ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Τσακώνεσαι με τον σύντροφό σου; 4 tips για να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά τις διαφωνίες σας

Όσα πρέπει να τηρήσεις στον επόμενο τσακωμό σας!
2
'
Τσακώνεσαι με τον σύντροφό σου; 4 tips για να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά τις διαφωνίες σας Τσακωμός

Καμία σχέση δεν είναι τέλεια! Ακόμη και οι πιο ιδανικές έχουν τα θολά τους σημεία, αλλά οι διαφωνίες δεν χρειάζεται να τελειώνουν με δάκρυα, σιωπή ή χτύπημα θυρών. Στην πραγματικότητα, οι πιθανότητες είναι ότι ένας καθημερινός καβγάς θα μπορούσε να διοχετευθεί σε κάτι πολύ πιο παραγωγικό.

Αποφύγετε να λέτε «πάντα» και «ποτέ»

Μπορεί να έχεις ακούσει αυτή τη συμβουλή στο παρελθόν, αλλά οι σύμβουλοι ζευγαριών συμφωνούν ότι είναι πραγματικά ένας χρυσός κανόνας. Το πρόβλημα με τη χρήση γενικών όρων όπως «πάντα» και «ποτέ» όταν μαλώνεις με έναν σύντροφο σου είναι ότι αυτό θέτει περιττούς περιορισμούς στη συνομιλία σας, ακόμη και στη σχέση σας.

  • Ποτέ δεν ρωτάς πώς πέρασε η μέρα μου!. (Ούτε μια στο τόσο;)
  • Είμαι πάντα αυτός που βγάζει τα σκουπίδια! (Ο σύντροφός σας δεν το έχει βγάλει ποτέ;)
Εικόνα
relationship

 

Διάβασε ακόμη: Γιατί οι άνθρωποι καταφεύγουν στην απιστία; - Οι 5 αλήθειες

Περιγράψτε τα συναισθήματα και τις ανάγκες σας, αντί να κατηγορήσετε τον σύντροφό σας

Μπορεί να είναι δελεαστικό να πεις έντονα την άποψή σου για τον σύντροφό σου για να διασφαλίσεις ότι καταλαβαίνει πραγματικά την πλευρά σου. Αλλά αυτό μπορεί να θεωρηθεί ως κατηγορία και αναπόφευκτα να μπει στην θέση να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Αντίθετα, κάνε ό,τι καλύτερο μπορείς για να επικοινωνήσεις πώς νιώθεις χωρίς να χρησιμοποιείς γλώσσα αυτοθυματοποίησης.

Για παράδειγμα, αντί να λέμε:

Μου χάλασε όλη η νύχτα όταν ξέχασες να με πάρεις τηλέφωνο.

Προσπάθησε να πεις:

Ανησύχησα όταν δεν έμαθα νέα σου. Έχω παρατηρήσει ότι αισθάνομαι συχνά ανησυχία σε τέτοιες καταστάσεις, οπότε θα ήθελα πολύ αν μπορούσαμε και οι δύο να βρούμε έναν τρόπο να επικοινωνούμε καλύτερα όταν είμαστε χώρια.

Εικόνα
couple

Αντιμετωπίστε αμέσως ένα θέμα που σας απασχολεί

Μπορεί να σου φαίνεται καλύτερο να αφήνεις μικρά πράγματα να γλιστρήσουν στις ρομαντικές σχέσεις και φυσικά, μερικές φορές αυτό έχει νόημα. Εάν ο σύντροφός σου τρώει το τελευταίο μπισκότο χωρίς να σε ρωτήσει, ίσως νιώθεις μια ενόχληση, αλλά αποφασίζεις ότι δεν αξίζει να τσακωθείτε.

Αλλά αν παρατηρήσεις ότι ο σύντροφός σου κάνει συχνά πράγματα που σε εκνευρίζουν, σίγουρα αξίζει τον κόπο να τα αναφέρεις. Δηλαδή, αν ο σύντροφός σου φάει το τελευταίο μπισκότο μία ή δύο φορές, ίσως δεν είναι πρόβλημα. Αλλά αν αυτό συμβαίνει ξανά και ξανά, είναι πιθανό να αρχίσεις να νιώθεις ότι δεν σε σέβεται, δεν σε νοιάζεται ή σαν να μην έχουν σημασία οι επιθυμίες σου.

Εικόνα
couple

Κατανοήστε ότι κάποιου βαθμού σύγκρουση είναι αναπόφευκτη 

Εσύ και ο σύντροφός σου μπορεί να είστε ο μεγαλύτερος φαν του άλλου, αλλά στο τέλος της ημέρας, είστε ακόμα δύο μοναδικά άτομα με ποικίλες ιστορίες και εμπειρίες. Πολύ πιθανόν κάποια στιγμή να θέλεις διαφορετικά πράγματα. Κάποιος βαθμός σύγκρουσης είναι αναπόφευκτος σε κάθε σχέση και το να ενστερνιστείς αυτό το γεγονός είναι ζωτικής σημασίας για να ευδοκιμήσει η δική σου.

Ρίξε μια ματιάΟι λόγοι που πολλά ζευγάρια χωρίζουν το καλοκαίρι

Αγαπημένο