ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Χώρισες και δεν μπορείς να το ξεπεράσεις; 5 tips για να προχωρήσεις μπροστά

Και όχι ό έρωτας δεν περνάει με έρωτα σύμφωνα με τους ειδικούς.

25.09.2021
3
'
πως θα ξεπεράσεις τον χωρισμό istock

Σε μια μελέτη του 2019 που δημοσιεύτηκε στο PLoS One, Ολλανδοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 26 τοις εκατό των ανδρών και των γυναικών που χώρισαν με τους συντρόφους τους εμφάνισαν συμπτώματα παρόμοια με την κατάθλιψη, ακόμα κι αν ο χωρισμός συνέβη έξι μήνες πριν ή ακόμα και αν ήταν εκείνοι που χώρισαν τη σχέση τους.

Διάβασε ακόμα: Xώρισες; Αυτά είναι τα στάδια που θα περάσεις

Ωστόσο, αυτό δεν προκαλεί έκπληξη στους ειδικούς. Όταν χωρίζουμε αλλάζει η καθημερινότητα μας, μπαίνουμε σε μία άλλη κανονικότητα. Η ζωή μας είχε χτιστεί γύρω από αυτό το άτομο και όταν απουσιάζει όλα πρέπει να προσαρμοστούν ξανά στην νέα αυτή συνθήκη.

Εικόνα
Πως θα ξεπεράσεις τον χωρισμό

Υπάρχει τρόπος να νιώσουμε καλύτερα; Λοιπόν όπως όλα τα πράγματα πρέπει να κάνει και αυτό τον κύκλο του. Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που σίγουρα θα σε βοηθήσουν να νιώσεις καλύτερα και να προχωρήσεις ευκολότερα παρακάτω.

Άφησε τον εαυτό σου να νιώσει θλίψη

Έχεις στεναχωρηθεί, οπότε δώσε στον εαυτό σου την άδεια να μείνει στο κρεβάτι ακούγοντας εκείνο το μελό τραγούδι που αγαπάς on repeat. Δώσε στον εαυτό σου μια εβδομάδα ή δύο νύχτες ή όσο χρειάζεσαι για να δεις ρομαντικές ταινίες και να κλάψεις, αλλά βάλε ένα χρονικό όριο. «Μέχρι αυτή την ημερομηνία, μετά θα σηκωθώ, θα ντυθώ και θα βγω στον κόσμο». Το να δώσεις στον εαυτό σου το περιθώριο να είναι λυπημένος είναι πολύ χρήσιμο και αποσύρει ένα μεγάλο κομμάι ενοχής. Αν μάλιστα το κάνεις για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, τότε μπορείς να το κάνεις με υγιή τρόπο.

Κάνε σχέδια με φίλους και οικογένεια

Η απόσπαση της προσοχής είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να σταματήσεις για λίγο τις σκέψεις. Βγες και διασκέδασε με φίλους, δες τους δικούς σου και πέρασε χρόνο με ανθρώπους που σε αγαπούν και σε στηρίζουν ό,τι και να γίνει. Καταλαβαίνουμε φυσικά πως αυτό είναι πολύ πιο εύκολο να ειπωθεί παρά να γίνει. Όμως φρόντισε τον εαυτό σου και αφιέρωσε χρόνο στο να κάνεις πράγματα που σου άρεσαν πάντα, που σε γεμίζουν θετική ενέργεια και σου δίνουν χαρά. Με έναν μαγικό τρόπο όλα θα μοιάζουν καλύτερα.

Διάβασε περισσότερα στο elle.gr 

Αγαπημένο