ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Οι 10 ερωτήσεις που πρέπει να του κάνεις, αν τον έπιασες να σε απατά

Πώς να στριμώξεις πραγματικά τον άπιστο σύντροφό σου κάνοντας τις σωστές ερωτήσεις αντί να τον στήσεις στον τοίχο.
4
'
απιστία τι να κάνεις istock

Από την ώρα που θα μάθεις ότι σε απατά μέχρι την ώρα που θα ξεμπερδέψεις μαζί του (αν τελικά γίνει αυτό) είναι πολλά τα στάδια από τα οποία θα περάσει η σχέση σας. Θα συγκρουστείτε, θα ψυχρανθείτε, θα αναθερμανθείτε, θα το ξαναπροσπαθήσετε (μπορεί και όχι). Το πρώτο όμως που δεν χρειάζεται να πεις, αν ανακάλυψες ότι ο σύντροφός σου σε απατά, είναι το «γιατί σε εμένα;» Συμβαίνει σε όλους, κι αν όχι σε όλους, σε πολλούς. Και αν όχι σε πολλούς, σε πολύ περισσότερους από όσους φαντάζεσαι. Γιατί μην ξεχνάς ότι υπάρχουν κι εκείνες που δεν θα μάθουν ποτέ ότι ο σύντροφός τους τις απάτησε. Αν σου τύχει όμως, αν αποκαλυφθεί η απιστία του συντρόφου σου και είναι απίστευτο το πώς συνωμοτεί μερικές φορές το σύμπαν για να γίνει η αποκάλυψη και όλα να πάρουν τον δρόμο τους, να ξέρεις ότι θα πονέσεις πολύ. Και στις αυθόρμητες, σπασπωδικές κινήσεις σου, θα τον στήσεις τον τοίχο και θα του κάνεις ανάκριση θέλοντας να μάθεις όλες τις λεπτομέρεις γύρω από την ερώτηση "γιατί με απάτησες;".  Αυτό που δεν γνωρίζεις είναι ότι όλες οι πληροφορίες που θα προσπαθήσεις να μάθεις τελικά θα πονέσουν περισσότερο εσένα και λιγότερο εκείνον… δυστυχώς. Γιατί με την απιστία ισχύει ο εξής κανόνας. Όσα περισσότερα μαθαίνεις τόσο μεγαλύτερη θα είναι η ψυχική αναταραχή και ο πόνος σου. 

Σύμφωνα όμως με τους ειδικούς του Ηowtosaveamarriage.org, αν ξεπεραστεί το πρώτο στάδιο όπου διακυβεύεται η επιβίωση της σχέσης. όσο λιγότερο συζητάς για την απιστία τόσο το καλύτερο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στην περίπτωση που η πρώτη σου εκτίμηση είναι ότι θέλεις να παραμείνετε μαζί και ενωμένοι. 

Αντίθετα, οι λάθος ερωτήσεις που μπορεί να κάνεις όπως πού, πότε, πώς ακριβώς έκανες σεξ με την άλλη θα σου δώσουν απαντήσεις που δεν θα μπορείς να διαχειριστείς.

Διάβασε ακόμα: Μήπως σε απατά στα social media; Τα τρανταχτά σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσεις

Οι ειδικοί του εν λόγω οργανισμού ωστόσο σου προτείνουν μια δεκάδα από ερωτήσεις που μπορείς να θέσεις στον άπιστο σύντροφό σου αμέσως μετά την αποκάλυψη της απιστίας, με στόχο να προβληματίσεις περισσότερο εκείνον και λιγότερο εσένα και να λάβεις  απαντήσεις  που θα σου επιτρέψουν να καταλάβεις αν αξίζει να το ξαναπροσπαθήσεις μαζί του ή αν είναι καλύτερο να χωρίσουν οι δρόμοι σας. Ορίστε ποιες είναι αυτές: 

1. Τι έκανες μαζί της που δεν το έχεις κάνει με εμένα;

2. Πώς ένιωσες την πρώτη φορά που έκανες σεξ μαζί της;

3. Τι είπες στον εαυτό σου για να δικαιολογήσεις την απιστία σου;

4. Σου ήταν δύσκολο να μου λες ψέματα;

5. Τι σου κάλυψε εκείνη το οποίο δεν στο έχω καλύψει μέχρι τώρα εγώ;

6. Τι της έχεις πει για εμάς; Πόσα τις εμπιστεύτηκες;

7. Πώς ένιωθες όταν ήσουν μαζί της;

8. Τι νιώθεις για εκείνη;

9. Μιλήσατε για το μέλλον που θα θέλατε να έχετε μαζί; Ή τι είδους σχέση σκοπεύεις να έχεις στο μέλλον μαζί της; 

10. Θα με άφηνες ποτέ για εκείνη;

Η προαιρετική ερώτηση Νο 11 

Yπάρχει όμως και  μια ακόμα ερώτηση που μπορείς να κάνεις της οποίας η απάντηση δεν είναι τόσο εύκολα διαχειρίσιμη. Η αλήθεια είναι όμως ότι αν τολμήσεις να την κάνεις,  θα λάβεις  πολλές πληροφορίες για τα αίτια της απιστίας του συντρόφου σου. Μην την κάνεις όμως αν δεν είσαι ψυχολογικά έτοιμη και αρκετά ώριμη για να επεξεργαστείς την απάντηση.

Εικόνα
απιστία πως να τη χειριστείς

 

Ποια είναι η ερώτηση; Σε τι ήταν διαφορετική από εμένα; 

Αν το τολμήσεις και προχωρήσεις σε αυτήν την ερώτηση, να θυμάσαι ότι θα πρέπει να επεξεργαστείς την απάντηση ως υλικό για να γνωρίσεις καλύτερα τον σύντροφό σου κι όχι για να κάνεις άσκοπες συγκρίσεις του εαυτού σου με την όποια αντίζηλο.

Αυτές επομένως είναι οι κατάλληλες ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις, αν θέλεις να προσδιορίσεις τα αίτια της απιστίας κι όχι απλά να συλλέξεις πληροφορίες που στην πραγματικότητα θα σου είναι άχρηστες αλλά και πιθανόν επιβλαβείς αν σκέφτεσαι να δώσεις δεύτερη ευκαιρία στον σύντροφό σου. Όταν καταλαγιάσει επομένως ο αρχικός θυμός μετά την αποκάλυψη της απιστίας, μπορεί να κάνεις το βήμα ζητώντας απαντήσεις στις πιο πάνω ερωτήσεις. Όμως, να θυμάσαι το εξής: είναι πολύ πιθανό σε όλες τις ερωτήσεις, για πολλούς και διαφορετικούς λόγους, εκείνος να σου πει ψέματα. Το γιατί είναι μια άλλη ιστορία που θα την συζητήσουμε σε επόμενο άρθρο.  Εσύ φυσικά θα ακούσεις τις απαντήσεις του αλλά είναι απόλυτα φυσιολογικό να μην τον εμπιστεύεσαι τυφλά. Ας μην ξεχνάμε ότι εκείνος ήταν ο πρώτος που σε εξαπάτησε (μάλλον).  

Διάβασε ακόμα: Οι διαφορετικοί τρόποι που αντιδρούν τα ζευγάρια στην απιστία

Αγαπημένο