ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Σχέσεις: 3 προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ζευγάρια

Μήπως κάνεις και εσύ κάποιο από τα λάθη που δημιουργούν προβλήματα;
14.03.2022
2
'
Σχέση και προβλήματα : Μάθε τα πιο συχνά couple

Αγαπητή/ε , για να δημιουργήσεις έναν δεσμό και για να τον διατηρήσεις χρείαζεται δουλεία. Πολλή δουλεία! Στις μέρες μας κυρίως που τα πράγματα γίνονται όλο και πιο πολύπλοκα καθημερινά για να καλλιεργήσεις μια υγιή ρομαντική σχεσή απαιτεί προσπάθεια.

Ο καθένας από εμάς έχει μία μοναδική προσωπικότητα, κάποιες συνήθειες αλλά και μερικά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στην προσωπικότητα του. 

Έρχεται όμως η στιγμή για όλους μας που το βέλος του έρωτα μας χτυπά όπου προλάβει και μας δημιουργεί την ανάγκη να αρχίσουμε να μοιραζόμαστε αυτά τα χαρακτηριστικά μας και με άλλους και αντίστοιχα αυτοί με εμάς. 

Επισυνάπτουμε σχέσεις και επικοινωνούμε με τον σύντροφο μας καθημερινά διότι δημιουργείται ένα "δέσιμο" αλλά και συναισθήματα. Περνάμε όμορφες στιγμές, δημιουργούμε αναμνήσεις, ερχόμαστε σε αντιπαραθέσεις. Μην ξεχνάς πως και οι αντιπαραθέσεις και οι τσακωμοί είναι στο πρόγραμμα! 

Δείτε επίσης : 5 συνήθειες που θα κάνουν την σχέση με τον σύντροφο σας πιο δυνατή

Στο πλαίσιο λοιπόν, μιας συντροφικής σχέσης υπάρχουν και αυτοί οι τρεις παράγοντες που είναι συνήθως οι ένοχοι για τα πιο κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ζευγάρια σήμερα, με βάση τα δεδομένα των τελευταίων ερευνών. 

3 βασικά προβήματα 

1. Έλλειψη επικοινωνίας  

H καλή επικοινωνία τροφοδοτεί τη σχέση σε μεγάλο βαθμό διότι δίχως επικοινωνία , σκούρα τα πράγματα! Ο καθένας μας έχει έναν διαφορετικό τρόπο να επικοινωνεί. Σύμφωνα με τους ειδικούς μάλιστα, ένας λόγος για τον οποίο τα ζευγάρια αντιμετωπίζουν συνήθως προβλήματα επικοινωνίας έχει να κάνει με το ότι ο ένας δεν λαμβάνει υπόψην του, τον άλλο. Πολλές φορές μιλάμε και εκφραζόμαστε χωρίς να ακούμε. Δεν είμαστε όλοι καλλοι ακροατές. 

Εικόνα
couple

 

Διάβασε εδώ : Κεφάλαιο Σχέσεις: Γιατί τελικά απιστούν οι γυναίκες;

Βέβαια δεν είναι ποτέ αργά για να αλλάξεις ή να διορθώσεις κάποιο χαρακτηριστικό σου. Η αυτογνωσία είναι το παν! Εξέτασε επίσης το ενδεχόμενο να μιλήσεις με τον σύντροφό σου για το πώς αισθάνεσαι όταν προκαλούνται ζητήματα επικοινωνίας μεταξύ σας, όπως η άμυνα, ο θυμός ή το κλείσιμο στον εαυτό σου/του.

Λαμβάνοντας υπόψην ο ένας τον άλλο μπορεί να σας οδηγήσει στο να έχετε μια πιο ήπια προσέγγιση, η οποία μπορεί, με τη σειρά της, να βοηθήσει τη συνολική επικοινωνία στη σχέση.

2. Έλλειψη ποιοτικού χρόνου με το σύντροφο σου  

Το να βρίσκεσαι στον ίδιο χώρο με κάποιον δεν σημαίνει πως περνάτε και ποιοτικό χρόνο μαζί. Ο χρόνος σας πρέπει να είναι διαδραστικός και σκόπιμος. Είτε είστε στον καναπέ χαζεύοντας στην τηλεόραση είτε κάνετε μια βόλτα μαζί, υπάρχουν μερικοί απλοί τρόποι για να βεβαιωθείς ότι περνάτε πραγματικά ποιοτικό χρόνο. 

Δείτε εδώ : Πώς τα social media επηρεάζουν τις σχέσεις μας

Εικόνα
couple

 

Μέσω συζητήσεων μπορείς να ανοίγεις τους ορίζοντες σου αλλά και να μαθαίνεις συνεχώς στοιχεία για το ταίρι σου. Οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας θα σας απομακρύνουν αλλά αυτό δεν χρειάζεται να σας αποπροσανατολίζει. Μην αγχώνεσαι, θα βρεθεί η λύση μπορεί να μην είναι ο διάλογος αλλά μια ασχολία που σας ενώνει. 

3. Ψυχική υγεία και ψυχοσύνθεση 

Η ζωή μας τα τελευταία χρόνια περνά από διάφορα στάδια και δυσκολίες. Εν μέσω της πανδημίας του COVID 19 προκλήθηκε ένα ευρύ φάσμα συναισθημάτων, συμπεριλαμβανομένου του θυμού του φόβου και σε μεγάλο βαθμό του άγχους. Θέματα όπως το άγχος, η κατάθλιψη και η μελαγχολία, που με τη σειρά τους άρχισαν να επηρεάζουν τη συνολική ευημερία των ζευγαριών. 

Ίσως σε ενδιαφέρει : Κεφάλαιο Σχέσεις: Να δεχτείς πίσω τον πρώην σου;

Εικόνα
couple

 

Σίγουρα ο καθένας μας αντιμετωπίζει διαφορετικά προβλήματα και τα διαχειρίζεται με έναν δικό του τρόπο. Πολλές φορές όμως μεταβιβάζουμε τα προσωπικά μας θέματα και στους γύρω μας και κυρίως στο ταίρι μας. Πόση ψυχοθεραπεία να αντέξει όμως; Θα κάνει υπομονή σίγουρα αλλά η λύση είναι δεχτείς την βοήθεια από κάποιον ειδικό. Σε περίπτωση που φτάσειςστο σημέιο να "πνίγεσαι". 

Αγαπημένο