ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

KaterinaStikoudi

Τα κιλά της εγκυμοσύνης!

Η γλυκιά μανούλα αποκαλύπτει αυτή την εβδομάδα στο blog της πως κατάφερε να χάσει τα κιλά της εγκυμοσύνης!
3
'
Κατερίνα Στικούδη

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για κάτι που με ρωτάτε συνεχώς και γενικά απασχολεί μεγάλο αριθμό γυναικών που κάνουμε παιδιά. Τι γίνεται με τα παραπανίσια κιλά της εγκυμοσύνης και πως επανερχόμαστε στο φυσιολογικό μας βάρος.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε είναι ότι κάθε γυναικείο κορμί είναι διαφορετικό, κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική, κάθε γέννα διαφορετική. Δεν υπάρχουν οικουμενικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθούνται ούτε γίνονται λαϊκά δικαστήρια για γυναίκες που μετά τη γέννα δυσκολεύονται να χάσουν τα κιλά.

Εικόνα
στικουδη

 

Η δική μου περίπτωση ήταν ένας συνδυασμός παραγόντων. Αρχικά δεν πήρα πολλά κιλά στην εγκυμοσύνη. Πρόσεχα, δεν ήθελα γλυκά, εργαζόμουνα, δεν έκανα υπερβολές και μέχρι τον 6ο μήνα γυμναζόμουν σε λογικά πλαίσια. Όπως και να το κάνουμε, πιο εύκολο είναι να επιστρέψεις έχοντας βάλει 14-16 κιλά και αλλιώς να έχεις περάσει τα 20.

Το δεύτερό που πρέπει να σημειώσω είναι η σημασία του φυσιολογικού τοκετού σε συνδυασμό με τον θηλασμό. Αυτά τα δύο οδήγησαν σε γρήγορη ανάκαμψη του σώματος μου. Οι γιατροί και οι μαίες μου το είπαν ότι θα συμβεί. Ήταν απίστευτη η διαφορά μέρα με τη μέρα.

Εικόνα
στικουδη

 

Βέβαια χρειάστηκε και προσεκτική διατροφή, αναγκαία έτσι κι αλλιώς για το θηλασμό. Χυμοί, φρούτα, πρωτεΐνες, καθόλου παχυντικές και επεξεργασμένες τροφές. Μιλάμε για μία από τις πιο καθαρές διατροφικά περιόδους της ζωής μου, που πεισματικά επιδίωξα ώστε να παρέχω ότι καλύτερο για το παιδί.

Όσο για την άθληση, η ενασχόληση με το βρέφος, τα πάνω κάτω, η έλλειψη ύπνου, κυρίως για γυναίκες που δεν έχουν μεγάλη εξωτερική βοήθεια, είναι αρκετά για να χάνεις κιλά.

Εικόνα
στικουδη

 

Βέβαια, στιγμές σαν αυτές είναι που ο πρωταθλητισμός, η χρόνια άθληση και γενικά η αφοσίωση που έχουμε στη φυσική και σωματική μας κατάσταση, θα μας ανταμείψει. Υπάρχουν γυναίκες που έχουν μια εκ γενετής χαρισματική σωματοδομή και άλλες που με την άθληση δημιουργούν στο σώμα τους αντιστάσεις και συμπεριφορές.

Αυτό που θέλω να θυμόμαστε όλοι, γυναίκες, σύζυγοι, φίλοι, κριτές των πάντων στα social media, ανασφαλείς και υπερβολικά σίγουροι, είναι το ότι η επάνοδος σε αυτό που ονομάζουμε “φυσιολογικά κιλά” δεν είναι ούτε αγώνας δρόμου, ούτε διαγωνισμός, ούτε κριτήριο καλής μητέρας και συζύγου.

Εικόνα
στικουδη

 

Η περίοδος μετά τον τοκετό είναι συναισθηματικά φορτισμένη, σωματικά απαιτητική και αν σε αυτά προσθέσουμε τη δουλειά, τις ανάγκες του σπιτιού που δε σταματάνε και ένα πλασματάκι που τα περιμένει όλα από τη μαμά του, το μόνο που θα πρέπει να μας νοιάζει, όλους, είναι πρωτίστως η σωματική και ψυχική υγεία και μετά όλα τα άλλα. Θα έχουμε καιρό για αυτά.

Εικόνα
στικουδη

 

Κατερίνα Στικούδη

Αγαπημένο