ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

KaterinaStikoudi

Μια άλλη μεγάλη μου αγάπη

Εσύ τι σχέση έχεις με τα ζώα;
4
'
katerina stikoudi gata

Μόλις είχα κλείσει ένα χρόνο και κάτι στο νέο μου σπίτι. Και εκεί που καθόμουνα, ακούω ένα νιαούρισμα από τα δέντρα, πάω κοντά και βλέπω ένα μικρό γατάκι, πανέμορφο, άσπρο με δυο βούλες (μια μαύρη μια καφετί) και μια χνουδωτή ουρά να μου «μιλάει». Κυριολεκτικά όμως. Κατέβηκε από το δέντρο, πλησίασε σα να του ανήκει όλο το τετράγωνο, του έδωσα λίγη γαλοπούλα που έτρωγα και αυτό ήτανε. Για μερικές μέρες με περίμενε υπομονετικά στην αυλή, μόλις αποφασίσαμε όμως να το κρατήσουμε, το πήγαμε στο κοντινό ιατρείο, και αφού έκανε όλες τις εξετάσεις, τα εμβόλια και την απαραίτητη επέμβαση, έμεινε για τα καλά μαζί μας. 

Εικόνα
Κατερίνα Στικούδη Γάτα

 

Πάντα ήθελα να μοιράζομαι τον χρόνο μου με ένα τετράποδο φίλο και συγκάτοικο. Τα σκυλάκια είναι αλήθεια ότι πιο κοντά στην ανθρώπινη συμπεριφορά. Όμως πάντα ένιωθα ότι απαιτούν πολύ χρόνο και αφοσίωση και τα ωράριά μου, τα ταξίδια και γενικά ο τρόπος ζωής μου, θα έκανε το σκύλο που θα έμενε μαζί μου μάλλον δυστυχισμένο. Οι γάτες όμως είναι άλλη ιστορία. Είναι πιο ανεξάρτητες, δεν πολυνοιάζονται αν λείπεις -βασικά νοιάζονται αλλά τα βγάζουν πέρα μια χαρά – νιώθουν ότι εσύ τους ανήκεις και όχι το ανάποδο!

Εικόνα
stikoudi gata

 

Με το Χνούδι (έλα πες… είναι το καλύτερο όνομα) άλλαξε η ζωή μου. Και μην αρχίσετε τα «ναι αλλά γεμίζει ο τόπος τρίχες» ή «κουβαλάνε πολλές αρώστειες»… γιατί διαφημίζετε την άγνοιά σας. Το μόνο που χρειάζονται είναι λίγη αφοσίωση, φροντίδα και όλα θα πάνε τέλεια. Άσε που η δικιά μου δε μένει και όλη μέρα μέσα. Βλέπετε μου ήρθε περίπου τεσσάρων μηνών και η προσωπικότητά της είχε διαμορφωθεί. Δεντρόγατα από τις λίγες, δεινός κυνηγός (φέρνει θηράματα, αφού με θεωρεί ανίκανη και ανεπρόκοπη), περιπολεί τη γειτονιά και είναι έτοιμη για καβγά ανά πάσα στιγμή.

Εικόνα
Κατερίνα Στικούδη Γάτα

 

Την ίδια ώρα όμως είναι χαδιάρα, φιλική (όχι πολλά πολλά συνιστώ στους ξένους), κοινωνικότατη, ομιλιτική. Κοινώς το μεγαλύτερο αγχολυτικό που είχα ποτέ μου. Με βάζει για ύπνο για πλάκα, ενώ με ξυπνάει όταν πρέπει να γίνουν οι δουλειές. Συμβάλλει στην ψυχική μου ισορροπία και όπως και να το κάνουμε, γίνομαι και λίγο πιο υπεύθυνη, αφού πρέπει να φροντίζω για διατροφή, υγεία και διάθεση.

Εικόνα
Κατερίνα Στικούδη Γάτα

 

Η χώρα μας έχει πολλά αδέσποτα. Και ενώ δε μου αρέσει να πολιτικολογώ, είναι καθαρά ζήτημα πολιτικής βούλησης να εξευρωπαϊστεί η νομοθεσία. Συλλογή, μεγάλα καταφύγια, απαγόρευση κάθε μορφής αγοροπωλησίας για μια πενταετία. Αμέσως ταγκάρισμα και εύκολη εύρεση κάθε ζώου με άμεση ευθύνη του ιδιοκτήτη για «επαναλαμβανόμενα ατοπήματα» (ξερετε τι εννοώ): Θες κατοικίδιο κύριε/α; Εδώ, υιοθέτησε ένα αδέσποτο, μην ψάχνεις για ράτσες που θα σε κάνουν να νιώθεις μια πρόσκαιρη αυτοεπιβεβαίωση και μετά από λίγο καιρό να ψάχνεις να το ξεφορτωθείς. Ειδικά σε πιο απομακρυσμένες από το κέντρο περιοχές, έχει γεμίσει ο τόπος πανέμορφα σκυλιά, που τα αφήνουν έρμαια οι ιδιοκτήτες τους, πρώτα θύματα αυτά της πολυετούς κρίσης που μας δέρνει.

Εικόνα
Κατερίνα Στικούδη Γάτα

 

Πέρα από την ψυχική μας υγεία, τις όμορφες στιγμές που μας χαρίζουν αλλά και τη σωματική υγεία, αφού δεκάδες άνθρωποι με αφορμή το σκύλο τους βγαίνουν έστω και λίγο από το σπίτι και καίνε κάνα τριγλυκερίδιο, η σχέση μας με τα τετράποδα ζωάκια και ο σεβασμός που τους δείχνουμε, καταδεικνύει και το επίπεδο ανθρωπισμού μας.

Κατερίνα Στικούδη

Αγαπημένο