ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

KaterinaStikoudi

Το "γλυκό" μυστικό της διατροφής μου

Είναι πολύ πιο εύκολο από όσο φαντάζεσαι να μετατρέψεις την επιθυμία για γλυκό σε επιθυμία για φρούτα.
4
'
κατερίνα στικούδη διατροφή με φρούτα

Το καλοκαίρι έχει τα αγαπημένα μου φρούτα. Και τα τελευταία χρόνια προσπαθώ να το εκμεταλλευτώ στο έπακρο. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι πέρα από το απολαυστικό κομμάτι της καθημερινής κατανάλωσης φρούτων, υπάρχουν και μερικές άλλες παράμετροι που πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη προκειμένου να τα εντάξουμε στη διατροφή μας. 

Εικόνα
Στικούδη διατροφή

 

Η βασική αρχή κάθε ανθρώπου που ασχολείται με τη διατροφή, τη γυμναστική, την ευεξία και ότι άλλο έχει να κάνει με την υγεία του σώματος που έχω γνωρίσει, συμπυκνώνεται σε μια συμβουλή: «Αν θες να μην πάρεις κιλά, πρέπει να μετατρέπεις την επιθυμία σου για γλυκό, σε κατανάλωση φρούτου». Πιστέψτε με, ακούγεται πολύ ωραίο, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ δύσκολο. Ανήκω στους ανθρώπους που τους τρελαίνουν τα γλυκά. Κάθε είδους. Και παρά το γεγονός ότι η δουλειά μου απαιτεί να μένω μακριά από γλυκές απολαύσεις, κατά καιρούς τις κάνω τις ατασθαλίες μου. Το καλοκαίρι μπαίνει στο “mix” και το παγωτό, και κάπου εκεί καταλαβαίνετε ότι… ο πόνος είναι αβάστακτος.

Εικόνα
Στικούδη διατροφή

 

Εδώ όμως πρέπει να μιλήσουν τα φρούτα. Μετά το σχολείο, η πίεση των γονιών, με το περίφημο «ε φάε κάνα φρούτο» έφυγε από τη ζωή μου, και να ξέρετε δεν ήμουν πολύ φίλη. Εδώ και πολύ λίγα χρόνια όμως έχω επιστρέψει και ειδικά το καλοκαίρι, το μενού είναι πολύ μεγάλο και στ’ αλήθεια, οι επιλογές άπειρες.

Είναι λοιπόν πολύ πιο εύκολο να μετατρέψουμε την επιθυμία για γλυκό σε επιθυμία για φρούτα. Τα αγαπημένα μου είναι τα κεράσια και τα βερίκοκα. Ειδικά τα δεύτερα, έχουν τη γλύκα που μένει στο στόμα. Με την ίδια ευκολία καταναλώνω κάθε είδος από ροδάκινα – και είναι πάρα πολλά, φράουλες, πεπόνι, μούσμουλα και κορόμηλα. Και βέβαια το κορυφαίο των καλοκαιρινών φρούτων το καρπούζι. Περιέχει λυκοπένιο που είναι αντικαρκινικό – δεν το ήξερα, με βοήθησε αρκετά το ίντερνετ – και κυρίως βοηθάει πολύ αφού έχει φυσική ζάχαρη και πολύ νερό.

Εικόνα
Στικούδη διατροφή

 

Βιταμίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες έχουν όλα τα καλοκαιρινά φρούτα και δε χρειάζεται να μπούμε σε λεπτομέρειες του τύπου «βοηθάει στην όραση και στην καρδιακή λειτουργία» που πολλές φορές θα σας εκπλήξουν. Το σημαντικό είναι να καταλάβουμε ότι είναι ελαφριά τροφή, βοηθάει το πεπτικό σύστημα και κυρίως αντικαθιστά κάθε λογής κακιά συνήθεια, όχι μόνο τα γλυκά. Αυτό βέβαια που εννοείται, είναι ότι δε «σκάμε» από τα φρούτα, οι ποσότητες πρέπει να είναι συνετές. Το λέω γιατί έχω πείρα από …. φίλους και γνωστούς που μέχρι και ολόκληρο καρπούζι τρώνε στην καθισιά τους. Στην υπερβολή, τίποτα δε θεωρείται ευεργετικό.

 

Εικόνα
Στικούδη διατροφή

 

Τέλος, θέλω να σας πω, πως υπό αυτό το πρίσμα, ακόμα και φρούτα που θεωρούμε ότι «παχαίνουν», μιλάω για τα σύκα και το σταφύλι, δεν θα έχουν τέτοιο αποτέλεσμα. Το μέτρο στην κατανάλωσή τους είναι το μυστικό της επιτυχίας.

Το καλοκαίρι είναι η αγαπημένη μας περίοδος, εμπλουτισμένη από ένα σωρό γεύσεις και ένα σωρό ιδέες για την κατανάλωσή τους. Μη διστάσετε να βάλετε τα φρούτα γερά στη ζωή σας, αφήστε τα λιπαρά και τα γλυκά, και θα δείτε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τη διάθεση, το βάρος και την εικόνα σας να αλλάζει προς το καλύτερο.

Κατερίνα Στικούδη

Αγαπημένο