ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

KaterinaStikoudi

Και μόνο η κίνηση μετράει!

H αξία του να προσφέρεις είναι μοναδική! Εσένα ποιο είναι το αγαπημένο σου δώρο;
Κατερίνα Στικούδη

Αφού φτασαμε στα μέσα Νοέμβρη, μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι μπαίνουμε σε Χριστουγιεννιάτικο περιβάλλον; Δεν έχω στολίσει ακόμα (ξερω δυο τρεις που το έχουν κάνει ΠΡΙΝ την 28η Οκτωβρίου), αλλά σιγά σιγά θα αρχίσουν οι ετοιμασίες. Και θα σας εξομολογηθώ ότι το κομμάτι από αυτήν την περίοδο που μου αρέσει περισσότερο είναι τα δώρα. Τόσο να λαμβάνω όσο και να δίνω.

Το τελευταίο διάστημα βέβαια πήραμε πολλά δώρα. Και ευχαριστώ όλους αυτούς που μπήκαν στον κόπο και έκαναν την κίνηση. Η σκέψη βέβαια μετράει, αλλά το ίδιο και η χειρονομία. Εδώ όμως θα σταθούμε λίγο στο περιεχόμενο. Δηλαδή, τι νομίζω πως συνθέτει ένα δώρο που αλήθεια κάνει τη διαφορά…

Εικόνα
Κατερίνα Στικούδη δώρα

 

Προφανώς και το πιο βασικό είναι η περίσταση που θα καθορίσει και το τι ακριβώς θα διαλέξουμε. Αλλά θα σας πω κάτι… όσο μου αρέσει να παίρνω δωράκια (και σε ποιον δεν αρέσει άλλωστε) τόσο πιο πολύ μου αρέσουν τα απρογραμμάτιστα δώρα, αυτά που είναι εκτός πλαισίου, που δε χρειάζονται γιορτές ή γενέθλια, επετείους ή σημαντικά γεγονότα για να έρθουν. Εκεί είναι που ενθουσιάζομαι και αυτό επιδιώκω και όταν εγώ κάνω κάποιο δώρο. Η απρογραμμάτιστη και αυθόρμητη αυτή ενέργεια είναι που δείχνει το αληθινό ενδιαφέρον, έξω από τις συμβατικές υποχρεώσεις (που συνεχίζω να πιστεύω ότι είναι κάπου αναγκαίες, ειδικά στην εποχή μας που απομακρυνόμαστε όλο και περισσότερο).

Γενικά, δε μου αρέσουν τα ακριβά δώρα. Εννοώ τα υπερβολικά. Δεν είμαι βέβαια και στη φάση “τι είναι αυτό??!! Παρ' το πίσω!!!”, αλλά πάντα πιστεύω στο έξυπνο και λειτουργικό δώρο και όχι στο επιτηδευμένα ακριβό και εντυπωσιακό. Για παράδειγμα, μου αρέσουν τα κοσμήματα, αλλά δεν νιώθω την ανάγκη επιβεβαίωσης μια σχέσης, φιλικής, συζυγικής, συγγενικής, από την ανταλλαγή κοσμημάτων. Αντίθετα, ενώ έχω πολλά ρούχα, όταν ένα δώρο είναι κάτι που μου αρέσει, που θα το φορέσω, που έχει θέση στη ζωή μου, τρελαίνομαι!

Το ίδιο επιμελής θεωρώ ότι πρέπει να είμαι και όταν διαλέγω δώρα για άλλους. Να ξέρω τι τους αρέσει, τι θα τους φανεί χρήσιμο και πάντα να προσπαθώ να βρω ωραίες ιδέες. Το σωστό δώρο είναι προέκταση μιας όμορφης και αληθινής σχέσης. Προσοχή! Μια τέτοια σχέση δε χρειάζεται το δώρο για επιβεβαίωση, αλλά για επιστέγασμα.

Στις μέρες μας τα δώρα έρχονται και πάνε με κούριερ, καταλαβαίνουμε πόσο μας έχει αλλάξει η πανδημία. Αυτό στερεί λίγο από την ανθρώπινη επαφή, την προέκταση της ανταλλαγής συναισθημάτων που είναι η ανταλλαγή δώρων. Επίσης η εποχή μας είναι οικονομικά δύσκολη, αλλά είναι στην κουλτούρα του Έλληνα το να “μην πηγαίνει κάπου με άδεια χέρια”… δεν θα "μασήσουμε" τώρα.

Εικόνα
Κατερίνα Στικούδη δώρα

 

Εμπρός λοιπόν, δείτε τι έχετε για φέτος, που νομίζετε ότι πρέπει να βάλετε τα δυνατά σας και που νομίζετε ότι είναι μια εύκολη επιλογή. Εγώ ήδη κάνω σχέδια. Και θα σας δώσω μια τελευταία συμβουλή, βγαλμένη μέσα από τα τόσα δώρα που έλαβα αυτές τις μέρες. Αν δεν μπορείτε να βρείτε το κατάλληλο δώρο, αν προβληματίζεστε έντονα, υπάρχει η λύση. Τα λουλούδια. Πάντα μου φτιάχνουν τη διάθεση! Και πάντα στολίζουν το σπίτι!

Αγαπημένο