία που θα πρέπει να λάβεις σοβαρά υπόψη, αν σου αρέσει να επιδεικνύεις της σχέση σου στα κοινωνικά δίκτυα;

Τα ζευγάρια που εισπράττουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τα κοινωνικά μέσα μπορεί να είναι αυτά που θα χωρίσουν σύντομα. 

Διάβασε επίσης πότε μια γυναίκα εγκαταλείπει τον άνδρα που αγαπά. 

H Goldstein εξηγεί ότι υπάρχουν τρεις βασικοί λόγοι που κάποιος μπορεί να επιδεικνύει τη σχέση του σε δημόσιες αναρτήσεις. 

Θέλει να πείσει τους άλλους για την ευτυχία ή επιτυχία του

Συχνά τα άτομα που επιδεικνύουν τη σχέση τους έχουν περισσότερο ανάγκη να πείσουν τους άλλους ότι είναι ευτυχισμένοι και επιτυχημένοι παρά να δουλέψουν πραγματικά προς αυτήν την κατεύθυνση.

Θέλει να τραβήξει την προσοχή

Σε αυτή την περίπτωση η σχέση είναι ένα μέσο συγκομιδής likes και comments και μπαίνει στον ίδιο παρανομαστή με την ανάρτηση με το εντυπωσιακό φόρεμα, το νέο σου μπικίνι, τον σκύλο ή τη γάτα σου ή το ειδυλλιακό τοπίο από το ταξίδι που πήγες. Αποτελεί όχι μόνο την απεγνωσμένη προσπάθεια επιβεβαίωσης μιας τέλειας ζωής (σίγουρα την έχεις;), άλλα μάλλον έναν τρόπο ικανοποίησης ναρκισσιστικών αναγκών.

Δηλώνει τις κτητικές του διαθέσεις προς το ταίρι του                                           

Ορισμένοι στοχεύουν να επιβεβαιώσουν ένα στοιχείο ιδιοκτησίας στις αναρτήσεις τους  με τον/τη σύντροφό τους, περνώντας το ξεκάθαρο μήνυμα  στους άλλους «μην πληζιάσεις είναι δικό μου ή δικιά μου». Ιδιαίτερα, όταν χρησιμοποιούνται λεζάντες όπως το κορίτσι μου, ο άνδρας μου, η αγάπη μου, το μωρό μου (ελπίζω τις δυο τελευταίες λέξεις να τις επαναλαμβάνεις πιο συχνά στο αυτί του συντρόφου σου από ό,τι στον τοίχο σου).

Και οι τρεις είναι οι λάθος λόγοι για να κάνει κάποιος επίδειξη  της σχέσης του. Στην πραγματικότητα, τα ώριμα, δυνατά και ευτυχισμένα ζευγάρια διαφυλάττουν τη σχέση τους από τα μάτια των άλλων και αποφεύγουν να την επιδεικνύουν εξηγεί η Goldstein.

Διάβασε όμως επίσης γιατί χωρίζουν τα δυνατά ζευγάρια. 

Τι να θυμάσαι

Όσο ταιριαστό κι αν φαίνεται ένα ζευγάρι σε μια αναρτημένη φωτογραφία, ποτέ δεν απεικονίζει την πραγματική ποιότητα της σχέσης του. Πόσα καλά περνούν μαζί, πόσο συχνά κάνουν σεξ, πόσο καλή είναι η μεταξύ τους επικοινωνία, πόσο δεμένοι είναι. Ούτε φυσικά μπορεί να φανταστεί κανείς, βλέποντας τα χαμόγελά τους αν τσακώνονται συχνά, προσβάλουν ο ένας τον άλλον, κακοποιούνται ή απατούν. Κανείς δεν θέλει να προβάλει τα προβλήματα μιας σχέσης. Αυτά τα κρύβουμε όλοι καλά. Μερικές φορές ακόμα και από τον ίδιο μας τον εαυτό.

Διάβασε ακόμα: Hoovering - τι είναι και πώς συνδέεται με την ναρκισσιστική κακοποίηση. 

Αγαπημένο