ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Υπάρχει ο ιδανικός τρόπος να τελειώσεις έναν τσακωμό;

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το πως θα τελειώσεις έναν τσακωμό με τον καλύτερο τρόπο!
23.03.2022
1
'
couple_fighting

Υπάρχει τελικά ο καλύτερος τρόπος να τελειώσεις έναν καβγά ή μια αντιπαράθεση; Τι λένε οι ειδικοί για αυτό;

Καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με εκατοντάδες υποχρεώσεις που μας δυσκολεύουν και μας κουράζουν. Πολλές φορές έχουμε επιστρέψει στο σπίτι τόσο φορτισμένοι είτε σωματικά είτε ψυχικά που ξεσπάμε στα κοντινά μας πρόσωπα. Κυρίως στα συγγενικά και στις ερωτικές μας σχέσεις.

Βέβαια είναι λογικό να ερχόμαστε σε αντιπαραθέσεις στη σχέση μας, αρκεί να μην μας γίνει και τρόπος ζωής. Όταν έρχεται η στιγμή να έρθουμε αντιμέτωποι με τις δυσκολίες, πολλοί από εμάς, ίσως και εσύ προσπαθούμε πάση θυσία να εμβαθύνουμε στο πρόβλημα με απώτερο σκοπό να βρούμε τη λύση.

Μάλιστα οι περισσότερο άνθρωποι θεωρούν πως η λύση θα βρεθεί αν καθίσουν κάπου και παραμείνουν ακίνητοι, έτσι ώστε να σκεφτούν τι ακριβώς φταίει, να αναθεωρήσουν και να αναζητήσουν την λύση. Αρκεί να συγκεντρωθούν αρκετά!

Αντιπαραθέτει την παραπάνω θεωρία ο Ezra Klein με την Annie Murphy Paul, συγγραφέα του "The Extended Mind", σε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον podcast που καθίσταται δύσκολο έως αδύνατον να βρεθεί η λύση σε ένα πρόβλημα ενώ καθόμαστε ακίνητοι σε μια καρέκλα και σκεπτόμενοι. Αντιθέτως μπορεί η υπερβολική ανάλυση να καταλήξει στο γνωστό overthinking και τα πράγματα να εξελιχθούν ακόμη χειρότερα από πριν.

Διαάβσε επίσης : Νέα σχέση: 3 βασικά σημάδια που πρέπει να προσέξετε

Με το μυαλό μας μπορούμε να ελέγξουμε το σώμα μας! Ή και όχι. Σύμφωνα με τα λεγόμενα των ειδικών μπορούμε να επηρεάσουμε την σκέψη μας με την κίνηση του σώματος μας. Οι κινήσεις των χεριών ή το περπάτημα είναι μερικοί αποτελεσματικοί τρόποι να επηρεάσουμε τη σκέψη μας, από τα αφήνουμε να συμβαίνουν όλα μέσα στο κεφάλι μας.

Εικόνα
couple

Ποιος είναι τελικά ο καλύτερος τρόπος να τελειώσεις έναν καβγά, κατά τους ειδικούς;

Μπορείς και εσύ να αλλάξεις τον τρόπο λειτουργίας του εγκεφάλου σου! Ενώ κινείσαι! Το περπάτημα μπορεί να είναι καλό για τη δημιουργικότητα και τη σκέψη σου και με αυτό τον τρόπο μπορείς να καταπραΰνεις το άγχος σου.

Δείτε επίσης : 5 συνήθειες που θα κάνουν την σχέση με τον σύντροφο σας πιο δυνατή

Μάλιστα μία νέα έρευνα αποκαλύπτει έναν άλλο τρόπο με τον οποίο η αλλαγή της φυσικής μας κατάστασης μπορεί να αλλάξει τη σκέψη. Όταν θέλεις να επιλύσεις μια δύσκολη σύγκρουση οποιουδήποτε τύπου, είναι καλύτερα να το κάνεις ενώ μετακινείσαι. Διότι η σωματική κίνηση επηρεάζει τον εγκέφαλο.

Ο ψυχολόγος του Πανεπιστημίου Columbia Peter T. Coleman παρουσιάζει την πιο πρόσφατη έρευνα σχετικά με τον καλύτερο τρόπο επίλυσης ορισμένων από τις πιο δυσεπίλυτες συγκρούσεις στον κόσμο. Οι άνθρωποι φαίνεται να είναι πολύ καλύτεροι στην επίλυση συγκρούσεων όταν είναι όρθιοι και στα πόδια τους και περπατούν. 

Κυριολεκτικά το να σηκωθείτε και να κάνετε μια βόλτα μαζί βοηθά να βγείτε από αυτό το αδιέξοδο. Η σωματική κίνηση ενεργοποιεί και τη νοητική κίνηση. Όταν το σώμα μας είναι ενεργό, τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα σκέψης αδρανούν και εμφανίζονται νέες λύσεις.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Coleman «Το να πάμε για μια βόλτα, η άσκηση, να κατασκευάσουμε κάτι, να ασχοληθούμε με την κηπουρική, να παίξουμε και να τρέξουμε έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν να μετατοπίσουμε το μυαλό μας από επίμονες σκέψεις και νοητικά αδιέξοδα, απελευθερώνοντας μας από δυσφορικούς μηρυκασμούς και άλλους τύπους δυσμενών συναισθηματικών παγίδων».

Μήπως ήρθε η ώρα να σκεφτείς «έξω από το κουτί» σου και να ακολουθήσεις και εσύ το παραπάνω παράδειγμα για να κάνεις τον τρόπο ζωής σου λίγο πιο εύκολο αλλά και να σκέφτεσαι πιο καθαρά όταν βρίσκεσαι σε αντιπαράθεση.

Εικόνα
couple
Αγαπημένο