ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Σχέσεις: Πώς να μιλήσετε για χρήματα με τον σύντροφό σας

Ένα δύσκολο θέμα για το οποίο πρέπει να μιλήσετε από την αρχή της σχέσης σας!
22.07.2022
1
'
Σχέσεις: Πώς να μιλήσετε για χρήματα με τον σύντροφό σας Σχέσεις

Τα χρήματα είναι ένα από τα ζητήματα για τα οποία θα πρέπει να μιλήσετε με τον σύντροφό σας από την αρχή της σχέσης σας, ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα στο μέλλον.

Μαζί με τη σεξουαλικότητα, τα χρήματα είναι ένα από τα πιο προσωπικά ζητήματα στη ζωή ενός ζευγαριού. Δεδομένου ότι ο καθένας δεν είναι πλέον ο μόνος που κερδίζει τα προς το ζην, θα πρέπει να βρεθεί μία ισορροπία.

Μπορεί ακόμη να σε ενδιαφέρει: Νέα γνωριμία: Τα 4 σημάδια που δείχνουν πως θα γίνει η επόμενη σχέση σας

Ακόμα και αν τα χρήματα δεν συγκρίνονται με την αγάπη, μπορούν να γίνουν θέμα ταμπού όταν δεν μιλάτε ποτέ για αυτό. Ωστόσο, όσο πιο νωρίς ξεκινήσει αυτή η συζήτηση, τόσο το καλύτερο, καθώς βοηθά στην αποφυγή συγκρούσεων, όταν ο ένας από τους δύο αρχίζει να επιβαρύνεται με έξοδα που δεν είχε προβλέψει.

Ξεκαθαρίστε από την αρχή αν θέλετε να έχει διαφορετικό πορτοφόλι ή αν θέλετε ένα κοινό λογαριασμό. Ειδικά αν μένετε μαζί αυτό καθιστά δυνατή την κατανομή των ευθυνών, την οργάνωση σταθερών δαπανών (ενοίκιο, τηλέφωνο, ηλεκτρικό ρεύμα, κ.λπ.) και των μεταβλητών εξόδων (αγορές, διακοπές, κ.λπ.).

Ωστόσο, το ιδανικό είναι και οι δύο να συνεισφέρουν στον κοινό προϋπολογισμό, ανάλογα με το εισόδημά τους. Πρέπει όμως και να διαχειρίζονται τις δικές τους αποταμιεύσεις σε ξεχωριστό λογαριασμό.

Αν έχει λοιπόν κοινό λογαριασμό μπορείτε να μοιράζεστε τα κοινά έξοδα (ενοίκιο, ηλεκτρικό ρεύμα, διαδίκτυο, αγορές, παιδικό σταθμό, διακοπές, κ.λπ.), ενώ διατηρώντας παράλληλα έναν προσωπικό λογαριασμό θα μπορείτε να σπαταλάτε τα χρήματά σας για διασκέδαση ή προσωπικές αγορές χωρίς διαφωνίες.

Ρίξε μια ματιά: Άλλαξε τις σκέψεις σου, άλλαξε τη ζωή σου! 4+1 τρόποι να το πετύχεις!

Αγαπημένο